geertruida-nederland-oostenrijk-proshots

Proshots

Nieuws

LIVE • Nederland - Oostenrijk • 2-3 [FT]

Van de redactie

Oranje is zonder te spelen al verzekerd van een plek in de achtste finales van het EK. De enige vraag is of Nederland de knock-outfase zal ingaan als nummer één, twee of drie van groep D. Naast hun eigen resultaat in de laatste groepswedstrijd tegen Oostenrijk in het Olympiastadion van Berlijn (om 18.00 uur), is Nederland ook afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd tussen Frankrijk en Polen.

Tegen de Oostenrijkers begint bondscoach Ronald Koeman deze keer met Lutsharel Geertruida in de basiself. Joey Veerman krijgt zijn basisplaats terug en Jeremie Frimpong mag opnieuw plaatsnemen op de bank zoals ik het eerste duel tegen de Polen. Bij Oostenrijk is Gernot Trauner geblesseerd voor het duel tegen Oranje.

Praat mee in de comments over het laatste duel van Oranje in de groepsfase op EURO 2024.

Nederland - Oostenrijk 2-3 [afgelopen]
Scoreverloop:
6' 0-1 Malen (e.d.)
47' 1-1 Gakpo
59' 1-2 Schmid
75' 2-2 Depay
81' 2-3 Sabitzer

Opstelling Nederland: Verbruggen; Geertruida, De Vrij, Van Dijk (C), Aké (65' Van de Ven); Schouten, Veerman (35' Simons), Reijnders (65' Wijnaldum); Malen (72' Weghorst), Depay, Gakpo.

Opstelling Oostenrijk: Pentz; Posch, Lienhart (62' Querfeld), Wöber, Prass; Grillitsch (64' Laimer), Seiwald; Wimmer (63' Baumgartner), Schmid (92' Weimann), Sabitzer; Arnautovic (78' Gregoritsch).

 

Delen

Reacties

Wat een afgang. Gakpo, Veerman, Geertuida, Malen, Schouten, Reijnders en Van Dijk.... kapot geërgerd aan Gakpo, zo slecht. Krijgt hij van VI, die ik toch al niet meer serieus nemen kan, ook nog een 6 ook! Schouten zakte door het ijs, Veerman zakte weer door het ijs en hard ook. Malen herpakte zich tenminste nog en Geertje was ook niet best, maar hij gooide er tenminste nog strijd tegen aan. Reijnders..... pfff, overschatte speler op dit moment. Zo dom voetbal, zonder ook naar een greintje scherpte.

De enigen die nog wel enigszins aardig speelden, waren in mijn optiek Verbruggen, De Vrij, Aké en Memphis. Nooit zo'n slecht oranje op een eindtoernooi gezien...
Nederland is krimpende in het toernooi. Ik krijg het bijna niet opgeschreven, maar misschien had Van Gaal het toch niet zo slecht gezien met 5-3-2.
Wtf dit oranje doet pijn aan mijn ogen
Ja het is niet om aan te gluren.
Schouten totaaaaal geen druk op de bal, loopt gewoon mee. Meerdere keren. Geef mij Wieffer/Timber maar. 10x meer peper in hun reet.
Met zo'n team kom ie nergens. Genant.
Met Depay speel je ook gewoon met 10 man. Dra-ma-tisch.
Wat bizar slecht dit zeg ..pfff.Oranje onherkenbaar en die oranje clowns op de tribune heb je ook geen zak aan
Heerlijk die kop van veerman, en dan zelf roepen dat hij de beste vervanger is van frenkie de jong.
Wie zei er nou Real Madrid? 🤣🤣🤣🤣
Weet ik niet meer, maar kan je echt niet serieus nemen.

(Misschien als mascotte bij real madrid🤣🤣🤣)
Heb het even opgezocht, is van zijn paling maatje muhren. Totaal onbelangrijk (wat het allang was natuurlijk)
Geertruida, wat ben je allemaal aan het doen man! Wisselen
Wie moet die aanspelen??? Malen staat alleen maar in de dekking, Geertruida moet wel terug elke keer. Bij die goal staat heel de verdediging open waardoor Geertruida naar centraal moet, en ipv dat Malen door dekt naar rechts komt ie telaat en eigen goal.... Malen moet je wisselen wat een natte krant.
Probleem is het middenveld, die bewegen te weinig en winnen geen duel
Gozer zet je Feyenoord bril af man en wees reëel. Gedeeltelihl klopt het wat je zegt dat Malen terug moet verdedigen, maar Geertruida speelt ook als een nate krant. Lekker op 10 meter denken, speelt valleyjes over de zijlijn. Doe normaal man
Geertruida speelt ook slecht, maar hij kan niks met zo'n middenveld en vleugelspeler voor hem, zelfde als voor Ake. Enige met een voldoende is Verbruggen.
Geertruida komt wel lekker de rust uit, belangrijk aandeel in de goal :-)
Daar ben ik het dan wel mee eens! Goeie ingreep :)
Zie je meteen met Xavi voor je ipv Veerman, veel meer loopvermogen en aanspeelbaarheid.
Er waren mensen die Turkije gingen uitlachen door eigen goal; KARMA! Maar nog steeds wil ik dat Nederland wint,
Laat geert maar effe meer waard worden
Als hij na 1 min al niet ziet dat hij zn man wel erg veel ruinte geeft, dan zal dat iig niet het geval zijn.
Veerman liet zijn man steeds lopen, als ie nou eens mee gaat lopen kan Geertruida op zijn eigen positie blijven.
Veerman staat links centraal op het middenveld, dus dat lijkt me niet de juiste persoon.
Toch denk ik ook dat her door Veerman komt. Omdat hij niet meeloopt moest van dijk steeds opschuiven en moest Geertruida meer naar het midden. Vervolgens verdedigde malen steeds te laat mee waardoor de eerste minuten Oosterijk daar er steeds doorheen kwam.
Gaat op deze manier niet lukken