Luciano Rodríguez | YouTube thumbnail via 'Brazil Scout'

YouTube thumbnail via 'Brazil Scout'

Transfers

Transfercheck: Luciano Rodríguez en Charlotte FC?

FeyenoordTM

Woensdag kwam via Goal het nieuws naar buiten dat Feyenoord target Luciano Rodríguez in de belangstelling zou staan van Charlotte FC, wat uit komt in de Major League Soccer. De Amerikanen zouden zeer concreet zijn voor de komst van de veelzijdige aanvaller uit Uruguay.

Hoewel er geen transferbedrag genoemd wordt in de Amerikaanse berichtgeving, zou Rodríguez een inkomende top 5 transfer kunnen worden voor de MLS.  Die wordt gevormd door Thiago Almada, Pity Martínez, Esequiel Barco, Hugo Cuypers en Brenner. De laagste transferfee voor deze spelers ligt op twaalf miljoen dollar.

Feyenoord kwam aan het eind van de Nederlandse winterwindow concreet in de markt voor Rodríguez. Te laat? Dat mogen supporters zelf oordelen: de club sloeg er in ieder geval niet in om de Uruguayaan voor het scheiden van de markt te verbinden. De Rotterdammers zijn nog altijd concreet zetten nu in op een zomertransfer.

1908.nl probeerde het transfergerucht wat Rodríguez aan Charlotte koppelt in Midden- en Zuid-Amerika te checken. Navraag leert dat de belangstelling klopt: Charlotte FC wil Rodríguez binden. Maar er is niet alleen interesse, er is ook echt concrete toenadering gezocht met Liverpool Montevideo én de spelerskant.

Charlotte FC kan en wil ver gaan voor Rodríguez en heeft zo'n veertien miljoen dollar over voor zijn diensten: dat is omgerekend zo'n dertien miljoen euro. De belangrijkste vragen die over blijven: wat wil de speler in kwestie en wanneer gaat Liverpool Montevideo overstag?

Rodríguez is gecharmeerd van de belangstelling van Charlotte FC. De speler bereikte eerder een persoonlijk akkoord met Feyenoord. Dat principeakkoord blijft staan, maar neemt nog niet weg dat er andere wereldwijde gegadigden in de markt kunnen en mogen komen.

MLS club Charlotte is daar één club van, maar er zijn meer clubs uit de MLS: Rodríguez kan naar Californië, maar ook naar Florida. Er zijn niet voor niets veel gegadigden uit de Amerikaanse competitie: ook dat platform spreekt Rodríguez namelijk aan, wat geen garanties biedt voor een komst naar Europa.

Het spelen om prijzen, enorm goede salarisaanbiedingen én veel Spaanstalige spelers om Rodríguez heen bij een mogelijke overstap naar de Major League Soccer: het zijn allemaal factoren die meewegen in de toekomstige keuze van de speler. In Amerika is de window van 31 januari tot en met 23 april geopend.

Nu Feyenoord Rodríguez niet in de winter kon strikken, is de concurrentie alleen maar moordender geworden. Niet alleen Charlotte FC, maar nog eens drie andere MLS clubs zijn in de race om zijn handtekening. Het is Charlotte wat de race leidt ten opzichte van Feyenoord: simpelweg omdat het meer financiële mogelijkheden heeft.

Feyenoord heeft de race nog niet opgegeven, maar weet dat het lastig wordt om Rodríguez alsnog te binden. De club kreeg eerder hulp van buitenaf om een concrete aanbieding neer te leggen, maar moet weer terug naar de tekentafel nu Charlotte een exorbitante aanbieding heeft neergelegd in Montevideo.

Bij een Transfercheck raadpleegt 1908.nl relevante bronnen om transfergeruchten te verifiëren. Op basis daarvan wordt berichtgeving gedaan.

