Primeur Bevestigd
Luciano Rodríguez | Bron foto: @Uruguay | Edit via KayneKVisals / 1908.nl

@Uruguay | Edit 1908.nl

Transfers

Feyenoord waagt eerste concrete poging voor Rodríguez

FeyenoordTM

Feyenoord is al heel de winter belangstellend voor Luciano Rodríguez. De club heeft nu dan eindelijk ook een eerste formele aanbieding op tafel gelegd in Uruguay om de aanvaller los te weken.

De Rotterdammers krijgen daarbij lichte hulp van buitenaf. Feyenoord is daardoor bereid om een voorzichtig miljoenenbod op tafel te leggen en weet dat het daar maximaal tachtig procent van de transferrechten voor tegemoet gaat zien, mits er water bij de wijn gedaan wordt.

Bij een akkoord met Rodriguez' club Liverpool Montevideo zal de miljoenenbetaling over enkele seizoenen uitgesmeerd worden. De eerste Rotterdamse aanbieding zal omgerekend iets boven de vijf miljoen euro liggen en zal naar inschatting ook niet direct geaccepteerd worden.

River Plate, de eveneens concrete gegadigde vanuit Argentinië, kijkt met een schuin oog mee naar de bewegingen op de markt. Rodriguez zelf is gecharmeerd geraakt van beide concrete toenaderingen, maar hoopt dat zijn nabije toekomst in Europa ligt. Feyenoord zal een eerdere Argentijnse aanbieding van zeven miljoen euro voor zestig procent van de rechten minimaal moeten matchen om de Uruguayaan los te weken.

De Rotterdamse club heeft nog tot donderdag 23:59 (deadline transferwindow) de tijd om tot een akkoord te komen met de Uruguayanen, die zich momenteel buigen over de concrete toenadering van Feyenoord. Aangezien de speler zelf de stap naar Feyenoord wil zetten én zijn wensen heeft aangekaart in Uruguay, wordt een deal niet als onmogelijk ingeschat.

Rodríguez wordt door Feyenoord gezien als speler die zowel in de spits als op rechtsbuiten uit de voeten kan, wat geen overbodige luxe is met de afwezigheid van Ayase Ueda en de in de zomer vertrekkende Alireza Jahanbakhsh. Beide spelers zijn actief in de knock-out fase van de Asia Cup.

Mocht Rodríguez de intercontinentale oversteek maken, zal Feyenoord echter nog wel geduldig moeten zijn voor hij zijn werkvergunning in ontvangst mag nemen. De Rotterdammers gaan een pittig wedstrijdschema tegemoet, met onder meer Twente-thuis, AZ-uit, AZ-thuis (beker), het tweeluik tegen AS Roma (Europa League) en PSV-uit in nog geen anderhalve maand tijd voor de boeg.

Mocht een winterse oversteek van de in Uruguay excellerende Rodríguez niet van de grond komen, blijft de speler voor Feyenoord ook interessant voor in de zomer.

Feyenoord is momenteel óók nog in de strijd voor rechtsbacks Kevin Mbabu en Lorenz Assignon. Beide spelers zijn nog niet volledig beschikbaar gekomen op de markt, waardoor het tot het laatste moment spannend kan blijven wie er naar Rotterdam komt.

Haalbaarheid Rodríguez: 60%

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Santi zit ff in een mindere fase wat niet gek is voor een 22 jarige die helemaal vanaf de andere kant van de wereld is gekomen als ie het weer op zijn heupen krijgt prik ie er gewoon nog 10 goals in dit seizoen. We vergeten vaak dat santi nog echt zo jong is
Mijn idee over udea is dat het een completere spits is dan gimmenez. En zou ik redelijk zijn als er een rijd van plek word geruild. Echter gimenez is zo de lucht in geschreven ( let wel goede spits hoor maar..) dat het voor Slot onmogelijk is hem voortijdig eruit te halen ivm derving. Wellicht hadden ze gehoopt dat hij nu nog verkocht werd .
Santi zit ff in een mindere fase als ie het weer op zijn heupen krijgt prik ie er gewoon nog 10 goals in dit seizoen
Santi zit ff in een mindere fase wat niet gek is voor een 22 jarige die helemaal vanaf de andere kant van de wereld is gekomen als ie het weer op zijn heupen krijgt prik ie er gewoon nog 10 goals in dit seizoen. We vergeten vaak dat santi nog echt zo jong is
Zijn club’s met interesse die meer kunnen bieden dus komt niet
Voorlopig biedt er geen enkele andere club en daarnaast gaat het er vooral om waar de speler heen wilt.
Lijkt echt een broodje aapverhaal, deze gozer gaat echt niet komen. Hoe mooi het sprookje ook lijkt.
alleen als het een speler voor volgend seizoen. anders vind ik wintertansfers vaak onzin zeker met geleend geld
zou voor ons een fantastische versterking zijn in de aanvalslinie, Gimenez is een goede spits maar momenteel onder niveau (vind ik, want een spits moet scoren) en Paixao en Ivanusec draaien ook niet. Kortom: hij is welkom
En vooral; Ueda functioneert niet.
Ruim 10 miljoen aan uitgegeven en dat krijg je nooit meer terug
Ueda functioneert niet, maar heeft nog nooit steevast in de basis gestaan bij Feyenoord. Misschien even afwachten tot hij dat doet en dan pas je oordeel vellen
Ook met invalbeurten moet je kunnen zien of iemand potentie heeft.
Gimenez begon ook met kleine invalbeurtjes maar liet al direct zien potentie te hebben.
Pepi van PSV moet het ook doen van invalbeurtjes, heeft evenveel minuten gemaakt als Ueda maar bij hem zie je wel dat het een zeer goede spits gaat worden.

