Primeur Bevestigd
leo-sauerweb

KayneKVisuals

Nieuws

LEO SAUER • IT'S HAPPENING!

FeyenoordTM

Feyenoord gaat de koopoptie op Leo Sauer lichten. Het 17-jarige Slowaakse talent wordt op korte termijn definitief weggeplukt bij MŠK Žilina, melden bronnen aan 1908.nl.

Afgelopen zomer huurde Feyenoord de jonge vleugelspeler van MŠK Žilina. In de deal werd een koopoptie opgenomen. Volgens Feyenoord Youth Watcher bedraagt die koopoptie nog geen 500.000 euro.

De Slowaak gooide als jongste speler direct hoge ogen bij het Feyenoord onder-21 van trainer Melvin Boel en zijn assistent Ulrich van Gobbel. Sauer is geboren in december 2005, maar kon moeiteloos mee de rest van de selectie. In de onder-21 divisies was Sauer dit seizoen in achttien duels goed voor vijf goals en drie assists.

De prestaties van Sauer bleven ook bij Feyenoord 1 niet onopgemerkt. Tijdens de winterstop maakte hij zijn eerste onofficiële minuten bij het elftal van hoofdtrainer Arne Slot in oefenduels tegen KV Oostende, RC Strasbourg en Stade Rennes. Hij bekroonde zijn officieuze debuut met een fraaie goal tegen KV Oostende.

Sauer kwam afgelopen lente op de radar bij Feyenoord. In maart 2022 was de Slowaak goed voor een doelpunt tegen Nederland onder-17. Feyenoord had uiteindelijk in de zomer beet. Enkele maanden later ligt er in het Maasgebouw een meerjarig profcontract klaar voor ondertekening.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Aflopende jeugd contracten :
- Troost
- van der Heijden
- Remie
- Kroesen
- van der Zeeuw
- el Moussaoui
- Krajisnik

Vraag mij af of we/ze daar nog mee door gaan.
Ik denk dat heel veel gewoon niet het niveau halen waar maar gestreefd word. (Voor de eerste)
Gescout in de tijd dat Frank Arnesen nog verantwoordelijk was voor het voetbalbeleid. The good old days dus..... Nu gaan we samenwerken met een zgn Amerikaanse talentenfabriek waarvan nog nooit ook maar één speler een fatsoenlijke transfer gemaakt heeft.....
Jeugdspelers spelen nog liever in de U21 dan daar 😅😅
Bedoelde als reactie op Kees Pijl, dat er wel goede Amerikaanse voetballers zijn.
Dat is een prima voetballer maar die heeft geen verleden bij Orange County en dat werd met een ronkende tekst aangekondigd als een talentenfabriek. En daar had ik het dus over, niet over het Amerikaanse voetbal in het algemeen.
Mijn inziens is het scouting apparaat van Frank nog steeds actief . Deze heeft Bernhard dus goed gezien .
Zou een prima keuze zijn maar gaat niet gebeuren. Het is een veronderstelling (!!!) maar ik heb gaandeweg de indruk gekregen dat Te Kloese de toezegging heeft gekregen dat hij ook het voetbalbeleid onder zijn verantwoordelijkheid zou krijgen, met een manager onder hem.
@FTM Voor wat voor een bedrag zou Feyenoord afscheid nemen van hancko deze zomer, of is dat niet denkbaar? Ik denk zelf dat een bod van 22,5 miljoen+ niet te weigeren zou zijn
Zoiets inderdaad. Als er een Premier League club komt, is hij weg.
Ik denk als Kokcu en geertruida weg zijn, dat Hancko dan alleen voor de absolute hoofdprijs weg mag. Richting de 40-45 miljoen.
Over wat voor bedragen praten we bij een eventuele transfer van kokcu? Richting de 30+ neem ik aan
Schei uit joh, 30 miljoen voor de beste speler van Nederland…….
Als Kokcu verkocht wordt, over wat voor bedragen hebben we het dan? (Ik dacht zelf wel aan min 20)
Getuigt van visie. Nu een veelbelovende speler halen die ze voor langere tijd van dichtbij aan het werk hebben gezien voor €500.000.- Kijk naar bijv. Bozenik, die kostte het 10-voudige. Goede zet! Bedankt voor de update 👌🏻
@FTM Heb je goede hoop voor volgend seizoen? En dan doel ik met name op eventueel verlengen/vertrek van Slot, Geertruida en Kökcu. Wat zou je nu verwachten?
Slot is al verlengd, Geertruida lijkt niet te gaan verlengen en Kökçü heeft geen reden om te verlengen.
Heerlijk dat slot heeft verlengd want ik had daar echt hele lange tijd mijn twijfels over
Slot weer verlengd (recentelijk)?
Dat Slot verlengd is, is niet per definitie een goede zet. Klinkt stom, maar in de volgende podcast verklaar ik me nader.
Misschien doelt hij op de clausule die in z'n contract staat
Clausule stond er inderdaad aanvankelijk niet in - en nu wel.
Och och och dom. Onhoudbaar dus?
Waarom dan trouwens die clausule erin zetten?
Dan vertrekt Geertruida ook. Die gaat niet gratis de deur uit. Dat doet hij dan niet . Zou mij echt verbazen
FTM

