VK Sportphoto

Nieuws

Leo Sauer maakt debuut bij Slowakije

Nigel

Leo Sauer heeft zijn debuut gemaakt bij het nationale elftal van Slowakije. Op 18-jarige leeftijd heeft de Slowaak zijn eerste minuten gemaakt in de wedstrijd Noorwegen-Slowakije.

Het is sowieso al een prachtig seizoen voor Leo Sauer. Aan het begin van dit seizoen maakte de Feyenoorder zijn debuut in het eerste elftal van de Rotterdammers. In de uitwedstrijd tegen Sparta op 20 augustus kwam de Slowaak in het veld voor Alireza Jahanbakhsh en maakte zo zijn debuut in de hoofdmacht van de landskampioen.

Zeven maanden later heeft de jonge Slowaak nu zijn debuut gemaakt in het nationale elftal van Slowakije. In de 83e minuut verving Leo Sauer oud-Feyenoorder Róbert Boženík, toen stond het nog 1-0 voor Noorwegen. Met de 18-jarige Sauer in het team wisten de Slowaken de gelijkmaker te scoren door een doelpunt van Ondrej Duda in de 87e minuut. Dávid Hancko begon ook op de bank, hij mocht de tweede helft spelen bij de Slowaken.

Zicht op Europees kampioenschap
Het debuut van Sauer vergroot waarschijnlijk zijn kansen op een plek in de selectie voor het Europees kampioenschap van Slowakije. De Slowaken zitten in Groep E met België, Roemenië en de winnaar van Oekraïne-IJsland.