Delen

Reacties

Tot 23 april, dat is best een lange transferperiode. En we wachten gewoon geduldig af....
Eigenlijk is dat belachelijk, 3 maanden. Lijkt me eerder dat hij naar Messi en Suarez gaat dan als ik ook lees, een club uit Florida.
Dom gekloot ook iedere keer 🤬 regel een td en durf eens te investeren
Meest storende hier is dat mensen het geld uitgeven een issue vinden (voor Rodriguez)... maar voor gemak vergeten dat we wel een speler kopen van FC Twente (ene Zerrouki) waarvoor tot 3 x toe onderhandeld moest worden en wij uiteindelijk een veel te hoog bedrag hebben moeten neerleggen voor een prutser als hij is. Ze hadden toch meer voor elkaar moeten kunnen krijgen om die Uruguayaan hier te krijgen deze zomer.
Echt: "de club sloeg er in ieder geval niet in om de Uruguayaan voor het scheiden van de markt te verbinden"...
je moet deze teksten echt laten lezen door iemand die het Nederlands beheerscht. Je slaat geen Uruguayanen en je verbindt ze pas als ze gewond zijn.
Dit is wel een beetje als geruild of gerolen ja...🤣💨

Van rolen komt holen 🤣😂🤣
“De club sloeg er niet in om…..”Oke, tja, zo kun je het ook zeggen….😀
o ja, ze moeten zich schamen op de redactie,het is nog altijd slaagde er niet in
Dat er meer stoeltjes in het stadion zitten en er meer tv geld te verdelen is zie ik vooralsnog niet terug in de selectie. 28 spelers met een gezamenlijke waarde van zegmaar Hartman in z'n eentje. Meeste wat komt en gaat daar is transfervrij.

Ìk vind het dan wat vreemd dat ze ineens 14miljoen dollar neer zouden leggen voor een jonge speler. Dat strookt in ieder geval niet met hoe het tot nu toe transfer technisch gaat daar.

Ze spelen pas het 3e jaar MLS..
Dit is niet mijn mening maar enkel een constatering.

Hoe interpreteren jullie deze cijfers als je er rationeel naar kijkt?
https://youtu.be/fE8-Q7GeP8A?si=iBWQzOLH3KAVsmU_

Meer stoeltjes betekent bovendien niet meer supporters...2:30.

Als wij hem mislopen door clubs van dit kaliber dan moeten we onszelf toch wel wat dingen af gaan vragen.
Systeem daar is heel anders qua weer spelers onder contract staan en welke spelers bij een club in de selectie mogen zitten. Is dus heel moeilijk te vergelijken in hoeverre ze met ons kunnen concurreren. Sportief zou het in ieder geval een vreemde keuze zijn om in de VS te gaan spelen.
Je kan helaas geen geld uitgeven wat er niet is. Toch verstandig dat we wachten tot de zomer wanneer we zeker weten in welke Europese cup we spelen. Er komt echt wel weer een nieuwe Rodriguez naar boven, deze jongen heeft 17x gescoord in 90 duels in een hele matige competitie dus zo extreem goed zal die toch ook weer niet zijn.
Oneens. Regeren is vooruitzien en goed ondernemerschap vraagt het nemen van verantwoorde risico’s. Ik kan niet beoordelen of Rodriguez echt zo goed is, maar als iedereen binnen Feyenoord vind dat hij een versterking is moet je hem natuurlijk binnen halen wanneer dat nog mogelijk is. Als hij goed is weet je dat zijn waarde stijgt en dat hij wellicht in de zomer al niet meer betaalbaar is. Uit kruideniersmentaliteit valt Feyenoord te vaak terug op goedkopere spelers, maar voor de echte talenten moet je gewoon betalen. Bergvall vonden ze te duur, maar gaat nu voor 10 keer zoveel weg. Rodriguez is een jonge speler, dus kans dat hij minder waard wordt is nihil (of hij moet er niets van kunnen, maar dan moet je sowieso niets voor hem betalen of onderhandelen).
Jij denkt dat we hem zeker voor minimaal 30 miljoen weer kunnen verkopen?! (Zie reactie FTM verder naar onderen). Dus dat hij in een paar jaar ineens minimaal het dubbele waard word?!
Dat lijkt mij geen "verantwoord risico", maar een hele grote gok.
Als hij echt een versterking is gebeurt dat Markt wordt alleen maar gekker en voor een succesvolle aanvaller ga je inderdaad makkelijk 30 krijgen. Snap trouwens de berekening van 30 niet want bij 20 maak je ook al winst. Bovendien nog veel belangrijker dan transfersommen is winst op het veld. Als hij het verschil maakt tussen wel of geen Champions league is de rekensom niet moeilijk toch?
Kijk, hieruit blijkt dat je eerst geld bijeen moet spelen, minimaal dus de 2e plaats in de competitie! Als je Roma kunt verslaan, moet je dit doen. Je moet alleen niet gaan forceren, want dit leidt alleen maar tot onnodige blessures,.
Oh nee? Dat doet pisvee al jaren en het lijkt aardig te werken
In het grotere plaatje:

