feyenoord-fans

VK Sportphoto

Europees

MATCHDAY • Feyenoord - AS Roma

Van de redactie

In de tussenronde van de UEFA Europa League staat voor Feyenoord de eerste van de twee wedstrijden tegen AS Roma op het programma met vandaag het thuisduel in een uitverkochte Kuip. De aftrap van het duel is om 18:45 uur en staat onder leiding van de Roemeense arbiter Petrescu.

De arbiter fluit voor de tweede keer een wedstrijd van Feyenoord in De Kuip. De eerste groepswedstrijd van de UEFA Conference League in het seizoen 2021/22 werd ook door Petrescu gefloten. Toen won Feyenoord met 2-1 van Slavia Praag. Ook AS Roma floot hij al eens eerder. Vorig seizoen in de groepsfase van de Europa League tegen HJK Helsinki (3-0), en in de laatste 16 van de Conference League in 2021/22, toen ze thuis gelijkspeelden tegen Vitesse (1-1).

Een optreden van DJ Outsiders moet de supporters van de nodige energie voorzien. DJ Outsiders is bekend van zijn opzwepende beats en meerdere hits. Vanaf een nieuw opgebouwd podium op vak Z geeft hij een show die het startsein geeft voor een hopelijk magische en sfeervolle Europese avond in De Kuip. Vanaf 16:45 uur zijn supporters al welkom in De Kuip, om gezamenlijk en met een hapje en een drankje warm te draaien voor de wedstrijd. Het voorprogramma begint om 18:00 uur. 

Wie denk jij dat er wint? Maak de wedstrijd extra spannend en win 50x of 100x je inzet als Feyenoord wint! 24+

Voor de tickethouders van de groene zijde zijn er bij de wedstrijd Feyenoord- AS Roma 4 extra toegangspoorten. De poorten op het NS station die normaal gesproken beschikbaar zijn voor de bezoekende partij worden donderdag ingezet om de toegang aan de groene zijde te versnellen. De supporters die een kaart hebben op groene zijde kunnen vanaf het treinstation direct naar de toegangspoort lopen. Hierdoor hoopt Feyenoord de doorstroming te kunnen versnellen bij de ingangen van het stadion aan de groene zijde. Het is voor het eerst dat Feyenoordsupporters door de bekende tunnelbuis kunnen lopen, waar normaal gesproken de uitsupporters doorheen lopen. 

whatsapp-image-2024-02-14-at-230754
@KayneKVisuals

Feyenoord, Feyenoord, wat gaan we doen vandaag? Voorspel de uitslag van Feyenoord - AS Roma in de reacties hieronder!

Delen

Reacties

Beelen en nieuwkoop in een 4 mans verdediging tegen lukaku en dyabala pfff.
Wordt billenknijpen jongens.
Ik verwacht Nieuwkoop vooral hoog op het veld. Hancko schakelt Lukaku uit. En als Dybala over links gaat, houdt Beelen hem kwa snelheid gewoon bij. Gaat Dybala over rechts, dan vreet Hartman hem op
Gezien de afwezigen en de vorm van de afgelopen tijd en dat Roma onder de Rossi beduidend beter speelt is Roma gewoon duidelijk favoriet. Maar van Feyenoord win je niet zo makkelijk in de Kuip. Een gelijkspelletje zou een goed resultaat zijn gezien de omstandigheden en dan hopen dat in Rome Timber er weer bij is en Gimenez zijn vorm hervindt.
Hoop dat in ieder geval Geert het gaat redden. Timber is een zeer groot gemis, maar hopen dat hij zondag gaat redden.
Heb er een hard hoofd in, dat Roma heeft sterke selectie.
Slot heeft al gezegd dat die er niet bij is. Daarnaast is de vraag ook nog hoe fit hij dan zou zijn na ziekte. Dus zelfs dan geen reële optie.
Het was meer stille hoop, nu dan Bart op rechtsback, kan er maar zo ineens weer een lompe overtreding ingooien.
Hoop dat ik er volledig naast zit, maar zie het niet zitten vanavond. Zo een vervelend team dat Roma.
Of Bart Nieuwkoop gewoon op de rechtervleugel, Wieffer als RCV, Beelen als rechtsback en Milambo met Zerrouki en Stengs op het middenveld.
Als feyenoord gewoon met net zo een hoge intensiteit en agressiviteit speelt als tegen celtic thuis winnen wij gewoon van roma. Daar kunnen wij kort over zijn. Roma is geen europese top en zelfs geen subtop. Ze zitten daar net onder gezien het feit dat ze geen cl spelen en wij ze de vorige keer in de conference leaque tegen kwamen. In italie staan ze ook niet bepaald hoog. Het zou daarom geen verrassing zijn als wij van ze winnen. We spelen immers ook thuis.
Zo "gewoon" is dat allemaal helaas niet meer de laatste tijd.
Bij hoeveel afwezige basisspelers parkeren we de bus?
Tsja, om Slot bal te spelen is een bepaald individuele kwaliteit en een bepaalde mate van ingewerkt zijn van het team. Je bent basis speler omdat je meer kwaliteit hebt aangetoond dan je alternatief. Daarbij is een ingespeeld basisteam met weinig variatie ook een vereiste. En dan ga je twijfelen. Ik vind ons voetbal van de afgelopen seizoenen fantastisch maar ik wil graag nog tijdje door in Europa. Zo komt het dus in mij op!