pierre-van-hooijdonk-2

VK Sportphoto

Nieuws

"Liet dingen doorgaan die overduidelijk overtredingen waren"

Van de redactie

Pierre van Hooijdonk had een harde mening over scheidsrechter Allard Lindhout, die Feyenoord geen strafschop gaf in de wedstrijd tegen FC Twente. “Dat was de slechtste speler van het veld”, aldus de oud-Feyenoorder bij Studio Voetbal.

“Alle credits aan Twente en Feyenoord maar Lindhout die liet dingen doorgaan die overduidelijk overtredingen waren”, zegt Van Hooijdonk over het warrige fluiten. En over het penaltymoment; “Dat was natuurlijk het toppunt, waar hij eigenlijk gelijk aangeeft dat het een handsbal is. Dat klopt ook wel dat hij dat had gezien, alleen van Pröpper.”

In hetzelfde programma deelt Rafael van der Vaart de mening van Van Hooijdonk. “Volgens mij zag hij hands van Gimenez. En dat was het niet. Ik denk dat hij fluit voor hands van Gimenez en daarom wijst hij naar zijn hand en de andere kant op. Dat duwtje heeft hij helemaal niet gezien en kwam later niet zo slecht uit. Ik vind het veel te licht. Feyenoord is gewoon bestolen”, aldus Van der Vaart.

Als oud-spits vind Van Hooijdonk dat scheidsrechters te snel fluiten. “Ik wordt daar een beetje kriebelig van. Want als een aanvaller zo’n duel aangaat, dan is het al heel snel dat er wordt gezegd dat hij duwt.”

Delen

Reacties

De knjb moet *** eens nadenken
In top wedstrijden moet je of nijhuis of makkelijk laten fluiten, deze niksnut is door de knjb gewoon voor de leeuwen gegooid
Dit is competitie vervalsing ten top