1. We hebben een full time TD nodig.

Ik ben nu na een aantal miskleunen en deze afbrander om en deel nu de mening van @FeyenoordTM . Je moet er continue bovenop zitten om op het juiste moment toe te slaan. Dat blijkt nu maar weer en dat gaat niet als je je aandacht moet spreiden.

Wanneer je daar bovenop ook nog door wil groeien, slimmer wil worden op de combinatie van data en scouten, dan gaat dat niet met 1/3 van je tijd.

2. Iedereen die tegen een Super League en uitbreiding naar competities met grotere markten voor TV gelden is, moet genoegen nemen met middelmaat.

NL is nu de 6e/7e competitie van Europa en we worden links en rechts ingehaald door Saudi, USA en andere oorden.

Nostalgie heeft een prijs. Wellicht kunnen we dat vinden op de amateurvelden. Zolang de inkomsten niet verhoogd worden blijft het sappelen.

3. Talentontwikkeling is je onderscheidend vermogen om boven je begroting te presteren.

NL voetbal en Feyenoord in het bijzonder staat bekend om het ontwikkelen van jonge voetballers. Zowel in de jeugd als in de fase 18-22 jaar.

Hier vol op inzetten met
- promotie naar de KKD met o21
- veel meer jonge buitenlandse talenten in de jeugdopleiding zoals Sauer en nu de Amerikanen. Dit zou combinatie moeten zijn van 60% NL en 40% toptalent uit buitenland.
- investeren in globaal netwerk, jeugd scouting en data modelen om potentie van jonge spelers zo goed mogelijk te kunnen voorspellen
- geen breedte aankopen meer doen van 25-30 jaar oud zoals Lingr etc. Daar moeten altijd die hongerige talenten staan aan de hand van de Hanckos en Trauners.
Mooi dat dit veel duimpjes naar beneden krijgt zonder inhoudelijke reactie. Dan is dit het verkeerde platform hiervoor. Zal ik voortaan dan maar weer

- @FeyenoordTM afzeiken omdat een speler niet komt of omdat het wel/geen primeur is.

- Op alles zeggen dat het nu zoveel beter is dan onder Advocaat en we onze knopen moeten tellen.

- zeggen dat die jongen voor het voetbal moet kiezen, de Kuip magisch zou moeten zijn voor zo’n jongen en anders nooit meer komen.
Wanneer gaan de verschillende transfer windows nu eens een keer in de prullenbak!!! Allemaal dezelfde tijd van 1 juni tot 1 augustus en van 1 januari tot 1 februari! Voor de hele wereld en doen competities daar niet aan mee dan niet erkennen.
Zelfs dan zit je nog met tijdsverschillen. Middernacht hier is pas halverwege/einde van de middag in Amerika.
Dat is serieus de helft van de waarde van de selectie van Charlotte FC. Als hij echt zo goed is als er gesuggereerd wordt en ambitie heeft, gaat hij niet naar de nummer 9 van de MLS.
Alleen zou het niet de eerste Zuid-Amerikaanse speler zijn die onder druk van de rechtenhouders een andere keuze maakt dan de sportief meest logische. Dat werkt daar vaak toch wat anders dan in NL.
Dit lijkt einde verhaal. Zuid Amerikanen die van $50k naar $2mil kunnen kijken zeker naar geld (opgegroeid in financiele armoede'. Logisch dat ze kiezen voor het financiële gewin, net zoals jij en ik die bij een ander werkgever 100% meer kan verdienen die kijken niet op dat moment van ow Europa, de Kuip en hun aanhang.

