van-den-elshout

Jeugd

Feyenoord O19 verliest Youth League-duel van Girona O19

Niels

Feyenoord Onder 19 nam het vanmiddag om 14:00 uur op tegen Girona FC O19. In de tweede speelronde van de UEFA Youth League ging de ploeg onder leiding van Pascal Bosschaart proberen de eerste drie punten binnen te halen na de verliespartij vorige week op Varkenoord tegen de leeftijdsgenoten van Bayer Leverkusen (1-2). Op Camp de Futbol Municipal de Vidreres werd het 2-0 voor de Spanjaarden waardoor de Rotterdammers ook hun tweede duel verloren.

Feyenoord Onder 19 kende een moeizame eerste helft. Het team onder leiding van Pascal Bosschaart slaagde er aanvallend niet in om echt gevaarlijk te worden. Desondanks had de ploeg met een voorsprong de rust in moeten gaan. Een doelpunt van Ouarghi in de blessuretijd werd onterecht afgekeurd, hoewel dat, gezien het spelverloop, onverdiend zou zijn geweest.

De tweede helft begon veelbelovend voor de Rotterdammers, maar wederom wist Feyenoord Onder 19 de doelman van de Spanjaarden niet serieus in de problemen te brengen. Girona sloeg na een uur spelen wel toe via Aguilera. Hoewel aanvoerder Enric Garcia in de 77ste minuut terecht met rood van het veld werd gestuurd, slaagde het team van Bosschaart er niet in om de gelijkmaker te scoren. Drie minuten voor tijd profiteerde uitblinker Kim van een verdedigingsfout tussen Giersthove en doelman Ka, waarbij de Feyenoord-goalie werd omvergelopen, en Kim de eindstand bepaalde op 2-0.

Girona O19 - Feyenoord O19 2-0 (afgelopen)
Scoreverloop:
60' 1-0 Aguilera
87' 2-0 Kim

Bijzonderheden:
77' Rode kaart Enric Garcia (Girona)

Opstelling Feyenoord O19: Ka; Read, Giersthove, Plug (C) (41' Mparaganda), Sebbar (82' Neijenhuis); Zekovic (61' Kraaijeveld), Van den Elshout (61' Sneijer), El Harmouz (61' Hoepel); Redmond, Rust, Ouarghi.

Wissels: Haksteeg, Zon, Kraaijeveld, Mparaganda, Hoepel, Pedro Vanga, Neijenhuis, Sneijer, Ettienne.

Opstelling Girona O19: Andreev; Arnau Coromina, Marc Aznar, Aguilera, Gibert Jordana; Garcia Callego (78' Plaza), Clua; Kim (90'+3 Touray), Enric Garcia (C), Hamony (86' Escoda); Juan Arango (78' Silvero).