Bevestigd
Luciano Rodríguez | Bron foto: @Uruguay | Edit via KayneKVisals / 1908.nl

Afbeelding via @Uruguay | Edit 1908.nl

Transfers

Rodríguez verklaart transfersituatie; kansen Feyenoord nemen toe

FeyenoordTM

Feyenoord target Luciano Rodríguez heeft maandagochtend tegenover Sport 890 aangegeven dat hij pas in de zomer verwacht te vertrekken bij zijn club Liverpool Montevideo. Vanuit de Major League Soccer is er concrete belangstelling van Charlotte FC, maar de Amerikanen lijken voorlopig te kunnen fluiten naar een transfer. De kansen voor Feyenoord nemen daarom weer toe.

Rodríguez hoopt bij een toekomstige transfer mee te kunnen profiteren voor zijn gezin. "Het aanbod van Feyenoord was héél goed voor de club, maar niet voor mij. De transferdetails omvatte niet de 20% die ik eis. Liverpool betaalt dat percentage niet, vertelde zaakwaarnemer Palma aan mijn voormalige vertegenwoordiger."

De voetballer legt uit dat toen Liverpool hem overnam van Progreso, er overeengekomen is dat de club bij een toekomstige verkoop 20% zou behouden die normaal gesproken bij de speler terechtkomt. Qua contract was Rodríguez er met Feyenoord zelf al uit — maar over een deel van de bijdrage van zijn transfer, wat uiteindelijk iets tussen Liverpool Montevideo en de speler zelf is, dus nog niet.

De aanvaller gaat dieper in op de situatie. "Ik kom uit een zeer bescheiden buurt en ik probeer ervoor te zorgen dat mijn familie niets te kort komt. Een economisch aandeel in een transfer is voor mij belangrijk en bij de concrete toenadering uit januari werd er met mijn aandeel geen rekening gehouden. We gaan zien wat er de komende maanden gebeurt: ik wil het beste voor mezelf." 

De Uruguayaan geeft verder aan dat het de bedoeling is dat hij tot juni in zijn geboorteland blijft voetballen. "Mauricio Machado is degene die mij adviseert. Er zijn open markten, zoals Brazilië en de Verenigde Staten, maar het belangrijkste is dat ik voorlopig tot juni in Liverpool blijf. José Luis Palma is degene die de voorwaarden en aanbiedingen in beheer heeft."

Rodríguez komt terug op de aanbieding van de Rotterdammers. "Het aanbod van Feyenoord was overweldigend positief, maar het ging alleen om het salaris en binnen de voorwaarden dacht Mauricio dat hij een bonus kon krijgen. Op dit moment heb ik voor mijn gezin een basis nodig om gemoedsrust te hebben."

Ook River Plate kwam eerder in de markt voor Rodríguez. "De persoonlijke aanbieding van River Plate was net zo goed als die van Feyenoord, maar het zou ook alleen een salaris omvangen. De waarheid is dat ik van ver kom en goed geld verdienen belangrijk is voor mijn privé-bestaan."

Nu Rodríguez de belangstelling van Charlotte FC voorlopig naast zich neer heeft gelegd, nemen de kansen voor Feyenoord weer iets toe. De markt in de MLS is tot eind april geopend, terwijl de zomerse window in Europa kort daarna weer opent. De vraag is echter: gáát Feyenoord nog miljoenen neertellen voor Rodríguez tegen de huidige voorwaarden? Komt er een verbeterde aanbieiding? De tijd zal het leren.

Spaans sprekend? Beluister het hele fragment hier.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Dus het is stuk gelopen op 20%?
Van hoeveel miljoen?
Misschien een volgend bericht over deze man plaatsen als hij echt gaat komen. Nu wel 25 berichten over hem gelezen. Iets te veel als je het mij vraagt
Vertaaltip, eerst van Spaans naar Engels, dan van Engels naar Nederlands.
Ik gok op een transfer naar Krasnodar.
Als ik het goed begrijp kom zijn huidige club de afspraak niet na dat hij 20% van de transfersom zou krijgen. Afkomstig uit armoede zou ik hem geen geldwolf willen noemen, omdat hij met dat geld zijn familie uit de armoede wil tillen.
Maar het is dus zijn huidige club die de onderlinge afspraak niet nakomt om hem 20% vd verkoopptijs te geven.
Ik heb alle vertrouwen in dhr. te Kloese. Die weet best wel wat te doen en heeft ons, surrogate kenners op de transfermarkt, niet nodig.
Hij kijkt wel fris uit z'n ogen. Kent helaas de stad niet.
Als hij echt zo goed is... laten we dan aub snel handelen zodat hij de volledige voorbereiding mee kan draaien. Aub niet weer van allerlei lastminutes acties waarbij je wederom een gemankeerde voorbereiding draait. In mijn ogen hebben we daar al het kampioenschap verkloot.
River Plate en Charlotte FC gaan/kunnen dit ook niet betalen. Zie Benfica vd zomer nog wel zo gek zijn na verkoop/verhuur Neres ofzo. Maarja die spelen al jaren standaard CL hea...
Lee gaan heb je misschien gelijk in, kunnen voor die miljardair van die yanks zeker wel.
Dat schuld die zo uit zijn mouw.
Hij zou 20 jaar zijn???. Hij lijkt toch veel ouder. En nu heeft hij het ook nog over zijn gezin……..
Je kan ook gewoon een gezin vormen met je ouders en broers/zussen?
Dat kan inderdaad ,meestal noemen ze dat inteelt
Meestal noemen ze dat gewoon een gezin. Jij bent er, als het goed is, zelf ook in eentje opgegroeid.
Maar dan plaats je het in een andere context.
Hij heeft een dochter van 5 en een zoontje van 3……..
Heb een bevestigingetje vanuit Amerika dat Charlotte voorlopig is afgehaakt voor Rodríguez. Maar ja, wat heb je er aan als Feyenoord zijnde tegen de huidige voorwaarden.

