Bevestigd
sauer-verlenging-web

VK Sportphoto

Transfers

Feyenoord bevestigt contractverlenging Sauer

FeyenoordTM

Leo Sauer heeft zijn contract bij Feyenoord verlengd. Het achttienjarige Slowaakse talent, dat sinds begin dit seizoen tot de selectie van Feyenoord 1 behoort, ligt daardoor tot medio 2028 vast in De Kuip.

‘Tegen een club als Feyenoord zeg je geen nee,’ aldus een trotse Sauer. ‘Het stadion, de supporters, de organisatie: het is fantastisch om hier te voetballen. Ik zie deze contractverlenging als een beloning vanuit de club en een blijk van vertrouwen in mijn ontwikkeling. Het afgelopen jaar is het heel snel gegaan. Ik zit nu bij het eerste elftal en op dat niveau leer ik veel op dagelijkse basis. Hard blijven werken is nu de opdracht, dan krijg ik vanzelf mijn kansen en kan ik laten zien wat ik in mijn mars heb.’

Feyenoord nam Sauer in de zomer van 2022 op huurbasis over van MŠK Žilina uit zijn geboorteland Slowakije. De behendige buitenspeler maakte vervolgens indruk bij de beloften van Feyenoord Onder 21, en al snel volgden de eerste officieuze minuten voor Feyenoord 1 in een oefenwedstrijd tegen KV Oostende.

Sinds september 2023 behoort Sauer tot het eerste elftal van Feyenoord 1. In zijn officiële debuut voor de hoofdmacht was hij in het uitduel tegen Sparta Rotterdam gelijk van grote waarde, door de gelijkmakende 2-2 tegen de touwen te schieten. De jonge vleugelaanvaller verdiende mede dankzij zijn veelbelovende opmars bij Feyenoord afgelopen najaar voor het eerst een oproep voor het nationale elftal van Slowakije. Bij Feyenoord heeft hij inmiddels 11 officiële duels voor de hoofdmacht gespeeld, waarin hij goed was voor 1 doelpunt en 3 assists.

Tekst via Feyenoord.nl

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Goede speler en groot talent, net als Milambo. Vaker inzetten ,benut in moordend aantal wedstrijden ook deze knapen.en laat ze niet de bank warmhouden. Doen ze ook meer ervaring op.
Goede keuze, beter dit contract als een nieuw contract voor Babadi! Deze jongen wilt tenminste.
Prima goal net weer van Sebaoui, kan zomaar eens verrassen in de voorbereiding. Mits Feyenoord niet voor het snelle cashen gaat zoals recent als optie aangegeven.
Denk dat er best muziek in hem en Tsoungoui zit. Ook Osundina begint leuk mee te komen.
Tot nu toe mocht Leo Sauer slechts 224 minuten meedoen in de Eredivisie.
Daarin was hij 4x betrokken bij een doelpunt.
Dat is dus elke 56 minuten.

Ons andere grote talent Antoni Milambo heeft 112 minuten dit seizoen in de Eredivisie gespeeld en was betrokken bij twee doelpunten.
Dat is ook elke 56 minuten.

Beiden mochten niet mee voor de zeer belangrijke wedstrijd van de Youth League dat een prachtig podium is om jeugdspelers sterk door te ontwikkelen.

Arne Slot had ze nodig voor de reservebank.

Terwijl de middenvelders op hun laatste benen lopen vanwege het moordend zware programma moet de topfitte Milambo 90 minuten toekijken.

Terwijl er chagrijn heerst over de effectiviteit van onze buitenspelers, moet de meest effectieve en getalenteerde, Sauer, toekijken op de bank.

Zo zonde dat beiden geen wedstrijd deze week hebben mogen spelen. Dat is niet goed.

Arne Slot is echt een toptrainer die hopelijk nog jaren bij onze club blijft. Maar wat mij betreft mag hij onze grootste talenten wel wat meer speeltijd geven. Dit vind ik toch een minpuntje.
Milambo mocht niet meedoen. Hij deed al in 3 Europese wedstrijden mee, dan mag je niet meer in de YL spelen.
Dank je, dat had ik niet begrepen.
Sauer had in elk geval zeker moeten aantreden in München. Slot had hem moeten gunnen aan Van Persie.
Sauer zat bij de selectie omdat Alireza geblesseerd raakte en Gimenez geschorst was. Op de bank was alleen nog Luka als aanvaller en Slory kwam er nog op het laatst bij. Ik snap wel dat je als Slot zijnde hem meeneemt.

Zelfde met Read, Nieuwkoop was de hele week ziek en Hartman viel op de laatste moment af.