Dat gelul dat je pas iemand kan beoordelen als hij basis staat... Ga toch weg
Jouw gelul, ga daar lekker mee weg. Mr. Negativiteit
Op basis van filmpjes is het een geweldige speler? Ik hoop het dat zo is ik ken deze speler niet dus heb er geen oordeel over
Dat zou mooi wezen, hier zie ik nou een toekomstig goudmijntje in
Toen ik voor het eerst die foto zag dacht ik dat het weer om Bitello ging. Nee dus.
Gaan Feyenoord niet redde kost te veel een geen geld ,daarom gaat Slot einde seizoen misschien wel weg
Is van Breemen overigens geen interssante speler voor Feyenoord? Goede linker centrale die wellicht Hancko kan vervangen wanneer hij vertrekt. Doet het goed bij Basel.

Er is wel veel interesse en ik las dat Udinese al een bod heeft gedaan van 6 mil. Gaat verwacht ik sowieso deze winter een transfer maken maar als dat niet gebeurt lijkt het me een interessante optie in de zomer🙃
Apart nieuws ook. Gisteren zei FTM nog niet te verwachten dat Feyenoord nog concreet zou worden voor een aanvaller/vleugelspeler
Aparte speler. Heel direct spel en enorm goal gericht. Op basis van de beeldende het niveau van de competitie lastig om te bepalen hoe goed hij is. Ben benieuwd.
Ik heb liever dat Barça Bergvall haalt dan Zechiël of Milambo. 😜
Aardige beelden met een catchy liedje eronder maar rustig kijkend en met de eerste commentaren in het achterhoofd, is mijn voorlopige (!) indruk dat dit een prettig soort opportunist is maar niet een speler waar Feyenoord nu beslissend veel beter van gaat worden.
Wat me tijdens Feyenoord-PSV nog weer eens opviel is het gemis aan een echte opvolger voor Orkun Kökcü die onder Slot naast veel meer dynamiek toch ook echt een rol als spelverdeler speelde en dan laatste ontbreekt er, naast de geslaagde individuele acties van vleugelaanvallers het meest aan bij Feyenoord.
Toen ik eind juli die tekortkoming al eens constateerde op deze site leverde dat boze reacties op van mensen die vonden dat alleen een blind vertrouwen in Te Kloese de juiste houding was, maar zonder triomfantelijk te willen doen, zo ingewikkeld was het toen al niet die conclusie te trekken, is op die keuzes van 'de man met te veel verantwoordelijkheden', het nodige af te dingen.
N. B. de drie duurste aankopen van de afgelopen zomer; Ueda, Zerrouki en Ivanušec, zijn alle 3 nog steeds bankzitter. Dan heb je het over €23.000.000 van de in totaal uitgegeven €35.500.000, dat is twee-derde (!!!) van het totale bedrag. Nu snap ik dat van uitgerekend de duurste van de 3, Ueda, nog wel: Je hebt gewoon een tweede centrumspits van serieus niveau nodig en als Giménez na dit seizoen vertrekt, heb je zijn opvolger al in huis. Maar zoveel geld voor Zerrouki uitgeven terwijl je Wieffer al hebt en je geen speler haalt om in de rol van Kökcü te kunnen spelen, is al een stuk discutabeler. Dat schreef ik toen en dat schrijf ik dus nog steeds.
En Ivanušec halen terwijl je Paixão en Jahanbakhsh al hebt en Sauer en Slory zich aandienen, is eigenlijk ook een verkeerde keus maken. Te meer daar de voorlopige conclusie moet zijn dat hij weliswaar een getalenteerde speler is maar Feyenoord niet direct sterker maakt. Zijn invalbeurten zijn minder goed dan die van Jahanbakhsh vorig seizoen waren.
Tenzij er heel veel overtuigende beelden van Rodriguez zijn dan die in dit filmpje zitten of er heel veel meer positiefs te zeggen valt over deze speler dan tot nu toe is gedaan, ben ik er nog niet van overtuigd dat Feyenoord nu (!) in hem heel veel geld moet steken. Daarvoor is er in de vorige transferwindow dus net even te veel geld uitgegeven aan spelers die te weinig toevoegen.
Een extra verdediger snap ik, een linksbenige middenvelder zou ik ook prima begrijpen maar er weer een spits bij halen omdat het de technische staf niet lukt meer rendement te halen uit de al aanwezige spelers is een stevige prijs betalen voor te weinig zelfkritiek juist op dit punt.
Ik deel jouw mening dat we -indien er genoeg middelen over zijn na het halen van kwaliteit op de vleugels- een extra concurrent kunnen gebruiken die als spelmaker uit de voeten kan. Echter, ik zie eerder een zwakke plek op de '10' positie waar Stengs al wekenlang niet optimaal functioneert en fysiek uitdooft na een half uur spelen. Timber, die op de positie van Kökcü speelt, heeft buitengewoon veel impact. Timber vult het anders in dan Kökcü en is inderdaad minder een spelmaker, maar hij doet het voortreffelijk als creatieve box-to-box speler en is een echte leider van het team (kijk dat interview nog maar eens terug na de wedstrijd). Vooralsnog de beste speler van het seizoen wat mij betreft, met meer velddoelpunten dan Kökcü overigens. Die vervanger van Kökcü er dus de facto al. Achter Timber staan spelers als Milambo (!), Zechiël en vd Belt klaar. Als spelmaker heeft Wieffer de nodige stappen gezet, die doet het ook uitstekend.