Fanmening: 20% transferrechten blijft bij Liverpool Montevideo; 20% transferfee naar speler en dan gaat er ook nog een behoorlijk percentage naar zaakwaarnemers en derden.

Dan móét hij inslaan én verkocht worden door Feyenoord voor minimaal €25M: een veel te groot risico. Lekker laten lopen! Er loopt elders vast nog wel zo'n talent rond.
Je kunt over al zijn voorwaarden nog over onderhandelen hoeveel
Vergeet het maar. Het gaat gewoon om geld bij deze jongen. Bij iedere profclub verdient hij genoeg om drie families te onderhouden maar hij wil gewoon meer. Dat wordt niks. Beter doorschakelen.
De kansen nemen toe.
Voor de hoogste bieder……….
Mijn advies: Staar je niet blind op deze knakenpoetser en kijk verder……
De kop van 1908
Kansen voor Feyenoord nemen toe.
De kop van voetbalprimeur
Aanbod van Feyenoord was niet goed voor mij.
Het is maar hoe je het brengt🤣
Maar allebei schetsen hetzelfde plaatje: Die van een geldgeil ventje en entourage.
Natuurlijk nemen de kansen toe: belangstelling Charlotte FC wordt links gelegd. Dat is echt wel goed nieuws voor Feyenoord, wat nu weer meer kans maakt. En in het artikel lees je zelf waar het aan stokt(e) en kan je zelf concluderen hoe reëel het is.
Dus 15 miljoen+ 20 %? Dat is wel heel veel 😳
De kansen voor Feyenoord nemen toe zolang ze maar diep genoeg in de buidel tasten....
Ja, ik wil ik ook weleens wat.. ik vind niet dat Feyenoord daar in mee moet gaan.. kun je goed zijn maar wat als het zwaar tegenvalt allemaal, dan zit je daar wel aan vast. En met het salaris wat hij gaat verdienen kan hij gewoon ze familie onderhouden hoor, die ik ook met mijn kleine salaris.
Ik denk wel dat jou familie niet in de armoede zat zoals de familie van Rodriguez gok ik zo
Met minimaal 6ton per jaar (buiten EU salaris) kan hij prima zn familie onderhouden.
Uruguay is zo'n beetje het rijkste land in Zuid Amerika en het meest moderne
Is gewoon een excuus om zielig te doen. Niks van waar. Is gewoon een geldwolf tussen andere geldwolven
Ja Japan is ook een rijk land. Moet je eens kijken hoeveel daklozen daar zijn. Ik denk toch echt dat hij beter weet hoe zijn familie af is dan dat jij dat weet dus nee, laat die vent maar lekker komen
Dus als ik het goed begrijp moeten we dan 120% van de transfersom betalen. Of wil Liverpool die 20% niet afstaan?
In de huidige situatie neemt de kans voor Feyenoord toe. Echter laat dit zien dat hij bij een euro meer van een andere club voor de andere club kiest, dus ik denk niet dat deze jongen komt als hij komende periode een sterke ontwikkeling doormaakt.

Ik snap dat hij voor zijn gezin wil zorgen, maar moet Feyenoord zijn gezin indirect gaan betalen? Als non-EU speler krijgt hij toch minimaal 500k-600k jaarsalaris? Als je normaal leeft kun je maandelijks een flinke smak naar je ouders sturen lijkt me.
Deze transfer is veel te ingewikkeld, 80% transfer rechten liggen bij liverpool, 20% transfer rechten liggen bij zijn jeugd club. Dan wil de speler zelf ook nog een transfer %. Zaakwaarnemer wil % aan geld. Geen wonder dat alles zo lang duurt. Als je deze jongen contracteert, vervolgens weer verkoopt, dan moet je op zijn minst 30m vangen om winst te maken.......
Is dus beetje een geldwolf. Prima voor hem, als hij zich daar goed bij voelt. Persoonlijk zie ik liever spelers die echt voor de club willen spelen of echt voor hun ontwikkeling gaan. Daar heb je als club denk ik veel meer aan.
Iedere speler is een geldwolf. Het uitzonderlijke is dat hij er eerlijk voor uitkomt. Wat hem weer hoon geeft….
Tot zekere hoogte is iedereen wel een geldwolf, maar er zijn wel degelijk veel spelers die hun carrierepad ook gewoon meewegen. Paixao bijvoorbeeld had meer kunnen verdienen en had het ook niet breed. Verdiend nu ook goed met een goed ontwikkkelingsplan. Die combinatie moet je zoeken anders krijg je jaarlijks van die Ugalde situaties dat ze bij de eerste de beste aanbieding vertrekken.
Daarom speelt Gimenez natuurlijk bij Feyenoord. Omdat hij zo' n geldwolf is en uit alle hoeken betere aanbiedingen had. Die Rodriguez moet ik nu al niet meer. Dat is een echte geldwolf die natuurlijk helemaal niet naar Feyenoord komt. Die wil alleen maar de prijs opdrijven
Nu beter vertaald:

