Bevestigd
Luciano Rodríguez | YouTube thumbnail via ultrasfctv Premium

Youtube thumbnail via 'ultrasfctv Premium'

Transfers

Rodríguez over aanbiedingen: "Ik zag het graag rondkomen"

FeyenoordTM

Feyenoord target Luciano Rodríguez heeft zich wederom uitgelaten over de concrete bewegingen rond zijn persoon tijdens afgelopen winterse transferperiode. De Uruguayaan kreeg aanbiedingen van River Plate en Feyenoord op zak, accepteerde een Rotterdams voorstel, maar zag een transfer uiteindelijk niet van de grond komen.

"Ik zou graag een deal rond hebben zien komen", aldus Rodríguez. De spits annex rechtsbuiten wil graag een stap buiten de landgrenzen van Uruguay maken. "Het is natuurlijk ook een droom om in de Copa América uit te komen met het nationale team. Mijn carrière moet stapgewijs omhoog gaan om mijn doelen te bereiken. De kleuren van mijn land verdedigen is het mooiste wat er is."

Rodríguez is echter niet opgeroepen door bondscoach Marcelo Bielsa voor het nationale elftal. Hij kwam onlangs wel uit voor het onder-23 elftal van Uruguay, wat gecoached wordt door dezelfde manager. "We hebben tijdens de kwalificaties voor de Olympische Spelen veel van hem geleerd. Hij geeft veel adviezen en houdt ons gemotiveerd. Hij zei ooit: "wie vechtlust blijft tonen, zal nooit slecht presteren". Die woorden zullen me altijd bijblijven."

De aanvaller verwees tegenover DSports Radio Argentina ook naar de afgelopen transferwindow, waarin zijn naam werd genoemd bij verschillende teams in het buitenland. Rodríguez bekent daarbij niet alleen gecharmeerd te zijn geweestvan de aanbieding van Feyenoord, maar ook van die van River Plate.

"Ik verkeerde in een lastige situatie. Ik was druk bezig in Venezuela met de kwalificaties voor de Olympische Spelen, terwijl ze er vanuit het buitenland (Argentinië en Nederland, red.) alles aan deden om mij te overtuigen. Ja, ik heb buiten Feyenoord ook gesproken met River Plate. Met Enzo Francescoli, de sportief directeur van River Plate. Maar door omstandigheden kon een transfer niet van de grond komen."

Tijdnood is een van de hete hangijzers waardoor een transfer uiteindelijk niet van de grond is gekomen. "De tijd begon te dringen", aldus Rodríguez. "Wanneer ik in Uruguay was achtergebleven, had het waarschijnlijk anders gelopen." Een ander knelpunt in de transfer was de door de speler gewenste twintig procent van een aandeel in een transfer.

"Er was ook een concrete mogelijkheid om in Nederland voor Feyenoord te spelen, maar de realiteit is dat ik ook River heel aantrekkelijk vind, ook al zou spelen in Europa een mooie stap in mijn carrière zijn. Beide opties waren belangrijk, ik had beide transfers graag rond zien komen." Of Rodríguez een voorkeur heeft? "Eén van de twee", verklaarde hij.

Onlangs werd duidelijk dat Feyenoord de komst van Rodríguez nog niet heeft opgegeven. Lees hier hoe dat zit.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