Ons grootste probleem ligt nog steeds op de rechtsbuiten positie (en vleugelposities in z'n algemeenheid), waar tegen PSV uit armoede zelfs Bart Nieuwkoop moest opdraven. Dat draven deed hij overigens verrassend aardig, maar het moge duidelijk zijn dat er een echte specialist ontbreekt op die positie die het verschil maakt. Zoals een Bakayoko dat voor PSV doet in veel wedstrijden. We hebben kwantitatief veel buitenspelers, maar slechts een enkeling voldoet aan de kwalitatieve maatstaf.

Sauer zou op links een meerwaarde kunnen zijn, maar krijgt om onverklaarbare redenen amper kansen. Slory had mij ook een logische optie geleken om te proberen. Er zit mogelijk iets in het idee dat de technische staf niet uit ieders individuele kwaliteiten het uiterste haalt. Zo ben ik van mening dat er meer uit Paixao gehaald zou kunnen worden. Wat betreft al die andere vleugelspelers denk ik dat het uiterste eruit is geperst en dat ze vooral kwalitatief tekort komen. Een Alireza heeft eigenlijk nergens echt geëxcelleerd behalve twee leuke seizoenen bij AZ, Dilrosun kwam al tekort bij laagvliegers in Frankrijk en Duitsland, Minteh is een snelheidsduivel zonder veel finesse in de laatste fase (en overzicht en finesse zijn twee eigenschappen die je niet snel gaat aanleren), en Ivanusec mist de snelheid en explosiviteit. Sauer en Slory zou ik zelf ook vaker zien spelen, maar krijgen de kans niet. Dat is eigenlijk mijn voornaamste kritiekpunt op Slot en de staf.

Ik ben het ook met je eens dat Ivanusec en Zerrouki niet gehaald hadden moeten worden, maar om andere redenen dan jij. We hadden (en hebben nog steeds) een kwaliteitsimpuls nodig op de vleugels, helaas is het profiel van Ivanusec het verkeerde profiel voor een vleugelspeler. Hij komt als vleugelspeler tekort, hij mist snelheid en explosiviteit in de diepte. Misschien dat hij als 10 nog kan functioneren, maar voor de vleugels zie ik hem niet zo snel slagen. Een Zerrouki was inderdaad overbodig gezien de talenten die we daar hebben staan en de eerder aankoop van de multifunctionele middenvelder vd Belt.