"Feyenood's offer was very good for the club but not for me. The pass did not contemplate the 20% that I want. Liverpool does not pay that percentage, Palma told my former agent."
"I come from a very humble neighborhood and I try to make sure my family lacks nothing. The economic basis of a pass is important and in this case I was not contemplated. My 20% was not paid.
Let's see what happens in these months. I am looking for the best for me".
With this it is clear that the transfer, in part, was not closed because Luciano Rodriguez was not going to receive the 20% of the transfer and was only going for the salary.
It remains to be seen how this issue continues.
Very humble neighborhood, I need 2-3 million to maintain their modesty.
Wat valt hier niet aan te begrijpen? Deze speler wil naast salaris ook een gedeelte van de transfer som hebben omdat zijn familie arm is en hij die wil onderhouden.
Logisch, gebeurt wel vaker als je spelers uit die contrijen haalt
Dat geld wat de speler wil 20% van 15m usd???? Dat zou je als teken geld kunnen geven. Maar dan gaat dat liverpool vermoedelijk weer piepen. Veel succes te kloese!
Het is graag of niet ik snap het van zijn punt wel maar kan feyenoord dit bieden is de vraag.
Ik snap weinig van dit artikel en dat ligt niet aan mijn begrijpend lezen vermogen.

Hij was toch persoonlijk rond met Feyenoord? Dus hoe kan het dan dat het aanbod voor hem niet goed was? Daarnaast klinkt het dit artikel alsof het een geldwolf is. Dat zou natuurlijk best kunnen maar iets zegt me dat deze jongen er door Google Translate niet heel lekker uitkomt op dit moment
Het contract lag al klaar in Rotterdam, dat klopt zeker. Ging de speler zelf dus alleen om een percentage van de transfersom, iets tussen de clubs, wat helemaal los staat van het contract waarover al een principeakkoord was bereikt.
Inderdaad. Persoonlijk rond, maar hij is niet tevreden… hahahaha
"Het aanbod van Feyenood was héél goed voor de club, maar niet voor mij. De transferdetails omvatte niet de 20% die ik eis. Liverpool betaalt dat percentage niet, vertelde Palma aan mijn voormalige vertegenwoordiger."

Hoe kan dat nou? Hij was toch persoonlijk al rond met Feyenoord?
Specifiek voor die quote staat de volgende zin;

Rodríguez hoopt in de toekomst mee te kunnen profiteren aan een transfer voor zijn gezin.

Nergens hiervoor wordt een TD genoemd. Dan lijkt het aannemelijk dat die quote van hem zelf zou zijn. Ook omdat er daarna ook nog een paar keer over zijn privesituatie wordt gesproken.
Ook in de toekomst, maar zoals ik het lees, loopt het nu stuk op het heden. Hij wil 20% van de transfersom van nu, maar Liverpool wil dat niet betalen en Feyenoord ook niet. Als het op papier staat zal Liverpool tegen Feyenoord hebben gezegd, we gaan akkoord met ….. (bv 15), maar dan moet Rodrigues afzien van zijn 20%. Anders is het ….. + 20%. En dat zal Feyenoord weer te veel vinden.
Toevoegend op m'n reactie daarboven wordt ook gezegd in diezelfde quote

''vertelde Palma aan mijn voormalige vertegenwoordiger.''

Dan is het dus nooit Palma die zelf wordt geciteerd in deze.
Zou het misschien handig zijn om een goed verhaal te typen i.p.v. het door Google Translate te douwen?
Inmiddels tekstueel aangepast, leest een stuk beter weg en maakt het wat duidelijker.
Die wilt dus een hele dikke tekenbonus? Next.
Ja, vooral een goedkopere nemen, waar we niets aan hebben en die niet over 3 jaar voor 2 tot 3 keer zoveel weggaat. Als hij echt zo goed is (en dat kan ik niet beoordelen) wordt hij alleen maar meer waard. 40 tot 50 miljoen voor een goede spits is tegenwoordig niet veel meer.
Bij deze jongen heb je ook 0 garantie dat hij het wel gaat halen. Dikke tekenbonus geven betekent ook dat zaakwaarnemers van andere aankopen dat ook gaan eisen.