bennink-vrouwen

VK Sportphoto

Vrouwen

"Niet gedacht te scoren, maar wel over gedroomd”

Dennis

Maxime Bennink maakte de allereerste Klassieker-goal ooit in de Johan Cruijff Arena. De aanvaller van Feyenoord Vrouwen werkte de bal uit ene hoekschop binnen. 

“Volgens mij was het via mijn rug. Ik voelde 'm op mijn rug", zo vertelt ze bij ESPN. Om daar lachend aan toe te voegen: “Het maakt ook niet uit”. Haar goal in een vol stadion was een schitterend moment. “Ik had niet gedacht dat ik zou scoren, maar natuurlijk wel over gedroomd”, aldus Bennink. Helemaal toevallig was het doelpunt volgens haar niet. “We hebben veel getraind op standaardsituaties de laatste weken. Vorige week scoorden we daar uit, en nu valt er weer een goal uit een hoekschop. Dat is heel positief.”

De aanvaller geeft aan dat er sprake was van weinig zenuwen bij de Feyenoord vrouwen. “We hadden hier niks te verliezen en dat haalde wel wat druk weg. Het was eigenlijk alleen maar genieten. Het viel wel mee met de zenuwen bij iedereen. Het is supermooi om voor zoveel publiek een wedstrijd te spelen.”

Feyenoord kon wel een resultaat gebruiken na een aantal tegenvallende wedstrijden de afgelopen tijd. “Dit geeft wel een boost naar de rest van het seizoen”, zo vertelt Bennink. “We zijn bezig met een proces voor langere duur. Met de nieuwe trainer willen we wat anders voetballen dan voorheen. Dat heeft tijd nodig en dat zie je ook. Dan is het mooi dat er nu resultaat is"

Delen

Reacties

Nog geen reacties