Tot slot, Rodriguez lijkt mij inderdaad niet een specifieke specialist voor de vleugels. Echter, als je een speler met dusdanig veel potentie en restwaarde kan ophalen zodat je het komende half jaar een vervanger voor Gimenez kan inwerken is daar veel voor te zeggen. Je zal naast Ueda toch een concurrent voor de spits positie moeten hebben, we zijn daar dun bezet. Bovendien is het wel een type frommelaar a la Suarez die zelfs vanaf de flanken misschien impact kan hebben met zijn dribbelkwaliteit, die veelzijdigheid is een wapen. Onze hoogste prioriteit zou op dit moment een vleugelaanvaller moeten zijn, maar als die niet direct beschikbaar is denk ik dat een opvolger van Gimenez -die tevens op de vleugels kan spelen- best een slim idee is.
@willykment
We zijn het, net zoals eerder 😉, grotendeels eens, maar trekken o.b.v. vergelijkbare waarnemingen andere conclusies. Ik vraag me af of het niet altijd even rendementvolle optreden van Stengs niet ook (vooral?) komt door het niet evenwichtige middenveld. Timber heeft niet de spelverdelende kwaliteiten die Kökcü wel had en Stengs is (nog) niet zo nadrukkelijk een middenvelder als Szymanski was. (Die was helaas qua salaris niet haalbaar.) Wieffer is gebleven en alleen al vanwege de toegenomen ervaring een betere speler dan hij vorig jaar was, maar ideaal is de middenveldbezetting niet ondanks de kwaliteiten van de 3 min of meer vaste keuzes.
Elders schreef ik ook al dat gezien de optocht aan vleugelspelers in 2½ jaar Slot en het feit dat er nog niet één over langere tijd heeft weten te overtuigen, het mij verstandiger lijkt om eerst eens kritisch naar het werken en handelen van de technische staf te kijken en niet die optocht nu nog weer groter te maken. Te meer daar je ook met deze spelers goed genoeg bent voor de tweede plek in de Eredivisie en voor Bekerwinst. Een vleugelspits die de kans óp een (halve) finale in de Europa League veel groter maakt zal er niet kunnen komen.
Daarom zou ik, naast de extra verdediger, een extra linksbenige middenvelder ook een meer logische versterking vinden. Juist ook omdat ik het met je eens ben over Timber. Met zijn dynamiek en scorend vermogen, zou een keuze om het seizoen af te maken in de Atletico-uit variant een heel goede kunnen zijn, dan heb je straks Stengs, Dilrosun en Minteh voor de positie rechtsvoorin, Paixão, Ivanušec en Sauer linksvoorin. Giménez en Ueda voor het centrum en Jahanbakhsh als joker voor elk van deze drie posities.
Na dit seizoen kun je dan voor de vleugelposities voorin de juiste conclusies trekken.
Waarom ivanusec halen? Omdat Idrissi is vertrokken en je niet op dilrosun en jahanbaks kon rekenen dat die een top jaar zouden hebben en ja sauer klopt op de deur maar slory? Noem dan zechiel op. Dus meer dan logisch dat ivanusec is gehaald. En heel simpel hoeveel spelers waren er slecht het eerste seizoen dat ze bij ons waren? Behoorlijk wat.
@Frh
Zechiel is nou niet een speler voor de zijkant voorin en daarover had ik het. Het lijkt me dus logisch om hem niet te noemen.
Ik snap de veronderstelde logica wel achter het halen van Ivanušec, maar de conclusie mag dan toch voorzichtig zijn dat Te Kloese zich heeft vergist in de keuze om in hem een speler te zien die je DIRECT veel sterker maakt dan Jahanbakhsh, wiens invalbeurten vorig seizoen aanzienlijk meer impact hadden dan die van Ivanušec dit seizoen.
Daar komt dan nog bij dat ik die keuze en combinatie met het niet halen van een speler voor de rol van Kökcü ronduit onnozel vindt. Je haalt een versterking voor een positie waarvoor dat niet per se nodig is, hooguit wenselijk en je doet 'nada' voor een positie waarvoor dat een eerste vereiste is. Daarop richt zich mijn kritiek.
Daar komt dan nog bij dat als je de optocht aan vleugelspitsen ziet in 2½ jaar Slot en dan constateert dat nauwelijks een daarvan echt over een langere periode voldaan heeft, het mij verstandig lijkt om eerst eens te kijken naar wat je daar zelf eventueel niet goed doet, dan dat je die optocht weer wat langer maakt.
Ach, als er straks een middenvelder voor €30M en Gimenez voor €50 of €60M vertrekt hoef je daar helemaal niemand voor terug te kopen. Dan staan Zerrouki en Ueda er gewoon meteen, op CL-niveau. En ook Ivanusec is geen pannenkoek, dat geld is echt niet weggegooid. Verstandige investeringen allemaal die Feyenoord op de langere termijn op niveau houden.