Eind van de dag zijn het broodvoetballers daarom gaan spelers makkelijk naar een Rusland, USA, Arabië.
Ik kan me wel voorstellen dat en de club en de speler erg gecharmeerd zijn. Is leuk een principe akkoord, maar die kan daar echt een veelvoud verdienen van wat hij bij Feyenoord kan verdienen. Eigenaar van die club is echt schat hemeltje rijk, is een miljardair.
Sommige schrijven hier in Europa kan je het grote geld gaan verdienen, zijn ook enorme salarissen, maar kan maar zo zijn dat hij denkt dit heb ik alvast. Als hij wel zelf naar Nederland komt zou het fantastisch zijn, maar die miljardair legt die 14 miljoen zo op tafel.
Tsja, als je toch de MLS boven een springplank als de Eredivisie met CL voetbal in het vooruitzicht verkiest vraag ik me überhaupt af je uit het juiste hout gesneden bent. Slechts weinig spelers uit de MLS blijken later een vervolgstap te kunnen maken dus carrière technisch gezien is het gewoon een flater.
Het prijskaartje is ook ontzettend fors, zeker voor Feyenoord en daarmee het risico ook. Kijk naar PSV met Lang. Wat is nu feitelijk zijn inbreng geweest dit seizoen? Stel je zet al je knaken op Rodriquez en je krijgt een zelfde situatie of een gevalletje Bullaude dat iemand niet kan aarden. Dat kan Feyenoord zich niet permitteren.
M.i. heeft Feyenoord een poging gewaagd om voor niet al te veel geld deze jongen binnen te halen. Dat is mislukt, dus jammer dan en door. Er lopen nog tig van zulke types rond, als je maar goed zoekt. Laten we daar nu net de scouting voor hebben dus ik ben benieuwd.
Kapitaal regeert weer is. Jammer hoor. Had leuk kunnen worden. Zegt ook wat over de speler. Dollartekens in de ogen. Maar wie weet.....en kiest hij toch voor Europa. We zullen t gaan beleven😇
Next. Ook al worden we 2de en gaan we bakken met geld verdienen deze zomer is 13 mil voor 80 procent te veel voor ons.

Snap alleen niet waarom je daar heen gaat. In Europa moet je zijn om later een echt goed salaris te kunnen verdienen.
Lekker laten gaan…
Duurt al allemaal te lang..

Als hij echt naar Feyenoord zou willen dan zou hij wel NEE tegen Charlotte FC zeggen en gewoon tot de zomer op Feyenoord wachten.

Voor mij is het duidelijk; hij wil gewoon weg bij z’n huidige club en wie z’n nieuwe werkgever wordt is, wie eerst komt die eerst maalt.
Zijn huidige club doet dit ook wellicht om de prijs op te drijven.

Op het YouTube kanaal van Scandanavian Scouts zie je genoeg talenten / goede spelers die niet zouden misstaan bij Feyenoord.
Tsja hopelijk zet dit de supporters weer met voeten op de grond. In het internationale voetbal stelt de club en de hele eredivisie natuurlijk geen reet voor.

De mls krijgt 1 miljard tv geld per jaar, er kijken 2x zoveel mensen naar dan er in nederland wonen. In de mls worden met gemak henderson salarissen betaald.

En transfer sommen boven de 10m zijn ook makkelijk te betalen. De mls is op alle fronten een betere competitie dan de eredivisie. En er spelen al veel uruguayanen. Gewoon een betere optie voor die gozer.

Het trieste en zorgelijke is dat charlotte meer financieel kan dan Feyenoord, hoe klein blijf je dan als nederlandse club helaas
Wat dan weer zo gek is, is dat iedereen op z’n achterste poten gaat staan als er een super league ter sprake komt waar NLse clubs aan deel kunnen nemen.

Vind je het leuker om de 7e competitie van Europa te zijn en links en rechts ingehaald te worden door Amerika, Saudi Arabië en straks Azië? Of wil je serieus meedoen?

Voor nostalgie ga je maar lekker op zondag naar Barendrecht of Quick Boys.
Boekhouding technisch kunnen je nu ook een zomertransfer realiseren van het ‘zomerpotje’. Die zou volgens Arend meer gevuld zijn.

Dit moet je alleen willen als hij zelf ook niet naar een Mickey Mouse club wilt. Anders lekker laten varen.