@FeyenoordTM Henry Martin of Wout Weghorst (weet dat hij hier niet heel populair is, maar wel een typische Feyenoord speler) in beeld bij eventueel vertrek van Gimenez? Beide spelers die bekend zijn binnen de staf (Te Kloese en Slot)
@FeyenoordTM komt er bij bekerwinst een huldiging op de Coolsingel?
@FeyenoordTM Pavlidis heeft nog maar 1 jaar op z'n contract deze zomer, is hij een optie die serieus wordt overwogen?
Volgens mij hadden we hem in 2021 ook al op het oog
@FeyenoordTM speelt er iets tussen feyenoord en Kevin Álvarez van club america als opvolger van geertruida ?
@FeyenoordTM is Fabian Rieder een optie voor komende zomer? Pas 22 maar heeft bij Young boys bewezen een uitstekende speler te zijn, heeft alleen wat pech gehad met een voetblessure bij Rennes tot nu toe waardoor hij niet veel speelt.
Verdient echt behoorlijk, denk niet dat hij haalbaar is.
Één van de twee, maar een ander is ook goed 😢
Hem z’n gevoel dat deze niet gaat komen
Het enige dat voor hem telt:
Wie heeft de grootste zak met geld??
Daar hoor je (nog) niet mee bezig te zijn als je 20 ben,
Als je echt zo goed ben kan je harken als je een jaar of 10 ouder ben
Ja maar hij komt uit een arm gezin. Dan heb je gewoon een eerste prioriteit en dat is je familie boven je carriere. Die jongens worden voetballer om hun familie een beter leven te geven. Niet om de beste voetballer te worden.
Belangrijkste is gewoon dat we weer een flankspeler krijgen die in hun eentje iets gevaarlijks kunnen creëren zoals Sini deed^
Gewoon Minteh kopen. Die kent de club:)
Heb je al meer info over de kaartverkoop voor de bekerfinale? Word er nog gekeken naar hoeveel wedstrijden iemand aanwezig was enzo?
@FeyenoordTM Pavlidis zijn vraagprijs is blijkbaar maar 15 miljoen. Zitten een beetje in hetzelfde schuitje als Feyenoord met Geertruida beide een aflopend contract. Ziet Feyenoord dat als een prijs en speler die ze graag willen binnen halen?
Dankjewel voor je antwoord. Het is wel echt een koopje voor 15 miljoen. Maar verwacht dat hij zelf ook wel toe is aan een stap buiten de Eredivisie.
Kan pavlidis wel een thema worden als gimenez vertrekt? @FeyenoordTM
Lijkt erop alsof hij naar River Plate wil
Over leeftijd gesproken. Deze gozer is toch geen 19 jaar
ik hoop nog steeds op zijn komst , eindelijk een specialist met standaard situaties, een groot talent.
Is “nieuws” over Rodriguez nog relevant? Is het nog wel een echte target voor FR ?
Ja, staat ook in het groen gemarkeerde stukje tekst onderaan het artikel
Uit dit interview haal ik dus dat wij helemaal niet op pole position lagen maar hij de voorkeur gaf aan River.
Hij had ons aanbod al geaccepteerd en dat van River niet, dus dan lijkt het me dat we we op pole lagen.

Blijkt wel dat alle kritiek op Te Kloese onterecht is geweest. Het is niet zijn dubbelfunctie, maar die interlands met de O21 die de transfer bemoeilijkten.
Hij had ook al in november of december aan kunnen kloppen
Kan, betaal je wel een paar miljoen meer. Timing is alles.
..."Er was ook een concrete mogelijkheid om in Nederland voor Feyenoord te spelen, maar de realiteit is dat ik River heel leuk vind"...

Dit is natuurlijk een vertaling, maar klinkt toch als dat zijn (persoonlijke) voorkeur bij River ligt.
Een vertaling van een interview met een Argentijns radiostation. Die jongen wil zijn opties openhouden. Die gaat uiteindelijk naar waar ze betalen wat hij en zijn club willen hebben.
Dat stukje gaat niet over geld. Hij zegt later dat beide aanbiedingen goed zijn.
Maar hij lijkt hier zijn persoonlijke voorkeur uit te spreken voor River Plate.
Nee dat doet hij niet. Hij praat met een Argentijns medium, dan ga je niet roepen dat je liever naar Feyenoord wil. Dus hou je alle opties open en zeg ook een beetje wat ze van je willen horen. Die jongen speelt voor een aanzienlijk deel voor het geld. Net als een hoop andere Zuid-Amerikanen en dat is logisch gezien hun situatie. Vandaar mijn opmerking; Die gaat naar waar hij krijgt wat hij wil.
Hoop niet dat het rondkomt alleen als het hij als rechtsbuiten komt.
is geen spits voor ons systeem. totaal niet zelfs. maar de mensen hier willen dat niet aanhoren.
Ik ben het met je eens hoor.
Snapte alleen geen reet van je eerste berichtje, vandaar mijn "?"
Ja ik had 2 zinnen in mijn hoofd die ik een beetje door elkaar haalde. Jammer dat je het niet kan aanpassen op 1908. Ik bedoelde in ieder geval te zeggen dat ik hem als spits liever niet zie komen.
Ja duidelijk. We zitten op 1 lijn.