Minteh

VK Sportphoto

Nieuws

Minteh: "Ik ben altijd een speler geweest met oog voor medespelers"

Van de redactie

Yankuba Minteh ontwikkelt zich goed in Rotterdam-Zuid. De van Newcastle United gehuurde buitenspeler heeft het naar zijn zin bij de stadionclub. In gesprek met Voetbal International vertelt de razendsnelle 19-jarige aanvaller over zijn leven, doelen en dromen.

"Ik geloof heel erg in mezelf, in mijn kwaliteiten. Daarnaast moet je gewoon gáán voor je carrière, gefocust blijven. Het heeft geen zin om na te denken dat het allemaal zo snel gaat. Ik kan er beter blij mee zijn. Dat ik twee jaar geleden nog speelde bij Steve Biko FC in Gambia en dit jaar heb gedebuteerd in de Champions League, dat vind ik eerder heel mooi dan bijzonder", begint Minteh.

Bij Feyenoord heeft de aanvaller het naar zijn zin, maar is zelfkritisch. "Ik kom bij Feyenoord aan spelen toe, heb gedebuteerd in de Champions League, maar tegelijk vind ik óók dat ik misschien wel wat meer had kunnen laten zien. Oké, ik scoorde tegen Celtic en onlangs tegen PSV en Heracles Almelo, maar ik heb ook kansen gemist. Ik ben niet snel tevreden." 

Van buitenaf is er nog wel eens kritiek op Minteh vanwege het gebrek aan overzicht in sommige spelsituaties. Zelf denkt de aanvaller niet dat overzicht ten koste gaat van snelheid. "Ik hoor dat soort dingen ook, dat als je snel bent je overzicht mist. Maar ik ben altijd een speler geweest met oog voor medespelers. Ik kijk steeds of er iemand beter voor staat dan ik. Als het dan niet altijd lukt, is dat wat anders dan dat ik het niet zie of niet wil zien. Ik ben geen egoïstische speler, maar ik kan me natuurlijk wel verbeteren in alles. Daar werk ik dan ook iedere dag hard aan bij Feyenoord."

Een tastbare prijs winnen in Rotterdam is het eerste doel. "De beker wil ik echt heel graag winnen. Dat is in ieder geval een tastbare prijs. Zo’n tweede plaats; ik weet echt wel dat we ons daarmee plaatsen voor de Champions League en is wat dat betreft dus evenveel waard als een kampioenschap, maar zo voelt dat voor mij niet. Ik wil kampioen worden, dat is waar je voor speelt. De beker zou ons seizoen extra glans geven. Mijn ouders zitten voor de televisie, zoals iedereen in Gambia. Het hele land leeft mee. Het kan mijn eerste échte prijs worden als voetballer. Als het aan mij ligt de eerste van vele."

Zijn toekomst is misschien dan nog onduidelijk, maar Minteh heeft een duidelijk doel voor ogen. "Uiteindelijk is de Premier League mijn doel en Newcastle United is de club die veel vertrouwen in me heeft. Ik heb geen idee hoe de toekomst eruitziet. Ik ben een keer in Newcastle geweest, toen speelden ze tegen Borussia Dortmund. Ik zal binnenkort wel horen wat voor plannen de club heeft met mij. Ik ben nog jong, ik heb de tijd, misschien dat ze me nog een keer willen verhuren. Ik weet het nog niet, ik hoor het wel, ik laat alles op me af komen. Ik weet alleen dat ik ooit in de Premier League zal spelen."

Delen

Reacties

eerlijk is eerlijk tot 3 weken geleden vond ik het helemaal niks. maar hij wordt beter.
Nu alleen nog in de praktijk toepassen.
Ik geloof oprecht wel dat hij oog heeft voor medespelers maar dat hij gefocust is is natuurlijk onzin. Het is vaak hetzelfde verhaal overhaast en wild. Daarentegen zie ik wel dat hij 1 van de weinige spelers is die snelheid in het spel creëert.
Ik moest lachen om de titel.
Misschien is het de manier van spelen (kop omlaag), maar het 'oog voor medespeler' komt er nog niet echt uit.
Oog voor andere spelers hahaha. Wat een komiek
Dat blinde en oogkleppen wordt sowieso overdreven bij hem. We zijn goed in het geven van stempels en spelers in een bepaalde rol duwen waardoor je als speler altijd een bepaald beeld krijgt wat eigenlijk zelden (helemaal) klopt. Het is nooit zwart of wit.
Ik denk dat hij dan een dicht oog heeft voor medespelers
Hahaha dat idee heb ik ook…
Daarom noem ik hem de Balotelli van Feyenoord…
Soms heel geniaal en soms 10x niets..
Hij is de laatste wedstrijden op dreef wat betreft doelpunten maken, laat hij op deze voet maar doorgaan..