Dat had ik ook gevonden als er een betere invulling was gevonden voor de Kökcü-vacature, nu snap ik de logica echt wel achter de keuzes maar vind ik dat die getuigt van een verkeerde prioriteit.
Vervanger voor kokcu hebben ze gehaald met Timber. Feyenoord probeert in te spelen op eventueel vertrek door spelers te halen die er direct staan. Stel wieffer krijgt een bod waar geen nee tegen kan worden gezegd, heb je zerrouki al die precies weet hoe slot werkt, het team kent en al op die positie heeft gespeeld. Gewoon een slimme aankoop ook met oog op blessures en champions league. Zelfde geldt voor ueda en gimenez. Ivanusec hadden we allemaal meer van verwacht maar ook die aankoop is gewoon logisch omdat we ervaring en kwaliteit op de vleugels miste. Nu is het er nog niet bij hem uit gekomen en daarom wordt er nu gekeken naar andere mogelijkheden.
Timber halen als 'opvolger' van Kökcü lijkt me een onjuist constatering. Timber is eerder een uiteindelijke opvolger van Toornstra. Hij heeft de dynamiek en het scorend vermogen; is misschien net iets completer maar heeft (ondanks het fraaie geplaatste schot van woensdag jl.) niet de zelfde traptechniek als Toornstra.
Inderdaad is Zerrouki een prima vervanger/opvolger van Wieffer en geldt voor Ueda hetzelfde t.o.v. Giménez (zijn komst was na het vertrek van Danilo ook absoluut noodzakelijk) maar door géén 'echte' opvolger voor Kökcü te halen, is Feyenoord er ondanks €35.500.000 miljoen transferuitgaven (± €2.000.000 meer dan de transferinkomsten!) en een forse verhoging van de salariskosten niet echt sterker op geworden. Daar doen alle kwaliteiten (in aanleg!) van de nieuwkomers, die zie ik echt wel, niets aan af. Als Feyenoord het salaris had kunnen betalen waarvoor Schouten had willen komen, en je had met Timber op 10 gespeeld, dan was Feyenoord beslissend beter geweest dan het nu is. En het is nu al heel behoorlijk, dat is helemaal het punt niet.
Timber is gehaald met het idee het gat op te vullen wat kokcu zou achterlaten. staan allebei graag links op het middenveld, zijn andere type spelers maar hebben allebei kwaliteiten die het team heter maakt. Timber is niet gehaald voor de 10 positie waar jens graag wilde spelen, timber is gehaald voor de positie waar hij nu speelt. Toen hij gekocht werd was het onduidelijk of kokcu nog wel zou blijven, dit was altijd de gene die het gat zou moeten opvangen bij zijn vertrek. Op dezelfde manier hebben ze ingespeeld op een mogelijk vertrek van gimenez en wieffer door ueda en zerrouki te halen.
Nou het gat dat Kökcü heeft achter gelaten wordt dus niet opgevuld met Timber juist omdat hij andere (dus niet mindere) kwaliteiten heeft. In zijn huidige rol is Timber eerdere een verbeterde versie van Vilhena. (Hoewel die onder Van Bronckhorst steeds meer rendement aan zijn dynamiek koppelde.)
Ik snap dat Feyenoord niet het salaris kon en kan betalen waarmee je Schouten uit de serie kunt halen, maar met een speler met vergelijkbare kwaliteiten had Feyenoord het gat dat Kökcü had achter gelaten aanzienlijk beter op gevuld.
In meerdere wedstrijden en met zijn 7 goals en 7 assists laat Timber nou net zien dat hij wel, desnoods ook, heel goed op 10 kan spelen. Sterker nog de wedstrijden met Timber vanuit die positie, waren qua veldspel misschien wel de beste van Feyenoord dit seizoen.
@KeesPijl Interessante visie en conclusie. Zelf ben ik wel van mening dat Timber in het gat van Kokcu is gesprongen en juist dit seizoen is gaan acceleren doordat hij nu op zijn juiste positie staat. Mede door het vertrek van Kokcu is de veldindeling ook anders geworden, hetgeen waar Slot in het begin van het seizoen ook duidelijk naar op zoek was. In het huidige Feyenoord kan je toch bijna niet om het feit heen, dat beide vleugels onvoldoende renderen. Na Santi is er geen vleugelaanvaller die we als 'verschilmaker' kunnen aanmerken. Juist daar ligt wel een uitdaging en noodzaak om in de investeren. Kijk naar onze boeren uit Eindhoven, daar waar met Bakayoko, die rapper en Lozano wel spelers rondlopen die vanuit de flanken een wedstrijd kunnen openbreken of ervoor kunnen dat de spits meer ruimtes krijgen, omdat zij dubbel gedekt moeten worden. Echter, de wijze van investeren in de juiste spelers deel ik wel, alleen denk ik dat Feyenoord afgelopen zomer al de portemonnee had moeten trekken voor een duidelijke verschilmaker. En dan bijvoorbeeld niet voor Ueda.
Schouten is al helemaal geen type Kokcu, Schouten kan je met Wieffer vergelijken.

