stengs

VK Sportphoto

Nieuws

Van der Ende: "Onbegrijpelijk dat hier geen directe rode kaart werd getoond"

Van de redactie

Calvin Stengs moest in de halve finale van de TOTO KNVB Beker per brancard het veld verlaten. De middenvelder van Feyenoord raakte na een dubieuze tackle van FC Groningen speler Peersman geblesseerd aan zijn knie, wat tot veel frustratie en emoties zorgde bij Stengs. Oud-scheidsrechter Mario van der Ende reageerde via X fel op de tackle en begrijpt niet dat de VAR niet ingreep.

"Zojuist de overtreding op Calvin Stengs bij Feyenoord - FC Groningen nog even teruggekeken. Onbegrijpelijk dat hier direct geen rode kaart werd getoond en de VAR niet ingreep", aldus Van der Ende. Calvin Stengs heeft een zware knieblessure al eens meegemaakt. In 2017 raakte Stengs, destijds uitkomend voor AZ, zwaar geblesseerd aan zijn knie uit bij PSV in de openingswedstrijd van het seizoen in Eindhoven. De afgescheurde kruisband hield Stengs tot oktober 2018, meer dan een jaar later, aan de kant.

Trainer Arne Slot reageerde na afloop van het duel op de persconferentie tegenover de NOS het volgende: "Dat het slecht met hem is, is helder, want die tranen hebben jullie gezien en die heb ik ook nog weer gezien in de kleedkamer. Laten we hopen dat het vooral heel erg is van de schrik, maar het is voor hem en voor ons op dit moment onmogelijk om in te schatten wat er nu exact aan de hand is."

Arne Slot was destijds ook aanwezig in Eindhoven toen het noodlot toesloeg. "Calvin is na zijn knieblessure een hele goede voetballer geworden. Calvin was voor zijn knieblessure weergaloos. Die fase heb ik meegemaakt. Ik vond het al verschrikkelijk dat hij die blessure heeft moeten oplopen en daar maakt hij het beste van. Bij Feyenoord hebben wij daar heel veel plezier van, maar je zou hem een knie gunnen zoals ik die heb en zoals jij die hebt, want dan konden wij nog veel meer van hem genieten", reageert Slot op de aanwezige pers. "Laat dit alstublieft niet weer wat ernstigs zijn. Ik zou het voor al mijn spelers verschrikkelijk vinden, maar ik zou bijna zeggen dat door wat ik in Alkmaar met Calvin heb meegemaakt zou ik dat met hem nu nog zwaarder vinden."

Stengs blijkt dus zo nu en dan nog altijd last te hebben van de knie waar hij destijds zijn kruisband aan afscheurde. "Zeker heeft hij nog wedstrijden gespeeld die net zo goed waren als daarvoor, maar ik heb de afgelopen weken best vaak hem moeten wisselen. Afgelopen zondag moest hij een keer rust hebben en dat heeft natuurlijk heel veel met belastbaarheid te maken. Dat is ook wel mede direct gerelateerd aan de knie."

"We zullen het nooit weten wat het exact voor invloed heeft bij hem, maar dat hij nog steeds een ongelofelijk goede speler is, is helder. Bij het Nederlands Elftal maakte hij ook de goals in de laatste interlands. Hij heeft volgens mij nu al negen assists, vandaag ook weer. Ik denk dat hij het ook wel eens denkt: 'Wat als die blessure niet gebeurd was?' Ik weet dan één ding zeker, dat hij niet bij Feyenoord had gespeeld", sluit Slot af.

Delen

Reacties

elke speler van Feyenoord had van Makkelie direct rood gekregen bij zo'n overtreding
ongelooflijk vermoeiend dat die vd ende zich er altijd tegenaan zit te bemoeien. iedereen mag een mening hebben hoor, maar hij doet altijd net of zijn mening de waarheid is. en zo reageert iedereen er ook op. weet je hoe vaak ik het niet eens ben geweest met een beslissing van mario ellende? ook kuipers zat er (zeker in nederland) wat mij betreft regelmatig naast. maar ja, de scheids beslist.

bij elke situatie kun je er anders tegenaan kijken. ook bij de kwestie wieffer/lang kun je gewoon zeggen dat wieffer de bal speelde en er zijn dus altijd scheidsrechters die dan geen pingel geven. dat meer scheidsrechters zijn die dat wel hadden gedaan, maakt niet dat dat de juiste beslissing is.

zo ook hier. makkelie stond er bovenop en makkelie vond het niet zwaar genoeg voor een kaart. hij beslist. dat er een zware blessure uit voorkomt is op zich niet relevant. het kan ook gewoon ongeluk zijn.

ik zelf vind dit gewoon een schaarovertreding en dus minimaal geel.

makkelie is niet aan het marchanderen, hij beoordeelt het gewoon anders. leer er mee leven dat iemand anders is aangesteld om de beslissing te nemen en dat zijn beslissing telt.

wat ik wel erg vind zijn beslissingen zoals bij bakayoko (geel willen geven maar als je je bedenkt dat hij dan geschorst is tegen feyenoord opeens terugtrekken) of fluiten voor hands van gimenez en als blijkt dat propper hands maakte opeens zeggen dat het een duw van gimenez was. dan ben je de boel aan het belazeren. maar dat doet makkelie niet als hij in de laatste minuut geen rood geeft in een wedstrijd die al gespeeld is.
Een schaar overtreding is zoiezo rood.
Deze overtreding is diep rood! Als je er anders over denkt heb je er geen verstand van.
Oh ja, als iemand een andere mening heeft dan heeft hij er geen verstand van. Altijd weer die domme redenering. Nergens in de regels staat dat een schaarovertreding rood is. Jij mag dat vinden, maar het staat nergens. Het is en blijft interpretatie van regels en van regels begrijp jij niets
Makkelie accepeert geen inmenging van de var als hij fout zit, hij wil alleen de veren in zijn reet als hij een goede beslissing neemt.
Dit is een donkerrode kaart voor makkelie
Dat komt simpel weg doordat de VARen onder makkeli nooit hem terug durft te fluiten, zoals die man fluit in Nederland de arrogantie die hij uitstraalt bah