lingr-1

VK Sportphoto

Nieuws

Lingr: "Trots en blij dat ik het team kon helpen"

Van de redactie

Ondrej Lingr was donderdagavond de matchwinner voor Feyenoord in de gewonnen halve finale van de TOTO KNVB Beker tegen FC Groningen. De aanvallende Tsjech was als invaller opnieuw belangrijk met een doelpunt. De 25-jarige Lingr was na afloop dan ook zichtbaar trots in gesprek met Feyenoord ONE. "Het is zo speciaal voor mij", aldus de matchwinner.

"Ik ben trots dat mijn doelpunt het team heeft geholpen om de finale te bereiken", begint Lingr. "Het is een geweldig gevoel. Het was een mooie pass van Luka (Ivanusec red.). Hij zag mij aankomen. Ik wees de ruimte in en hij vond me. Ik ben altijd in het zestienmetergebied dus ik ben blij dat ik weer het team kon helpen. Ik ben trots", aldus de Tsjechisch international.

De beslissende goal van Lingr betekende alweer zijn derde goal in Rotterdamse dienst. Deze drie goals maakte hij allen als invaller. Opvallend genoeg deed hij alle keren ook opvallend snel. "Het is een geweldig gevoel. We werken zo hard de afgelopen acht maanden. We doen er alles aan om de finale te bereiken en toch zagen we dat de eerste helft niet goed was aan onze kant. We moesten mentaliteit tonen en dat hebben we uiteindelijk gedaan in de tweede helft. Uiteindelijk winnen we 2-1 en kunnen we toewerken naar het winnen van deze prijs. De coach vertelde me dat ik moest scoren en veel in het zestienmetergebied zijn. Dat heb ik gedaan en ik ben blij dat ik het team heb kunnen helpen."

Zondag wacht de kraker tegen koploper PSV in Eindhoven. "Het is een van de grootste wedstrijden van het seizoen. We verwachten een harde wedstrijd. De laatste keer wonnen we van hun in de beker. Ik denk dat zij wel azen op revanche. Zij zijn goed, maar wij zullen ons maximaal voorbereiden en alles geven. Ik hoop dat de fans ons zullen supporten en dan zien we het wel."

Delen

Reacties

Gouwe gozer! Misschien zondag maar laten starten. We moeten het naar alle waarschijnlijkheid zonder Stengs doen maar zelfs bij een 'Lourdeswonder' in zij geval, lijkt het me toch slimmer om die als rechterflank aanvaller te gebruiken. Ivanušec als meest aanvallende middenvelder is op termijn, denk ik, de beste optie maar de arbeidsethos van Lingr is t.o.v. het PSV-middenveld nu wel een groot pluspunt.
Wat een top mentaliteit heeft deze jongen! Chapeau!

Go on like this Ondrej! We love your mentality en you perseverance! ❤️🤍