Bevestigd
yv201908246167op

VK Sportphoto

Jeugd

Feyenoord loot Bayern München in UEFA Youth League

FeyenoordTM

Feyenoord wordt vrijdagmiddag aan een tegenstander gekoppeld voor de achtste finales van de UEFA Youth League. De Rotterdammers sloten de groepsfase met Atlético Madrid, Lazio en Celtic als groepswinnaar af en sloegen daardoor een tussenronde over. De jeugdafvaardiging van de club zit nu bij de laatste zestien overgebleven teams van het jeugdtoernooi.

Een mix van Feyenoord O18 en O21 zal de Stadionclub vertegenwoordigen in het vervolg van het Europese jeugdtoernooi, waarin het gekoppeld wordt aan één van de winnaars uit de tussenronde. De loting vindt om 13:00 plaats in het Zwitserse Nyon en wordt live gestreamd op de website van de UEFA. 

De wedstrijden in de achtste finale van de UEFA Youth League zullen over één leg gespeeld worden op dinsdag 27 en woensdag 28 februari. Het vervolg in de kwartfinale, eveneens gespeeld over één leg, staat gepland op dinsdag 13 en woensdag 14 maart. Ook de halve finale wordt over één leg gespeeld, op neutraal terein op 19 april. De finale staat 22 april op het programma, eveneens op neutraal terein. 

Het jeugdelftal van Feyenoord wordt vrijdag aan één van de onderstaande mogelijke tegenstanders gekoppeld:

  • FC Bayern München (GER)
  • SC Braga (POR)
  • Olympiacos FC (GRE)
  • MŠK Žilina (SVK)
  • FC Nantes (FRA)
  • 1. FSV Mainz (GER)
  • RB Leipzig (GER)
  • AZ Alkmaar (NED)

Update 13:14 🎖️ • Feyenoord is bij de loting gekoppeld aan FC Bayern München. Het duel in de achtste finale gaat over één leg, welke afgewerkt wordt in Duitsland op dinsdag 27 of woensdag 28 februari.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Prima loting. Kijkend naar de stats presteren zij dit jaar niet heel goed (7e in de competitie). Is natuurlijk wel afwachten met welk team ze op de proppen komen, maar dat is bij elke 019 team. Kan me best indenken dat Sauer ook mee zal doen.
Ook een mooi moment om Rudisill te bekijken.
Wat is er waar van het artikel in de Telegraaf @FeyenoordTM ? Zijn er biedingen binnen gekomen op die spelers? En kloppen de vraagprijzen van Transfermarkt?
Ooit een keer met Feyenoord in de Youth League meegereisd naar Nitra, Slowakije. Was een leuk tripje in 2017/2018. Sowieso ook wel een leuk elftal, met o.a. Geertruida, Burger en Kökçü. Reisden wel een paar honderd Nederlandse supporters mee toen. Feyenoord won in een bizar koude wedstrijd met 2-3.