Zonder namen te noemen, ben ik en ik denk vele met mij, wel benieuwd naar de voorbereidingen die Feyenoord treft voor komende zomer.
Zeker aangezien goede transfers (zoals bijvoorbeeld Hancko of gasten uit bijv zuid amerika) altijd wel een periode nodig hebben voordat alles in kannen en kruiken is.
Weet jij of Feyenoord daarom dus al bezig is met eventuele aanwinsten, ook met het verwachte vertrek van Kokcu en bijvoorbeeld versterking op de vleugels ipv Idrissi/alireza.
Of is het vooralsnog gewoon rustig in het maasgebouw
Nog niet concreet, maar volgens mij hebben ze er al heel wat op de korrel. Nu nog finetunen.
Ik weet dat het ons lot is, maar je wordt er weleens moe van. Stel Hancko, Geertruida, Kockcü weg in de zomer, kun je weer een heel nieuw elftal gaan opbouwen. En een jaar later ongetwijfeld weer. Wat dat betreft zou ik het ook wel snappen als Slot weg zou gaan. Hij heeft een unieke prestatie geleverd, maar ergens houdt het ook een keer op. Zou zo fijn zijn als je ook eens gewoon een paar jaar kan bouwen aan een elftal.
Ontkom je niet aan zolang je niet jaarlijks tig miljoen verdiend aan CL inkomsten en zelfs dan nog zul je moeten verkopen omdat spelers ook ambities hebben. Voordeel is dan wel dat je voor veel hogere bedragen kunt verkopen.
Wat Slot betreft zal denk ik veel afhangen van hoe dit seizoen eindigt; met een titel en dus CL zal de kans dat hij blijft wellicht toenemen. Er is dan immers meer geld om te investeren en een nieuwe sportieve uitdaging. Wordt je een goede tweede dan zal hij waarschijnlijk vertrekken want dan krijg je de situatie die jij schetst; weer opnieuw beginnen met beperkte financiën zonder dat daar iets extra's tegenover staat.
En op het moment dat een echt grote club komt, ben je sowieso kansloos. Dat hoort er ook gewoon bij.
Manhoef halen kan op verschillende posities in de voorhoede. Kan ook goed spelen in de kleine ruimte en.......snelheid genoeg vraag het maar aan Blind.
Nog andere contract verlengingen in het vooruitzicht waar het nog niet over gegaan is?
@FTM,
Speelt er op het moment iets rond uitgaande transfers waar je al uitspraken over kan doen?
Clubs die bijvoorbeeld interesse hebben of die al op de tribunes hebben gezeten?
Kökcü, zijn er heel veel voor wekelijks op de tribune
Viel te verwachten. Ik gun Kökcü een mooie stap deze zomer wanneer een club komt met een goed bod. Dank voor de reactie FTM
Heel mooi! Volgend jaar een kans bij het 1e dan neem ik aan? :D
Is het een goede speler? Ik ken hem nog niet zo goed.
Smaakmaker van de O21, wat vrij knap is aangezien het best prut is. Tevens al uitgenodigd om mee te trainen met het eerste.