geertruida-nederland-proshots

Proshots

Nieuws

Oranje verliest van Oostenrijk en eindigt derde in groep D

Van de redactie

Het Nederlands Elftal heeft dinsdagavond het laatste groepsduel in groep D met 2-3 verloren van Oostenrijk. In het Olympisch stadion in Berlijn kwam de ploeg van Ronald Koeman tot tweemaal toe terug op gelijke hoogte, maar verloor uiteindelijk door een doelpunt van Marcel Sabitzer. Omdat Frankrijk - Polen eindigde in een gelijkspel (1-1) is Oranje op de derde plaats geëindigd in de poule.

Oranje begon slordig aan het derde groepsduel in groep D tegen Oostenrijk. Na zes minuten kwamen de Oostenrijkers op een 0-1 voorsprong door een eigen doelpunt van Donyell Malen die de bal vakkundig achter eigen doelman Bart Verbruggen gleed uit een voorzet vanaf de zijkant van Prass. Een kwartier later had de aanvaller van Borussia Dortmund de uitgelezen mogelijkheid om Nederland op gelijke hoogte te brengen, maar schoof de bal oog in oog met de Oostenrijkse doelman Pentz voorlangs.

Nog voor rust greep bondscoach Ronald Koeman in. Joey Veerman, die maar liefst vijftien maal balverlies leed in het eerste halfuur, werd naar de kant gehaald en gewisseld voor Xavi Simons. Nederland werd vlak voor het rustsignaal nogmaals gevaarlijk via een kopbal van Memphis Depay, maar werd voor de lijn weggewerkt door de Oostenrijkse verdediging, ruststand 0-1.

Wat Ronald Koeman in de rust gezegd heeft, is niet bekend, maar het deed de ploeg goed in de eerste paar minuten van de tweede helft. Direct na de start van de tweede helft veroverde Lutsharel Geertruida de bal op het middenveld en stuurde Xavi Simons weg de diepte in wat zorgde voor een overtal situatie. Simons behield het overzicht, gaf de bal mee aan Cody Gakpo binnen het zestienmetergebied en de aanvaller van Liverpool sloeg direct toe in de 47ste minuut, 1-1. 

In de 59ste minuut was het opnieuw raak voor de Oostenrijkers. Romano Schmid kopte de bal binnen uit de voorzet van Florian Grillitsch. Nederland kwam een kwartier voor tijd opnieuw op gelijke hoogte. Memphis Depay, die net als tegen de Fransen een mindere wedstrijd speelde, schoot Oranje naar een 2-2 stand. Nadat de scheidsrechter in eerste instantie het doelpunt afkeurde vanwege hands, greep de VAR in en werd het doelpunt alsnog goedgekeurd.

Lang kon Nederland niet genieten van de gelijke stand. Aanvaller Marcel Sabitzer van Oostenrijk bracht de ploeg van bondscoach Ralf Rangnick voor de derde keer vanavond op een voorsprong door de bal na een goede aanval in de korte hoek achter Bart Verbruggen te werken en bepaalde hiermee de eindstand op 2-3.

Tegelijkertijd speelde poulegenoten Frankrijk en Polen tegen elkaar in Dortmund. Dat duel eindigde in een 1-1 gelijkspel waardoor Oostenrijk groepswinnaar is geworden met Frankrijk op de tweede plaats. Oranje eindigt derde in groep D. De Polen zijn vierde geworden en uitgeschakeld.

Eindstand groep D:
1. Oostenrijk 3-6
2. Frankrijk 3-5
3. Nederland 3-4
4. Polen 3-1

Nederland - Oostenrijk 2-3
Scoreverloop:
6' 0-1 Malen (e.d.)
47' 1-1 Gakpo
59' 1-2 Schmid
75' 2-2 Depay
81' 2-3 Sabitzer

Opstelling Nederland: Verbruggen; Geertruida, De Vrij, Van Dijk (C), Aké (65' Van de Ven); Schouten, Veerman (35' Simons), Reijnders (65' Wijnaldum); Malen (72' Weghorst), Depay, Gakpo.

Opstelling Oostenrijk: Pentz; Posch, Lienhart (62' Querfeld), Wöber, Prass; Grillitsch (64' Laimer), Seiwald; Wimmer (63' Baumgartner), Schmid (92' Weimann), Sabitzer; Arnautovic (78' Gregoritsch).

Delen

Reacties

Even iets heel anders ziet Feyenoord niet wat in nanasi van malmo als linksbuiten reserve ofzo @Bombarda
Internationale carriere van Veerman is inmiddels wel in de knop gebroken. Bi-zar slecht was die gozert.
Gelukkig staat er wel een keeper die punten pakt, hij is zeker in de korte hoek echt niet te passeren.
Het was uiteraard helemaal niks, maar het toernooi begint nu pas.
En Engeland die we nu kunnen krijgen was ook niks. Win je dat loopt iedereen weer in de polonaise, ik zelf niet, heb niet veel met Nederlands elftal.
Oranje heeft best veel goede nieuwe aanwas.