MLS is een prima competitie, alleen Feyenoord der perfecte vervolgstap als je uit ZA komt en de stap richting Europa / CL wilt maken met zekerheden.
Maar een transfer naar Feyenoord is al een maand lang nooit zo dichtbij geweest🙈
Inderdaad het was zo goed als rond haha 😂
Die is dus weg.

Doodzonde. Te traag gehandeld van Feyenoord. Gegokt (want op het laatst van de transferperiode zijn de prijzen normaliter lager) en verloren.
Niks te traag gehandeld. Er werd daarginds gewoon geen 'ja' gezegd.
Tja Charlotte FC in die boutcompetitie waar niemand naar kijkt of een mogelijkheid om champions league te spelen en kansen om door te stromen naar de echte topclubs van de wereld… ik zou het als speler in elk geval wel weten
https://www.transfermarkt.nl/charlotte-fc/startseite/verein/78435

Totale marktwaarde 24 miljoen euro...zegmaar Hartman in z'n uppie.

Ik geloof hier helemaal niks van...of er moet net een investeerder ingestapt zijn achter de schermen.
MLS tegenwoordig gewoon een goede competitie. En vele malen sterker dan de Eredivisie met clubs als Volendam, RKC, Excelsior en noem ze maar op. Beetje Calimero reactie, slechte verliezer
Vele malen beter dan de Eredivisie, haha. Tuuurlijk.

Wel eens dat die competitie beter wordt. Er zit aardig wat geld daar.
Dit is echt grote onzin. Het niveau, de snelheid, intensiteit, manier van verdedigen komt niet in de buurt van Europees voetbal.
Typische arrogantie zonder iets te weten met je bout competitie. De mls krijgt 1 miljard per jaar voor de tv rechten van apple. Er kijken per speel ronde 2x zoveel mens
Alles is beter in die zgn bout competitie, verdiep je meer in het buitenlandse voetbal, voor je uitspraken doet. Als je nooit verder dan de kuip komt in de wereld dan kun je geen mening hebben.
Het was met een knipoog bedoeld, maar ga jij maar lekker interessant doen over bedragen etc.. Feit blijft dat de MLS niet eens de buurt komt van CL qua niveau voetbal. Iedereen heeft recht op een mening Beardguy, maar blijkbaar is jouw waarheid de waarheid. Daarnaast heb je ook erg de neiging die mening bij iedereen door de strot te duwen
Dat er meer stoeltjes in het stadion zitten en er meer tv geld te verdelen is zie ik vooralsnog niet terug in de selectie. 28 spelers met een gezamenlijke waarde van zegmaar Hartman in z'n eentje. Meeste wat komt en gaat daar is transfervrij.

Ìk vind het dan wat vreemd dat ze ineens 14miljoen dollar neer zouden leggen voor een jonge speler. Dat strookt in ieder geval niet met hoe het tot nu toe transfer technisch gaat daar.

Ze spelen pas het 3e jaar MLS..

Dit is niet mijn mening maar enkel een constatering.
https://m.youtube.com/watch?v=450kVBk8vgU&pp=ygUOd2luZG93IHNob3BwZXI%3D
off topic. Ik Heerenveen uit nergens. Is het uitvak geboycot??🤯
@FTM Rodriguez kan als nog voor feyenoord kiezen??
Verwacht van je van Feyenoord kant dat ze snel met een nieuw bod komen @FeyenoordTM
Is afwachten, lijkt me niet omdat de eigen middelen niet voorliggen om dit bod te matchen. Moet dan echt met hulp van buitenaf, er blijft ook nog eens minimaal 20% bij Montevideo. Dat houdt in dat dit een toekomstige 30M verkoop moet worden om een beetje winst te maken. Wie gaat dat risico nemen? Niet Feyenoord, denk ik zo. Dit bedrag wordt te gek.
Dan kunnen ze beter meteen de onderhandelingen stoppen lijkt me,dab heeft het toch helemaal geen zin meer....
@FTM dus als ik goed begrijp achter schermen toch nog wel wat activiteit rondom Rodriguez?
Heeft geen nieuwe updates meer nodig: we gaan het afleggen.
Feyenoord is overigens niet alleen door afwezigheid in de winter laat in gang gekomen voor Rodríguez: ook waren de centjes pas laat 'gereed' om concreet te worden. Combinatie van factoren waardoor het niet lukte.
Wat ook niet helpt: zijn goede prestaties in de Pre-Olympics en die wereldgoal tegen Peñarol.
Hoezo afwezigheid? Dat suggereer je steeds, maar dat is onzin. Lees de uitvoerige analyse van het AD!

