slot

VK Sportphoto

Nieuws

Persconferentie Slot in aanloop naar #GAEFEY: Dit was het nieuws

FeyenoordTM

Om 14:00 begon Arne Slot aan de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Hieronder vind je de belangrijkste punten die besproken worden.

Slot blikt terug op een intensieve transferperiode. Eén speler minder in de selectie en een selectie die hij fysiek minder sterk inschat dan de selectie van vorig jaar. Slot geeft aan dat hij wel ontwikkeling ziet en heel veel inzet. Hij kan niet inschatten hoe deze selectie zich houdt met drie wedstrijden per week. Er zijn voornamelijk zorgen op het middenveld, mede door dat Wieffers en Kokcu een groot deel van de voorbereiding hebben gemist. 

Voor de 6-positie zijn het vooral Kökçü en Timber die daar kunnnen spelen. Uiteraard is Geertruida ook een optie maar Slot heeft hem liever op rechtsback.Wieffer moet nog stappen maken om aan te sluiten en op niveau te komen. Wieffer heeft afgelopen week wel volledig getraind.

Orkun Kökçü is voor dit seizoen aanvoerder van Feyenoord. Trauner is de tweede aanvoerder. Slot geeft aan dat het een mooie stap is voor Kökçü in zijn groei als speler.

Hancko gaat morgen links centraal achterin spelen, hij neemt de plek van Rasmussen over. Op de linksback is er een extra keuze bijgekomen nu Lopez speelgerechtigd is. Slot beschikt over 3 goede linksbacks maar geen van de 3 kan 90 minuten spelen.

Als laatste wordt de voorselectie van Oranje besproken. Bijlow als enige Feyenoorder is niet gek aangezien er bij Feyenoord veel buitenlanders spelen. Geertruida en Timber zijn wat Slot betreft potentiele internationals.

Delen

Reacties

Er is er maar een die voetbalt als een aanvoerder: Trauner
Yes! Kökçü wat mij betreft de enige die in aanmerking komt. Een echte aanjager ook op het middenveld
Als ze fysiek niet sterk genoeg zijn dan moeten ze flink aan de bak in het krachthonk!
Hoi Rutger je vertelde dat Schmidt meer Feyenoord spelers wilde hebben dan alleen Aursnes en dat je na het sluiten van de window ging vertellen welke wanneer krijgen we dat te horen?
Kökcü, maar daar hoeven geen artikelen meer over geschreven te worden
Geertruida op 6 en Pedersen rb....heeft veel meer diepgang en snelheid dan Geertruida. Argument van Geertruida dat hij rb wil om meer kans te hebben op wk, kan de prullenbak in na de selectieonthulling van Van Gaal...
Dan zal ik je een ander argument geven; Geertruida is simpelweg beter dan Pedersen. Al helemaal in de voetballende oplossingen. Ons veldspel wordt daar in zijn geheel ook beter van. En die diepgang is leuk en aardig maar heeft te weinig rendement. Laat hem eerst eens aan zijn basistechniek werken. Hij geeft namelijk ook gevaarlijke situaties weg door ballen van zijn voeten te laten springen etc.
Eens dat Geertruida de betere speler is, maar de speelstijl van Pedersen past wel meer in ons systeem. Zeker tegen de ‘kleinere’ tegenstanders heb je er niet zoveel aan als je back telkens het middeveld in schuift. Wat dat betreft zou het ideaal zijn als Geertruida omgeturnd zou worden naar cvm, dan los je direct 2 problemen in een klap op.
Ik vind dat Geertruida centraal achterin hoort te spelen, maar dan ook naar voren schuift. Tegen tegenstanders die op hun eigen helft staan is het handig om Geertruida in laten schuiven en om een overtalsituatie te creëren
Trekt veel te veel naar binnen. Loopt een boel dicht
Pedersen zal wel snelheid hebben, maar heeft (nog) geen goeie pass, geen goeie dribbel en geen goed schot.
Leuk Hancko links centraal! Hopen op veel minuten van paixao.
Wil je goals ..
En ook Assisten ..
Bel Paixao bel Paixao bel Paixao Ciao Ciao

Wij willen goals!
En ook Assisten!

We willen Igor Pai Paixao!!
Hahahaha die vind ik oprecht goed gevonden!
Even vraagje heeft hier niks mee te maken maar wat is de doorverkoop percentage van Malacia? Als hij zo door gaat word het een hele grote.
Malacia werd niet echt op waarde geschat helaas..
Het is dat hij zelf wegwilde
Slot houd vast aan danilo als eerste.
Dat liet hij na afloop van de vorige wedstrijd al blijken.
Gimenez zou de manier van afjagen nog niet onder de knie hebben.
Vind ik best jammer want ik ben niet zo een fan van danilo, ik vind m te licht, bij gimenez voel je gewoon aan de manier waarop ie beweegt dat het wat kan worden.
Maar op zich, ik gok dat Gimenez ook nog geen 90 minuten aan kan. Dus als je dan wel met Gimenez zou beginnen dan mis je hem in het laatste deel van de wedstrijd. Dat is ook niet ideaal, tenzij je dan al ruim voor staat natuurlijk. Slot zal wel weten wat ie doet
En ik vind het nogal goedkoop hoe mensen Danilo afschrijven en Gimenez de hemel in prijzen. Dat gebeurde eigenlijk al nog voor dat beiden een bal getrapt hadden. Vergeet niet dat Danilo continu in die muur van verdedigers heeft gestaan. Toen Gimenez inviel was de wedstrijden open na de 1-0 van Timber. Hij maakt de 2-0 vervolgens keurig af maar die had Danilo ook gemaakt.
Het is een keuze van Slot geweest om een "counterspits" op te stellen tegen zulke tegenstanders
De wereld is niet zo 'ééndimensionaal' als jij hem nu voor stelt. Danilo is dus niet uitsluitend een counterspits omdat hij in die rol bij FC Twente goed uit de verf kwam. Wat op dit moment ook een rol speelt is dat het rendement van de vleugelspitsen niet erg hoog is. Nog geen enkele assist van een speler die voorin aan de zijkant speelt, tot nu toe. Als Giménez echt beter is, wordt hij vanzelf basisspeler. Het enige puntverlies tot nu toe tegen Heerenveen lag echt niet (vooral) aan Danilo, dus laat die nu zijn kans nog maar krijgen.
Verwachten we dezelfde opstelling als vorige week? Of Gimenez ipv Danilo, Szymanski evt weer basis?
Aangezien Slot net verklapte dat Hancko centraal ging spelen gaat het niet dezelfde opstelling worden.
Ben erg benieuwd wie er links achter begint. Hartman of Bjorkan