Bevestigd
img-3343

Pro Shots

Transfers

Feyenoord koopt Haen weg bij De Graafschap

Bombarda

Feyenoord is volgens De Gelderlander opnieuw slagvaardig bezig op de transfermarkt: de Rotterdammers zouden namelijk Devin Haen uit de Keuken Kampioen Divisie hebben weggekocht bij De Graafschap.

De 20-jarige centrumspits wordt gekocht door Feyenoord en meteen verhuurd aan FC Dordrecht. Beide clubs hebben sinds ruim een jaar een succesvolle alliantie. Met de verkoop van Haen, die nog een contract had tot juni, 2025 zou een transferbedrag van circa 150.000 euro gemoeid zijn.

Haen gold als talent bij De Graafschap: de spits debuteerde op zijn 17e in de hoofdmacht van de Superboeren en was speler van Oranje O18 en O19.

In 2023 werd het contract van Zieuwentenaar Haen, die vorige week 20 jaar werd, nog opengebroken tot medio 2025. ,,Devin is een speler vol karakter en passie", vertelde technisch directeur Peter Bijvelds destijds. ,,Met zijn imposante fysiek voor zijn leeftijd en scorend vermogend zien we in hem het toonbeeld voor onze toekomst.”

Die toekomst ligt voorlopig in Dordrecht en Rotterdam. Haen speelde afgelopen seizoen 24 duels in de eerste divisie en scoorde daarin driemaal.

Update 🎖️ • het nieuws is tegenover 1908.nl bevestigd!

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Slim gedaan, word sowieso al meer waard, omdat hij nu bij Feyenoord onder contract staat mocht je door willen verkopen. Feyenoord is aan het groeien in spelers en bouwt zo alleen maar meer kapitaal op. Hetzelfde wat New Castle doet met Minteh. Alleen op grotere schaal
Zou hij zonaar kunnen worden. En anders is het een te verwaarlozen gokje.
We hebben toch een alliantie met Dordrecht? Daar halen we toch ook spelers voor zeurkous! Met Sebaoui heb je ook gegokt en misschien wel een hele leuke speler in huis gehaald voor weinig geld.
Sebaoui is toch een hele andere speler en technisch veel beter dan deze speler....
Gaat er toch om dat het beide gokjes waren... Hij komt van tweede niveau NL en Sebaoui van tweede niveau België (Zelfde niveau). Voor 1,5 Ton is het toch waard om zo'n gokje te nemen. Als hij dadelijk goed speelt bij Dordt en het jaar erop bij Feyenoord kan aansluiten ben je aan het juichen.
Bovendien heeft Feyenoord de belofte gedaan Dordrecht op peil te houden. Die spits Kriwak komt uit de scouting van Feyenoord voor Dordrecht maar er was volgens mij nooit de intentie om hem voor Feyenoord te halen. Voor sommigen geldt dat wel en die tekenen eerst hier en worden dan verhuurd. En wordt ie wel een revelatie dan zien we wel hoe we dat ‘probleem’ weer oplossen.
Precies! Mochten ze niet het niveau Feyenoord halen kunnen ze altijd nog doorverkocht worden of bij Dordrecht zelf blijven. We moeten ook degelijke spelers halen voor de alliantie om dat niveau op peil te houden, anders heeft het ook weinig zin om daar spelers heen te sturen.
Met zo’n antwoord bewijs je er echt geen reet van te snappen. Hou maar gewoon je mond. Is voor iedereen beter
Ik reageer overigens op de laatste opmerking van Jeroen1979. Z’n eerste opmerking was ook al niet best trouwens
En jij wil zeggen dat jij het wel snapt wou je zeggen...
Haha, ik ken heel die gozer niet. Maar ik herken wel mensen die uit hun nek kletsen. En jij bent er eentje
DTK bezig met de Feyenoord group. We worden City groep 2.0 zonder sjeik.
Welkom. Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik hem totally niet ken, dus ook nietzien spelen, maar heb vertrouwen in de scouting. Tevens voor zo'n aankoopbedrag kan er geen buil aan vallen.
Haen was voor velen een klein lichtpuntje voor een aanvallend zwak De Graafschap dit seizoen. Statistieken zeggen niet zoveel omdat de Graafschap grotendeels van de tijd gewoon dramatisch speelde aanvallend. Prima speler voor Dordrecht!
Ken hem niet. Los van het bedrag een goede aankoop?
Slimme aankoop vooral. Toen hij vroeg debuteerde, was iedereen lyrisch. Top 3 keek toen ook met interesse. Daarna, mede door blessures, 2 jaar stilgestaan. Vorig seizoen heb ik aardig wat gezien van de Graafschap en daar viel die vaak ongelukkig in. Graafschap fans waren hem ook liever kwijt dan rijk. Maar dat is ook wel gebaseerd op emotie. Het is een speler met redelijke snelheid, goede fysiek en redelijke techniek. Kan wel wat worden nog. Is bijvoorbeeld even oud als Groen en heeft nu 3 jaar meegedraaid op KKD niveau en was ook jeugdinternational. voor 150 duizend kan je dit gokje zeker wagen.
Oké, nou wie weet ontwikkelt hij zi h goed en maakt hij het toch waar.

Dankjewel voor het delen kameraad!
Slimme manier van veelbelovende talenten binnenhalen. Voor 150.000 kun je nog een gokje wagen
Precies hier kun je niet op verliezen!
Is er iemand die iets weet over de kwaliteit van deze kerel?
Ik ken hem alleen van FM. Daar is het een talent.