ondrej-lingr-vs-gae

Lingr speelt gelijk met Tsjechië; EK-deelname binnen handbereik

Karst

Ondrej Lingr heeft vanavond met Tsjechië gelijkgespeeld tegen Polen. Het duel dat om 20:45 in Warschau werd afgetrapt eindigde in 1-1. Tsjechië is door deze uitslag bijna zeker van EK-deelname, slechts een punt is er nog nodig om de deelname definitief te maken. Lingr begon op de bank en kwam pas het laatste kwartier van de wedstrijd het veld in.

Lingr, die in de vorige interland tegen de Faeröer Eilanden nog de volledige wedstrijd speelde, startte dit keer op de bank. Na 38 minuten opende Jakub Piotrowski (Polen) de score. Bij deze tussenstand moest de Tsjechische formatie vrezen voor het missen van het EK. Polen dreigde namelijk Tsjechië te passeren op de ranglijst in Groep E, wat ook door de Tsjechen werd beseft. Echter waren de zorgen van korte duur, want de Tsjechen kwamen sterk uit de startblokken in de tweede helft. Na 48 minuten bracht Tomas Soucek Tsjechië op gelijke hoogte door de bal koelbloedig achter de Poolse doelman te werken. Lingr betrad het veld pas in de 75e minuut en slaagde er niet in de score in het laatste kwartier te veranderen. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. De voormalige Feyenoorder, Sebastian Szymanski, die dit seizoen in Turkije al betrokken is bij 17 doelpunten, verscheen pas vier minuten voor het laatste fluitsignaal op het veld.

Aankomende maandag staat Tsjechië voor een alles-of-niets wedstrijd tegen Moldavië op het programma. Bij een overwinning of gelijkspel zullen Lingr en zijn teamgenoten in de zomer van 2024 deelnemen aan het EK in Duitsland. Indien er echter wordt verloren, zal niet Tsjechië of Polen, zich kwalificeren voor het EK 2024, maar Moldavië. De wedstrijd begint om 20:45 uur in het Andruv Stadion in Olomouc.