Wat Kokcu vorig jaar deed had hij een langere periode er voor waar het ook niet veel.leek.

Timber is echt groeiende dit jaar. Ik zie heel veel.potentie.
Schouten heeft idd vergelijkbare kwaliteiten als Wieffer maar is een speler die (veel) meer ook 'de opbouw verzorgt' c.q. een soort spelmaker is. Dat was ook de reden dat Bosz hem woensdag jl een linie naar achter haalde om van achteruit beter op te kunnen bouwen dan met Ramalho. Die specifieke kwaliteiten heeft Wieffer (nog) niet.
Dat Kökcü zich heeft ontwikkeld is een feit maar dat hij de kwaliteiten had die hij vorig seizoen etaleerde was nou ook weer niet echt een verrassing. Dat het niet veel leek is een conclusie die voor jouw rekening komt. Volgens mij was het altijd al een zeer getalenteerde speler die basisspeler werd in een elftal zonder veel houvast: de chaos onder Stam en het afbraakvoetbal onder Advocaat.
@Benjamin-vanVliet
Timber is idd aan een heel sterk seizoen bezig, waarschijnlijk de beste Feyenoorder van 23-24 tot nu toe, maar of dat een ontwikkeling is die hem ook een 'spelverdelende' speler laat worden, is de vraag.
Dat het rendement vanaf de flanken voorin onder de maat is, is een feit maar dat is het al bijna 2½ jaar, dus de hele Slot-periode. Alleen Sinisterra heeft als vleugelspits over een heel lange reeks van wedstrijden geleverd. Jahanbakhsh, Reis Nelson, Wålemark, Paixão, Idrissi, Dilrosun, Stengs, Sauer en je zou zelfs Linssen daar nog aan toe kunnen voegen. Ze konden en kunnen er allemaal spelen en ze overtuigen geen van allen over een langere reeks van wedstrijden. Kijk dan eerst eens naar de oorzaken voor je weer een vleugelspits aan trekt, want dat de namen die recent zijn genoemd zoveel beter zijn dan de hierboven genoemde, betwijfel ik.
Moeten ook een sterke bank hebben,en wat koop je tegenwoordig voor 5 miljoen?
Ook hebben spelers de tijd nodig,wie had deze Timber verwacht,geef ze een jaartje
Zerouki,ivanusec hebben gewoon tijd nodig
Gokken ook op sauer en slory ,terwijl je championsleague gaat spelen
Elke positie was dubbel bezet,goeie spelers gehaald,vond je verhaal wat rammelen
Het zijn ook allemaal IN AANLEG (!!!) goede voetballers maar mee van de duurste aankopen ooit en duidelijk nog geen basismateriaal terwijl er geen (goede) opvolger voor Kökcü is. Dan lijkt mij een kritische kanttekening, meer dan dat is het niet (!), gerechtvaardigd.
Ik ga hem er nog een laatste keer ingooien, dus bij voorbaat excuses voor de spam: @FeyenoordTM weet jij of Noah Ohio een thema is binnen Feyenoord?
Nu alvast een deel betalen en in de zomer het volgende deel van de 50 mil die je voor Santi krijgt
Zoals Santi nu speelt krijg je echt geen 50.
Hopelijk bij een Space op X meer informatie wat er momenteel speelt qwa transfers.
@FeyenoordTM komt er denk je snel een vervolg bod als het eerste bod is afgewezen?
Leuk een bod uitbrengen waarvan je weet dat het niet geaccepteerd wordt. Volledig nutteloos als je hem echt wil moet je betalen zo simpel is het
Moet je wel met iets serieus komen. Als iemand 7 m voor 60% geboden heeft is 5 m voor 80 % onzin
Speler heeft toch wat te willen? En daarnaast, als je de aanbieding direct matcht, gaan ze echt niet meteen akkoord. Dit is gewoon het spel spelen.
Als ik de td van die club was had ik het emailadres en telefoonnummer van Te Kloese geblokkeerd. Dat je niet gelijk bied wat ze willen is natuurlijk logisch, maar dit is alsof iemand 15 miljoen bied voor Gimenez.
Grappig dat sommigen hier denken dat ze beter kunnen onderhandelen dan een door de wol geverfde professional.
@FeyenoordTM thanks voor de nieuwtjes man! Toch nog best spannend laatste weekje.
Verwacht je dat er 1 van de transfers daadwerkelijk gaan lukken?
Weer geen echte vleugelspeler... als dit bod gedaan is ben ik wel klaar met te Kloese als scout en TD. Leuk filmpje maar totaal niet wat we nodig hebben. Nieuwkoop maakte dat wel duidelijk afgelopen wedstrijd.
Als dit lukt haal je echt een topper binnen van de buitencategorie met een ongekende potentie om door te verkopen, zodra hij aan Europees voetbal en de norm van Slot gewend raakt.

