lingr-1

VK Sportphoto

Nieuws

'Lingr wil vechten voor zijn plek; Slavia Praag wacht af'

Karst

Ondrej Lingr, die onder Arne Slot weinig aan spelen toe kwam, kon afgelopen winter terug naar zijn oude club Slavia Praag, dat meldt iSport. Ondanks dat de Kleine Tsjech vaak belangrijk was als invaller kreeg hij geen kans van Arne Slot. Maar met het vertrek van Slot opent zich echter een nieuwe kans voor Lingr, die vastbesloten is om te vechten voor zijn plek in het team, met in zijn achterhoofd de mogelijkheid om terug te keren naar zijn voormalige club, Slavia Praag. 

Slavia Praag heeft afgelopen winter geprobeerd Lingr na slechts een half jaar terug te halen naar Praag. De technische staf wilde graag meer 'Slavia-DNA' in de selectie zien, maar Lingr was nog niet bereid om na zo'n korte periode op te geven. 

Ook na de winterse transferperiode kwam Lingr maar moeilijk aan de bak onder Slot, wat Slavia Praag deed besluiten om een nieuwe poging te doen. De Tsjechische club heeft Lingr een verbeterd contractvoorstel gedaan en garantie op speeltijd geboden. De coach, Jindřich Trpišovský, is persoonlijk naar Nederland gereisd om de middenvelder te overtuigen.

Het vertrek van Slot heeft Lingr echter doen besluiten om de voorbereiding af te wachten en te strijden voor zijn plek. Na deze periode zal EK-ganger Ondrej Lingr een beslissing nemen over zijn toekomst. Hij kan altijd terugkeren naar Slavia, waar men hem met open armen zal ontvangen.

Delen

Reacties

Als invaller kan Lingr wel functioneren als opportunistische aanjager met neusje voor de goal. In de basis zie ik hem alleen als er een echte spelbepaler op 8 staat of als Stengs op 8 speelt. Iemand moet toch de passes geven. Dan kan hij met zijn diepgang wat brengen, hoewel ik dan toch liever een type als szymanski heb die dynamiek aanvult met techniek. Ik zou Sano wel een interessante aankoop voor de 10 positie vinden. Misschien niet direct voor de basis, maar ik denk dat hij wel kan uitgroeien tot concurrent/opvolger van Stengs.
Ik zou er afscheid van nemen. Los van het feit dat hij met zijn diepte dreigend is en redelijk veel scoort kom je totaal niet aan het voetballen. Wil hem niet vergelijken met Lex Immers maar het type past niet meer bij ons voor de basis.
Ik kijk veel liever naar deze Lingr dan naar Stengs die bij vlagen fantastische dingen laat zien maar nog feel vaker onzichtbaar is. Laat ze maar echt concurreren worden ze allebei beter van.
Mensen die stengs nog als rechtsbuiten zien snappen er echt niks van. Is alles behalve een rechtsbuiten. Mist de snelheid, gif en onvoorspelbaarheid. Alles wat een flankspeler nodig heeft. Als linksback heb je een topdag als stengs tegenover je staat
Gesprek met Priske zie ik op VI niet hier?
Of komen de berichten niet door?
Trainer wordt dit weekend besloten staat in een eerdek artikel, wachten gewoon daarop. Tis toch wel duidelijk wie de coach wordt.
Ik ben (net als waarschijnlijk elke Feyenoordfan) echt gecharmeerd geraakt van deze man. Niet alleen vanwege zijn goals, maar ook vanwege zijn zichtbare enthousiasme. Zelden heb ik iemand zo blij zien juichen als hem. Vanwege die goals en dat enthousiasme hoop ik dat hij blijft en meer speeltijd krijgt. Hij heeft alleen de pech dat Stengs (overigens terecht, in mijn ogen) hoger staat in de pikorde. Die zal normaal gesproken alleen naar rechts uitwijken als Paixão uitvalt en er geen goede vervanger voor hem is.
Een rol als reserve was ook niet zo zeer het probleem, wel dat bij afwezigheid van Stengs deze jongen werd overgeslagen ten gunste van Timber en van de Belt.
Daar heeft Slot flinke steken, en waarschijnlijk dure punten, laten liggen
Onbegrijpelijk dat Slot hem amper speeltijd gaf. Zeker tijdens de afwezigheid van Stengs had deze jongen een serieuze kans verdiend.

