yv20221223yv20221223a1b03172

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord in doelpuntrijk oefenduel langs Go Ahead: 7-4

FeyenoordTM

Feyenoord heeft vrijdag in een doelpuntrijk oefendoel winst geboekt op Eredivisionist Go Ahead Eagles.

Op Varkenoord werd er om 14:00 afgetrapt tegen de Eagles. In vier speelhelften van ieder achtendertig minuten kwam de uiteindelijke score uit op 7-4 in het voordeel van de Rotterdammers.

Opstelling Feyenoord in de eerste twee blokken á 38 minuten: Wellenreuther; Geertruida, Rasmussen, Hancko, Hartman; Kökçü, Timber, Szymański; Paixão, Dilrosun, Wålemark.

Wissels: Berger, Dermane, Slory

Opstelling Feyenoord in de laatste twee blokken á 38 minuten: Marciano; Benita, Hokke, López, Pedersen; Milambo, Taabouni, Bullaude; Jahanbakhsh, Gimenez, Idrissi.

Wissels: Berger, Groen, Kleijn

Scoreverloop eerste twee blokken: 0-1 Lidberg ('6); 1-1 Kökçü ('15, penalty); 2-1 Szymański ('18); 3-1 Wålemark ('29); 4-1 Paixão ('39); 5-1 Wålemark ('63)

Scoreverloop laatste twee blokken: 6-1 Bullaude ('19), 7-1 Jahanbakhsh ('46); 7-2 Llansana ('49); 7-3 Markelo ('55); 7-4 Stokkers ('75)

Delen

Reacties

Eerste deel was bij vlagen best aardig, maar het tweede deel was schrikbarend slecht.

In z'n algemeenheid, aanvallend is het veel te wisselvallig (in de gehele wedstrijd) en defensief was het zeer zwak in het tweede deel. Met betrekking tot de aanval, haalde alleen Szymanski direct zijn niveau van voor de winterstop. Ik schrok enorm van Gimenez, het lijkt wel alsof hij achteruit gaat qua spel en intensiteit. Paixao in de punt bracht veel meer energie en beweging, maar je mist dan weer een aanspeelpunt. Dilrosun vond ik (weer) zwak spelen, maar ik ben überhaupt niet overtuigd van deze speler. Walemark leek zowaar even los te komen na zijn twee doelpunten, dat zou een mooie ontwikkeling zijn, maar hij heeft elke wedstrijd veel te veel inactieve momenten en het is niet goed genoeg tot nu toe. Alireza en Idrissi komen zwaar tekort voor het beoogde niveau.

In het tweede deel zag ik twee lichtpuntjes. Ik vond Bullaude goed spelen als tweede spits, actieve speler met diepgang en scorend vermogen. Iemand die je vaker zou moeten gebruiken mijns inziens. Daarnaast blijft Taabouni positief opvallen, brengt creativiteit met zich mee.
Santi krijgt ook geen enkele goede bal... Werkt zich juist de *******, maar als hij van de zijkanten niets goeds krijgt dan hou het op.
Heel enthousiast kon ik er helaas niet van worden. Bij vlagen aardig spel maar weer vrijwel niet van(af) de flanken. Dat gaat echt een grote zorg worden. De lichtzinnigheid waardoor Go Ahead Eagles er nog 3 kon maken in de laatste 25 minuten is, ook een een vriendschappelijke wedstrijd ook een zwaktebod. Voor GAE was het nl net zo goed een vriendschappelijke wedstrijd 2 dagen voor kerstmis.
Fijn voor Idrissi dat hij zijn rentree kon maken maar voetballend schieten we er weinig mee op. Hij is te veel een 'one trick poney' die vanaf links naar binnen komt en dan de verre hoek zoekt. Maar dan zonder snelheid die nodig is om gevaar te stichten. En hoe meer hij inzakt om eerder aan de bal te komen, hoe minder dreiging er vanuit gaat. Uiteindelijk maakte Taabouni nog de meeste indruk.
Feyenoordmuntendam
Dat je er 4 tegen krijgt vind ik toch wel heel zwak
Taabouni vind ik een geweldige wedstrijd spelen. Echt een genot om te zien spelen
Na een matig begin echt een prima eerste helft. Hogere intensiteit druk zetten goed te zien, met de 2e goals als perfect voorbeeld. Dominant op helft tegenstander en gevaarlijke standaardsituaties. Szymanski erg goed en leuk om te zien dat Paixao soms wat centraler speelt. Prima ontwikkeling! (en terwijl ik typ, meteen weer mooie start 2e helft...)
Waar is Sauer?
Lopez, Hokke, Pedersen en Benita als verdedigers in groep 2, drie backs en een centrale. Inderdaad benieuwd hoe Slot dat gaat verdelen over de posities.
Hoelang mogen de wissels 1e en 2e blok spelen dan?
Slot, waar is onze Mexicaanse vriend!
Die stond er in, maar kreeg niet één goede voorzet van de vleugels. Daar mag Slot wel aandacht aan besteden. Met deze buitenspelers lopen de spitsen er maar voor jan l * l bij