Hulde voor de scouting. En tof dat er al hier een tijd gehint werd naar deze speler en er nu echt ontwikkelingen zijn. Uniek platform.
Ik ben wel benieuwd wie of wat 'hulp van buitenaf' is. Ook is wel interessant om te weten wat 'lichte' hulp is...
"Hulp van buitenaf" en "over enkele jaren uitsmeren" 🧐
Maar goed. Krantenwijkje :)
Dan hebben ze nog een krappe week om het rond te maken.

Gevalletje, achterban tevreden houden? Vind de start van onderhandelen tamelijk laat, helemaal als je bedenkt dat ze €5mljn als start bod neerleggen.
Of net als met Zerrouki de contacten leggen, nieren te proeven en dan in mei/ juni de deal rond te maken.
DtK geeft toch niks om de ‘achterban tevreden te houden’ door random te gaan bieden op een speler. Denk gewoon even logisch na aub.

Niemand behalve insiders weet de exacte wens van de speler, afspraken, waarde, situatie bij de club etc. Dus dit bod zou een prima vetrekpunt kunnen zijn. Zo werken onderhandelingen.
Het is juist logisch nadenken. Vind het persoonlijk tamelijk laat maar hoop des te meer dat hij komt.
Wat ik niet begrijp:

“Feyenoord zal een eerdere Argentijnse aanbieding van zeven miljoen euro voor zestig procent van de rechten minimaal moeten matchen om de Uruguayaan los te weken.”

Dan weet je toch dat je met een aanbieding van ruim 5 miljoen (voor 80% rechten) bij verre tekortschiet?
Zo werkt onderhandelen toch gewoon?
Verkopende partij zet hoog in, kopende partij laag.
En dan misschien ergens in het midden uitkomen.
Dan zou Feyenoord het dubbele moeten betalen van wat ze nu hebbem geboden om ook maar enige kans te maken. Ik geloof niet dat ze dat gaan doen. Vandaar ook de 60% kans haalbaarheid
Als er ook bonussen worden afgesproken, van bijvoorbeeld een miljoen bij CL deelname, dan zit dat niet in de transfersom, maar zijn dat wel zo goed als zeker inkomsten die zo’n club gaat ontvangen. Voordeel voor Feyenoord: hoeft pas volgend seizoen dan betaald te worden.
@FeyenoordTM denk je dat Feyenoord deze transfer gaat voltooien.? Zou wereldaankoop zijn en getuigen van slim beleid
Hoop dat we ‘m binnen hengelen. Scouting doet het goed laatste jaren, als dit ook een diamantje wordt! Ik ben overigens altijd voor scouten van spelers ipv dure Eredivisie meuk.
Ik zie persoonlijk meer in Mattsson van NEC, vind ik een geweldige spits! Waarom die Zuidamerikaan?
Tja, maar jij bent geen scout van beroep, hè…
Misschien. Maar Mattsson is wel veel goedkoper, dat is zeker. En is sneller in te passen. Voor Rodriguez is een werkvergunning nodig, en zal nogal wat tijd nodig hebben om te wennen aan ons voetbal denk ik.
Is een 10, geen spits. Desalniettemin een fijne speler!
Scoort makkelijk, ook al veel assists. Kan op verschillende posities spelen. Onze 'spitsen' buiten Giménez scoren zelden.
We hebben een vleugelspeler nodig, we hebben 8 middenvelders die allemaal op meerdere posities uit de voeten kunnen... dit is echt funest.
En deze jongen gaat naar kopenhagen waarschijnlijk.
Zegt me niets, misschien wil hij wel liever naar Feyenoord?
Is volgens mij geen rechtsbuiten maar een middenvelder die Matsson maar die zie ik ook graag komen deze zomer.
@FeyenoordTM Lekkere aftrap van het weekend topper! Wel lekker dat er nu met dit soort spelers weer gekeken wordt type impact transfers zoals die van Trauner, Hancko en Santi. Uit nieuwsgierigheid, weet jij hoe ze binnen Feyenoord naar deze jongen kijken? Qua directe impact aan de bovenkant of categorie nu nog haalbaar en binnenhalen om vanaf volgend seizoen een verschilmaker op de flanken te hebben?
Dat soort vragen moet je echt aan Dennis en Arne stellen…
Gewoon een goede voetballer, en zeker voor een plek voorin. Gewoon beginnen met 8 mil en een doorverkoop percentage en hij komt 😂😂😂😂
Wie of wat is deze hulp van buitenaf?
Dit zou zo vet zijn als dit zo snel voor elkaar krijgt
Als je al weet dat 5 miljoen niet geaccepteerd wordt waarom dan niet gewoon gelijk iets hoger inzetten als je nog maar een paar dagen hebt
Beetje aftasten welke kant ze op willen als die naar Europa wil hebt je kans dat ze water bij de wijn willen doen
Zo’n bieding zorgt voor externe druk, een speler die weg wilt laat de prijs altijd dalen :)
De tijd lijkt inderdaad te dringen. In ieder geval niet voor eindeloze onderhandelingen…
Lijkt me, kijkend naar de foto's, dik in de 30.
Ik kan dat niet geloven! Wat een ouwe kop heeft die jongen dan. Gesjoemeld met zijn leeftijd?
Jij bent lekker bezig man, ga lekker ergens anders onzin uitkramen
Voor de mensen die zeiken geen passeer beweging dribbel.. was hij compleet dan heeft een top20 club hem allang gekocht .. wordt gekeken naar potentie .. ik zie een kleine Tevez in dit mannetje.. heeft pit en strijdbaarheid onder ons systeem en met hele kuip erachter zie ik hem echt wel opbloeien. Nieuwe cult held in de maak.
Kijk even wat beelden van z’n kwaliteiten met z’n chocoladebeen hahaha, is echt stijfrechts
Kijk even t filmpje. Je ziet m oaar x hard en goed met links schieten
Doel je met hulp van buitenaf op investeerders?
Is dit niet het achter de hand houden voor als Gimenez plots wordt verkocht? Dat ze gelijk aan tafel zitten?
Afgelopen woensdag nog een hattrick bij Uruguay-23. Mooi om te zien dat speler(s) het ziet zitten om naar Feyenoord te komen. Ben benieuwd hoe hoog in de boom Liverpool Montevideo gaat zitten.. En (eindelijk) wordt er oor gegeven aan de scouting. Fingers crossed🤞🤞🎯
Hebben iemand nodig die sterk in de 1 tegen 1 is
Dit is geen directe versterking want hij zal net als Giménez een half jaar nodig hebben om te acclimatiseren en uit te blinken in het spel van Slot.