Hartman, Maatsen, Zirkzee, Frimpong, Simons, Van de Ven, Verbruggen, Wieffer, Timber (x2)

Vul dit aan met spelers als Gakpo, De Jong, Geertruida, Aké, en je hebt best een aardig, talentvol elftal wat nog twee eindtoernooien meekan.

Plaats er een goede, moderne coach bij. Dan kan je best eens een keer iets neerzetten.

Het is nog geen wereldtop, maar zeker wel tot iets leuks in staat.

Denk dat je vooral de ‘oude garde’ moet saneren (Van Dijk, Memphis, Wijnaldum, Blind). Tijd voor een nieuwe hiërarchie.
Ja goeie.

Dat is toch wel een aardig lijstje alles bij elkaar. De komende 2 jaar zullen er nog wel een paar nieuwe bijkomen.

Reden te meer om door te selecteren.
Ik zit mee te denken welke spelers je op zou moeten stellen, maar ik weet het ook niet. Echt iedereen is ruk.
Geertruida - Frimpong lijkt een betere combo dan met Malen. Met Denzel heb je geen rechtsbenige buitenspeler nodig, maar Xavi speelt weer enorm matig. Of zouden we Memphis op rechtsbuiten moeten zetten? Maar die heeft geen snelheid en ook geen actie.

Centraal is De Vrij + VvD gewoonweg te traag. Ze maken 1 op 1 weinig fouten, maar je backs kunnen ook weer niet te ver naar voren. En 5 achterin zetten is ook geen optie.
Middenveld voldoet dus NIEMAND. Schouten is verdedigend te zwak en aanvallen doet hij niks. Je mist echt een Mats + Frenkie. Reijnders valt tegen.
Aanval ja...we scoorde gisteren wel 2. Tegen Frankrijk eigenlijk 1 en tegen Polen ook weer 2. Dus we hebben daar wel opties qua wissel, maar op Cody na is niemand echt goed...
Overal hoor ** mensen zeggen dat Koeman het tactisch niet goed voorbereid heeft maar ze zien blijkbaar niet dat we dlecht waren omdat dit plan niet uitgevoerd werd . Elke tactiek valt als mensen verzaken. Kraai jr. vond zelfs dat Gakpo nog een lichtpuntje was en zich aan de malaise onttrok.. Sorry Hans, maar dan was jij ook niet in vorm. Gakpo was juist de allerslechtste, ondanks de goal. Hij heeft organisatorisch zo ontzettend gefaald. Met name bij de 2 - 1. Hij stond bij zijn man, naar liet hem gewoon lopen. Schouten idem dito, liet zijn man gewoon lopen. Maken bij die eigen goal, lier zijn man lopen... of probeerde hij dat juist nog op te lossen omdat de verdedigers vermaakten aangezien ze blijkbaar niet met elkaar communiceerden opdat er eentje van hun die opkomende man zou pakken.

Ook is het jammer dat er niet iemand in het veld de verantwoordelijkheid pakte en de rest op zijn plek zette en duidelijk aangaf hoe ze het wel gingen doen aangezien het nu niet klopte. Van Dijk of De Vrij hadden leiding kunnen pakken "jij pakt die, jij die en dan stap ik uit".

Gewoon verzaakt. Inzet was er echt wel, maar het valt en staat altijd met taken uitvoeren.
Klopt, de hele maand hebben ze afgesproken dat verdedigen begint in de aanval. Je weet al dat Oostenrijk met 2 backs spelen die hele tijd opkomen.
1e tegendoelpunt, loopt Malen niet goed mee.
2e tegendoelpunt Code wandelt mee en Schouten die te soft ingrijpt.
3e tegendoelpunt Schouten die wordt verrast (De Vrij staat hier ook lucht te dekken).

Ze hadden gewoon 1 op 1 moeten spelen toen ze achter stonden. Nu is teveel overnemen.
Geertruida herpakte zich wel, maar was eerste 20-25min ook knap slecht daar. Hij wist gewoon niet waar hij moest staan omdat de 2 CV aan elkaar geplakt stonden tegenover 0 spitsen. Sabitzer was gewoon rondjes rennen a la Griezmann
koeman zei dat de man van geetruida opgepakt moest worden door een cv en geertruida rechts moest blijven. ik geloof er gewoon geen reet van. dit ging nl in de 3de minuut al fout. malen liep niet mee met die 8, geert koos voor de speler centraal. als dat niet de bedoeling was had koeman direct moeten ingrijpen. het gebeurde daarna nog 3x, waardoor ik de overtuiging had dat malen gewoon mee moest lopen (maar dat niet deed). frimpong waswat dat betreft ook veel logischer geweest (heeft koeman in de voorbereiding ook gedaan, nooit geert-malen...). en als koeman dat niet tegen geert kan zeggen, dan moet 1 van de cv zelf zeggen: ho dit is niet de afspraak, ik pak jouw vent op, jij moet naar rechtsback. gebeurde niet. ik geloof dus niet dat die afspraak zo is gemaakt. koeman heeft zijn team gewoon niet goed voorbereid (en een slecht opstelling gekozen door frimpong op de bank te laten). door koeman is veeman verzopen.