Voor Lingr te hopen dat Priske, die elkaar nog kennen uit Tsjechië, de trainer wordt, dan zal die waarschijnlijk een serieuze kans krijgen
Inderdaad, onbegrijpelijk dat vd Belt thuis tegen Twente voorrang kreeg boven onze Tsjechische international. Slot out ;-)
Goedemorgen 12 de man basis wie moet eruit dan voor hem ?
Niemand voorlopig maar hem een paar keer een half uur gunnen en bij blessures van Stengs, Timber of de rechtsbuiten in de basis op 10 (Stengs kan ook op rechts of op 8).
Gewoon alles eraan doen om te behouden! Hij nu al een topper en gaat alleen maar beter worden bij meer wedstrijd ritme
@Bombarda Heeft Feyenoord interesse in keeper Tzolakis die gisteren met Olympiacos de Conference league finale won ?
Kan me niet voorstellen dat een groot 21-jarig keeperstalent zin heeft om bij ons op de bank te komen zitten.
Eerder stond op deze site dat het waarschijnlijk was dat beide keepers vertrekken, dus dan zou hij 1e keeper worden
Ik kan me niet voorstellen dat ze zowel Bijlow als Wellenreuther laten vertrekken.
Jij wel?
Nee ik ook niet, maar dat stond wel in de squad dept
Hij moet alleen wel accepteren dat hij geen basisspeler is, alleen de gast moet elke wedstrijd gewoon 20/30 minuten krijgen, + bij blessure stengs een twijfel en hem erin.
@Bombarda is er nog een scenario mogelijk dat de coach van Slavia hier was om over een trainerspositie te praten? Dacht dat deze man ook op lijstjes voorkwam, het voetbal van Slavia was in 21/22 tegen ons redelijk hoe we het willen zien.
Goed om erbij te hebben als invaller. Te weinig voetballende kwaliteiten om op 10 te starten. Alleen wil hij wel starten. Terug keren naar Slavia en wij een lager bedrag overmaken dan 4M lijkt me een goede oplossing
Inderdaad niks mis mee, Slavia mag hem van mij terughebben als bijv die 4 miljoen kwijtgescholden wordt. En anders zie ik hem volgend jaar graag als onze supersub.
Klinkt als een goede oplossing. Laat het hem maar proberen, dat heeft hij wel verdiend. Als de nieuwe coach het in hem ziet zitten heeft hij mazzel. Zo niet, dan heeft hij al een vangnet. Ik zou eerlijk gezegd, ook moeite hebben om iemand met zijn mentaliteit te moeten wegsturen. Vooral ook omdat hij eigenlijk precies doet, wat ons vooraf was verteld. Hard werken en een neusje voor de goal. Laat die nieuwe man de beslissing maar nemen.
Lingr is de best scorende Feyenoorder gezien de speeltijd die hij heeft gekregen. Voor mij is het een type Toornstra, zo'n speler die de boel goed aanjaagt
Kleine Tsjech?
Hij is 1.78, geen dwerg ofzo.
1,75 volgens transfermarkt, maar idd niet echt klein
Lingr gaat nooit meer worden dan een invaller. Is ook niet erg, want die heb je ook nodig. Hij mist gewoon voetbaltechnische kwaliteiten die een Stengs wel heeft.
En Stengs mist de duelkracht en doelgerichtheid van Lingr.
Het is maar net waar de nieuwe hoofdcoach zoekt in een nummer 10.
Alsof een nieuwe trainer zomaar 18 assists aan de kant schuift.
Nee uiteraard niet.
Maar sommige wedstrijden (of delen vsn wedstrijden) vragen om gif.... iets dat Stengs amper heeft.
Eens maar meer dan een wisselspeler voor die specifieke momenten is het niet. Daarvoor komt hij aan de bal toch echt teveel tekort. Jammer want hij heeft weldegelijk gevoel voor het juiste moment en de juiste plaats in de zestien.
Wisselspelers hebben we ook nodig, mits hij genoegen neemt met die rol.
Eens, en als ik vergelijk wat tegenwoordig de kwaliteit van onze bank is vergeleken met nog niet zo heel lang geleden dan hebben we flinke stappen gezet. Hopelijk kunnen we dat doorzetten en weer wat verbeteren.
Alleen is Stengs ook van een veel hoger niveau, ondanks z'n mispunten.
Dat ben ik sowieso met je eens.
Ik zie alleen ook de pluspunten van Lingr wel.
Ja dat wel, al vind ik het persoonlijk te weinig voor een basissplek.
Is ook afhankelijk van de tegenstander.
Maar inderdaad, meestal niet.
mee eens hoor voetballend een matige speler , niet goed genoeg naar het niveau wat je wil , bankzitten schiet feyenoord en hijzelf niks mee op
Ja precies ik wil gewoon af van dat ‘hard werken’ voetbal wat Feyenoord jarenlang speelde. Slot heeft laten zien hoe het ook kan
Hij heeft wel wat weg van Jens Toornstra. Lijkt met een speler die een paar weken achter elkaar moet kunnen spelen.
Goed om te horen!!
Ik vind het nml wel een slimme voetballer met scorend vermogen.
Hij is een aanjager en ik zou hem wél opstellen om zijn creativiteit en goede drive.. 👊🏻👌🏻💪🏻
Categorie 'geweldige gozert' die ook echt iets toevoeg. Maar of dat 'iets' genoeg is om basisspeler te worden, is zeer de vraag. Eerder een Lex Immers 2.0: Dat is een compliment maar de tijden zijn veranderd.
Gevallletje gewogen...
Er zat toch verplichte koopoptie op Lingr?
@Bombarda?
Gozer is echt een harde werker en in de minuten die die speelde vaak een neusje voor de goal. Mag van mij 100% meer minuten krijgen om de echte Ondrej te laten zien
Ik snap ook nog altijd niet dat Arne hem niet liet starten. We hadden veel situaties waarin we moeite hadden met goals scoren en toch speelde hij niet. Hij heeft vaak zat laten zien dat hij dat kan mede doordat hij vaak goed staat.