hancko

Nieuws

“De coach vertelde dat dit niet elk jaar bij Feyenoord gebeurt"

Dennis

Feyenoord bereikte gisteravond de KNVB Bekerfinale door na een moeizame wedstrijd FC Groningen te verslaan: 2-1. Dávid Hancko maakte na een uur spelen de belangrijke gelijkmaker en vond dat zijn ploeg recht had op de finaleplek.

“Ik ben trots en erg blij, want we verdienen het”, zo vertelt hij tegenover NOS. Hancko memoreert daarbij aan de weg die de Rotterdammers in het toernooi hebben afgelegd. “We hebben Utrecht, AZ en PSV verslagen en nu Groningen. We werken er hard voor en staan terecht in de finale”. De 26-jarige verdediger vindt het bereiken van de eindstrijd ook persoonlijk speciaal. “Het is mijn tweede seizoen en ik ga de bekerfinale spelen, nadat we vorig jaar al kampioen zijn geworden. Je speelt niet elk jaar een finale in je carrière.”

Volgens Hancko had Arne Slot de spelers in aanloop naar het duel een stukje historisch besef bijgebracht. “De coach vertelde dat dit niet elk jaar bij Feyenoord gebeurt, als je naar de laatste twintig seizoenen kijkt. Het is dus iets speciaal en ik ben blij voor de jongens, de supporters en de club.”

Achterstand bij rust
Na een uiterst slordige eerste helft stonden de Rotterdammers halverwege nog met 0-1 achter tegen de Groningers. Toen Hancko met zijn medespelers de kleedkamer opzocht, troffen zij een trainer aan die de rust bewaarde. “Ik had verwacht dat hij een beetje zou gaan schreeuwen, maar dat deed hij niet. Hij bleef kalm en vertelde wat wij moesten doen bij balbezit, maar ook op de momenten zonder bal. Ook gaf hij wat wijzigingen aan”. Slot wees daarbij op de ervaringen die zijn ploeg eerder hebben opgedaan. “Hij herinnerde ons aan de moeilijke wedstrijden die we afgelopen seizoenen hebben gespeeld. Als we kalm zouden blijven en hard bleven werken, dan zou de goal vanzelf vallen. Dan kunnen we op elk moment scoren en dat gebeurde gelukkig.”

Strijd
Dat het de afgelopen weken niet vanzelf gaat bij de Rotterdammers is ook Hancko niet ontgaan. “Zelfs als het een club is van het tweede profniveau, kan het lastig zijn. Ze hebben een goed team, waarvoor we ze de credits moeten geven. Natuurlijk had ik liever makkelijker gewonnen, maar op dit niveau blijft het moeilijk. Ik ben blij en trots dat we dan toch winnen, ondanks dat we niet de beste weken hebben en met moeite tegenstanders aan de kant te zetten. Soms moet je er harder voor werken en vechten om een resultaat te halen.”

Delen

Reacties

Hancko is dit jaar gewoon de beste op het veld, elke wedstrijd weer. Het is enorm knap hoe hij vaak foutloos blijft.
Hancko zijn we echt kwijt na dit seizoen. Halverwege de wedstrijd switcht hij van linker centrale verdediger naar linksback en scoort hij vervolgens de gelijkmaker. Zijn diepgang was echt goed.