Bij SC Heerenveen is Wålemark zich aan het ontwikkelen en met het eventueel aantrekken van Rodriguez is er weinig tot geen perspectief voor Jaden Slory.

Als we winnen van FC Twente, dan staan we voorlopig geïsoleerd op de belangrijke tweede plaats. Dat is een uitstekende gelegenheid om af en toe Jaden Slory te laten invallen.

Doorstroming van eigen jeugd is ontzettend belangrijk. Het talent is er. Het werkt ontzettend motiverend als het talent ook de kans krijgt.
Bovendien is het goed voor de portemonnee van onze club.
Slory en Alireza lopen uit contract, Dilrosun mag al langer vertrekken en Minteh keert terug naar Newcastle. Walemark lukt het nog altijd niet om 5 wedstrijden op rij fit te zijn. Een goede rechtsbuiten is nodig voor volgend seizoen. Perfect toch om hem dan nu alvast te halen?
Prima betoog. Zelfs Nieuwkoop is in eens een optie om gewoon te blijven gaan op rechtsbuiten. Veel hangt af van de uitslag van morgen, daar kun je in dit geval best je transferstrategie van af laten hangen. Of je moet in deze jongen de vervanger van Gimenez zien (al dan niet achter Ueda volgend jaar). Dan is er echter al heeeeel veel geld uit gegeven voordat we de zomer periode in gaan. En dan is de CL halen een absolute must, omdat je dat geld al uit gegeven hebt. Ik weet niet of dat zo handig is...
Een spits hebben wij op dit moment niet nodig. Ueda is een uitstekende spits. Hij scoorde bij Cercle aan de lopende band en doet dat nog steeds bij Japan en dat gaat hij bij Feyenoord alsnog doen.
Vrijwel iedereen dacht dat Timber de miskoop van de eeuw was. Inmiddels weten we wel beter.

Als FC Twente morgen wint, dan snap ik dat Jaden Slory niet op veel speelminuten hoeft te rekenen. Dan gaat Slot sneller voor ervaring kiezen.
@FeyenoordTM wat wordt er bedoeld met hulp van buitenaf? Een tussenpersoon met contacten daar (zoals Henk Timmer bij Senesi) die de deal vlot kan trekken, of bedoel je een financier (zoals bij Walemark gebeurde)?
Hoop dat Feyenoord het voor donderdag geklaard heeft, zal wellicht niet realistisch zijn.
Mocht het doorgaan, dan is Ueda eerder terug voordat deze speler speelgerechtigd/speelklaar is…. Dan kan het met de verwachte verkoop van Gimenez in de zomer toch wel een logische transfer zijn…
Hij kan ook rechtsbuiten spelen.
  • 1
  • 2