Al is het al heel wat dat je nu niet alleen DtK de schuld geeft, maar het hebt over een combinatie van factoren.
Je weet zelf ook wel dat Te Kloese de eerste dagen van januari op vakantie (hij was pas met de nieuwjaarsreceptie op 16 januari terug) was en op 30 januari naar Qatar was voor de ECA meeting. Ben jij een wappie of gewoon echt een totale idioot die de feitelijke, objectieve juistheid niet kan verdragen omdat hij emotioneel in de wedstrijd zit?

https://x.com/1908nl/status/1752290691592638659?s=46&t=s-cd8DO-HFGhYI_LTQEeHQ
Ik reageer maar even op de beledigende toon die jij aanslaat, omdat dat blijkbaar de enige manier van discussiëren is die je kent:
Je weet zelf ook wel dat mensen al enige tijd beschikken over communicatiemiddelen dat je echt niet voortdurend achter je bureau hoeft te zitten. Ben jij een analfabeet of een totale idioot of zo dat je dat niet beseft en heb je er geen verstand van hoe managers werken of is het zo dat je feitelijke informatie niet verdragen kunt omdat je emotioneel iets tegen DtK hebt? Feit is dat je over het mislukken van de komst van Rodriguez voortdurend de feiten verdraait en niet vertelt wat het AD uitvoerig heeft uitgezocht over de toenadering van Rodriguez die men in de zomer wilde halen (ook omdat voor nu het geld ontbrak), maar toen bleek dat andere clubs achter hem aan gingen in de laatste week alsnog een poging deed om hem te gaan halen, waarbij de verkopende club helaas niet mee bleek te willen werken en wat niks te maken met wat jij voortdurend over DtK beweert en waarbij jij ons allen tegen DtK en de hele staf zit op te jutten wat Feyenoord schade toebrengt?
Logisch gevolg van inzetten op een hoger segment spelers; vaker een blauwtje lopen op de markt. Ik leg er niet wakker van. Als wij bijvoorbeeld Castellanos hadden gehaald, hadden we nu Gimenez niet. Goede opties dienen zich vanzelf wel weer aan vanuit de scouting.
Er zou toch geld van buitenaf ingepompt worden,hoezo doen ze dat nu niet dan en waarom pakken ze niet door,als ze m echt zo graag willen hebben doen ze er gewoon geld bij of zit ik mis @FeyenoordTM
Ja maar tussen kunnen en doen zit een groot verschil...
Toch jammer, dit is wel een potentiele topper.
Heeft Feyenoord wel concreet als doel een speler van gelijk profiel te halen de komende maanden? Aangezien wachten tot de zomer (wanneer de jackpot binnenstroomt) je onderhandelingspositie flink bemoeilijkt.
Dit had de uitgelezen kans geweest door te pakken na alle 'voorbereidende onderhandelingen' met Rodriguez en Liverpool afgelopen window.
Als je hem ziet voetballen dan ga je er toch vol voor we spelen volgend seizoen weer champions league
Je krijgt ook nog meer geld hor dom zijn ze daar dan de limiet van 10+ miljoen niet overschrijden
Fouten wil feyenoord niet van leren geld gaat binnen feyenoord overaL heen behalve een keer naar de toekomst kijken en Rodriguez halen bijvoorbeeld summerville gooi je weg en dan wil je hem weer terug🥱🥱😮‍💨
Iedere keer hetzelfde liedje,en weer vissen we achter het net!!
Jammer dit, het past ook precies in het plaatje van de Window dat we gedraaid hebben. Ik hoop zo op een technisch directeur voor aankomende zomer.
Dat is echt onzin, zo'n mannetje of vrouwtje met de titel TD
Kortom,gewoon weer telang gewacht en niet doorgehakt!!!
Maar elke buitenlandse speler wilt het liefst weer snel weg daar in mls, stappen van mls naar Feyenoord zou elke speler zien zitten bvb