De selectie is niet fris en fit op dit moment, je neemt wel een risico als je ze niet meeneemt.
Hoe dun de selectie ook is, Slot maakt heel weinig gebruik van het ongelofelijke talent van Sauer. Dan kon hij maar beter de hele belangrijke wedstrijd in München spelen. Dat was veel beter voor zijn ontwikkeling geweest en voor de andere jonge spelers. Hetzelfde geldt voor Read. Gun deze jongens 90 minuten speeltijd dan een hele avond op de bank zitten. Nee, ik heb daar weinig begrip voor.
Echt jammer dat we geen jong hebben waar hij zich kan laten zien in KKD.
Geef hem ook alsjeblieft speelminuten, paixao bakt er helemaal niks van en die talentloze mag elke wedstrijd slecht spelen.
Paixao lekker op rechts zetten voor het restant van het seizoen!
Op rechts komt hij zijn man ook niet voorbij dus dat heeft geen zin, in de zomer afscheid van nemen.
Stel, als verkoper haalde ik vorig jaar veel meer dan mijn target en dit blijft mijn resultaat, ondanks hetgeen ik erin stop achter. Moet het bedrijf waar ik voor werk me maar op straat gooien?
Paixao doet het zo slecht nog niet, hij is inderdaad wisselvalig...ik denk dat het vertek van Danilo hem behoorlijk beinvloed heeft en zijn confort zone in the team verandert is...maar als nog heeft ie belangrijke doelpunten gemaakt en als je ze statistieken der bij pakt neemt, krijgt hij veel overtreding mee in ons voordeel en schiet hij ook meer op doel dan der voor. Hij moet minder wisselvalig presteren en het komt goed, hij heeft laten zien dat ie goed kan dribbelen, alleen doet ie het te weinig ...dat moet erin gespijkert worden..
Heeft ie vaak genoeg gedaan dit jaar, maar liet ook vrij weinig zien.
Paixao heeft de afgelopen maanden echt wel meerdere prima wedstrijden gespeeld. Snap niet zo waar die haat vandaan komt. Ivanusec en Paixao zouden onze basis buitenspelers moeten zijn in de huidige vorm.
Minteh wordt af en toe compleet afgemaakt door sommigen maar heeft evenveel goals en assists en is veel dreigender met z'n acties in minder minuten gemaakt dan onze kleine Braziliaan. De kritiek (Geen haat) is terecht. Vorig was zijn instap jaar, nu moest ie er staan en dat doet ie te weinig.
Minteh is een goocheldoos die zelf ook geen idee heeft wat er aan het einde van zijn acties gebeurt. Gaat gewoon wat doen, en als hij moe wordt van zijn eigen passeerbewegingen kijkt hij eens of er ook nog medespelers zijn (of lanceert hij de bal het stadion uit met een poging van afstand). En zo af en toe gaat er in al dat opportunisme iets goed. Dat hoort bij een 19-jarige, maar die onemanshow is niet altijd in het belang van de teamprestatie. Ik vind hem ook veel beter als invaller, tegen een moegestreden back, dan als basisspeler.

Paixao speelt meer in dienst van het team, dat hoort er ook bij als je al wat langer aan de teamdiscipline gewend bent. Dus hij is aanvallend minder onbevangen, maar in zijn bijdrage completer. Paixão scoort beter op aantal passes, passnauwkeurigheid, key passes en grote gecreëerde kansen. Dat is een beetje cherry picking aan statistieken, maar geeft wel aan dat de bijdrage van Paixão aan het team op een ander vlak zit dan dat bij Minteh het geval is (met name beter op succesvolle dribbles).
Tja, het is maar wat je belangrijk vind. Op dit moment heb ik 10x liever Luka en Minteh op de flanken. Leuk al die statistieken maar Paixao maakt ook de meeste minuten, dus logisch dat ie er beter uit komt. Geef het duo Luka-Minteh diezelde minuten en er komt veel meer gevaar uit. Het is wat grilliger, maar hun pieken zijn veel hoger. Paixao heeft 1x in de 3 wedstrijden een leuke fase. Dit is hetzelfde als Dilrosun die opgesteld werd en zo werd geprezen, alleen omdat hij de normaal van A naar B speelt, aanvallend had je er vrij weinig aan. Maar tegenwoordig is verdedigen belangrijker dan aanvallen, en dat kan die prima. Als je aanvallend meer wil betekenen, moet ie echt aan de bak want er komt nauwelijks gevaar uit.
Wat ik belangrijk vind is dat het team als geheel goed voetbal op de mat legt. Naar mijn mening gaat dat beter met Paixão dan met Minteh. Het gevaar van Minteh is ook relatief. Er zitten pieken tussen, maar in veruit de meeste gevallen loopt hij zich dood omdat hij geen idee heeft waar hij mee bezig is.
Wat dat betreft heeft juist hij veel weg van Dilrosun, een paar trucjes en vastlopen, met af en toe een spectaculaire actie die wel lukt. Leuk voor de compilatiefilmpjes, maar het is te sporadisch om op te kunnen bouwen. Lekker achter de hand houden voor als je opportunisme nodig hebt in de wedstrijd, maar starten met consistentere spelers. In dit geval dus Paixão.
Het ding is, zo constant is Paixao ook weer niet. Hoveel echt goede wedstrijden heeft ie gespeeld? Misschien een handjevol. Enigste is is dat ie betrouwbaarder is dan de rest. Dus het is maar wat je belangrijker vind uiteindelijk. Ik heb niet het idee dat het teamdynamiek of voetbal zo ongeloofelijk veel verschilt als Paixao op de bank zit. Ik weet het wel zeker want het is al een paar keer gebeurd.

Ik snap overigens wel je beweegredenen van Minteh en heeft ook beetje met smaak te maken. Ik ben gewoon van mening dat hij over meer potentie beschikt (Is pas 19 jaar) dan Paixao tot nu toe laat zien.
Eens met Grover, de ene wedstrijd vraagt soms iets anders dan de andere.