geertuida was helemaal niet zo slecht overigens, die was gewoon slachtoffer van de tactiek.
Daar doelde ik juist op. Malen liet zijn man lopen, wellicht omdat hij ervan uitging dat er vanuit de verdediging ingeschoven zou worden, wat dus niet gebeurde, waarop hij nog probeerde te redden wat er te redden viel. Slecht van de verdedigers, slecht van Malen. Hij mag er nooit van uit gaan.

Bij de andere goals staan zowel Schouten als Gakpo te slapen. Sorry, maar dat leer je zelfs bij de amateurs in de jeugd al af. Zo slecht.

Ik hoop dat het slechts een offday was en dat ze er nu juist scherp op zijn, de afspraken nakomen zoals het moet en niet dat het onkunde was, want dat zou erg, erg, erg kwalijk zijn. Dan ben je niet EK waardig
En wederom heb ik dus weer niks gemist aan dat Oranje.
Keer op keer bevestigen ze precies waarom ik geen wedstrijden van het Nederlands elftal meer kijk.
Ik kijk alleen omdat ik nog iets zie van voetbal, maar kan beter ook stoppen, Want dit is totaal geen beleving.
Veerman mee bij Real Madrid. Zouden ze dat nog steeds denken.
Timber had echt wel meer drive gebracht heb ik zo een idee.
Vreselijk elftal. Stelletje mannetjes met maniertjes maar 0,0 werklust en inzet. Nou ja op een paar na dan. Gelukkig interesseert het me niks als ze eruit vliegen. Kijk 1000 maal liever naar onze club.
Dacht dat Mr Haarband nog club zocht. Misschien iets voor Volendam kan hij nog eens oranje shirtje aan.
Haarband speelde als een van de weinigen een goede pot.
Weet niet welke wedstrijd jij heb gekeken
Speelde gewoon goed. Aannames goed, kaatste goed door, versnelde het spel en maakt een technisch erg knappe goal.
In ieder geval beter dan die Amsterdammers die steeds over het paard worden getild. Rotterdammers bv. Dumfries zijn beter in het Nederlands Elftal, zelfs als ze niet bij Feyenoord hebben gespeeld. Trouwens mee eens dat Memphis een van de minste slechte was. Werd ook heel vaak slecht aangespeeld. Toen Weghorst inkwam ging dat veel beter, getuige Memphis' goal.
Nou doelpunt ok maar verder heel matig...vrije trappen kreeg die niet eens over de eerste verdedigers...niet zo slecht als tegen Frankrijk maar nog steeds veel balverlies
Bizar slechte inzet. Schouten die voorzet er bij 2-1 niet uithaalt en bij 2-3 z’n man laat lopen. Van Dijk die niet instapt om buitenspel te creëren (gebeurt allemaal voor z’n neus). Echt niet normaal slap. Vergelijk even inzet met landen als Oostenrijk, Schotland, Kroatië,Slowakije.
Geertje blijft lekker in de Kuip.. kolere wat was het slecht
Die is zeker niet meer waard geworden vanavond. Contract met 3 jaar verlengen en nog minimaal 1 seizoen blijven zou voor hem goed zijn.
Geertruida herpakte zichzelf nog enigszins en mocht vanaf de tweede helft meer het middenveld in zoals bij ons. Schouten werd alleen maar slechter.

Wieffer en Timber hadden echt meer dan waardevol kunnen zijn deze wedstrijd. Veel meer duelkracht en drive.
Met dit middenveld werd psv kampioen……
Maar psv had een betere verdediging. Lol
Zulke wedstrijden word Geertruida niet duurder van
Geertruida wordt toch niet duurder al speelt ie de sterren van de hemel, je gaat niet meer krijgen dan 15-20 miljoen.
Nou ik verwacht nog wel 25 miljoen voor Geertruida
1-jarig contract. Helaas kun je dan een stuk minder vragen. Zelfde als AZ met Pavlidis. Anders hadden we dik 30 miljoen kunnen cashen. Nu mogen we blij zijn met 20.
Wat een Verschrikkelijk slecht team. In de achtste finale kunnen ze naar huis. En Koeman moet ontslagen worden. Wat een tactisch onbenul.
Geertruida ook dramatisch hoor
En die kut Fransen hebben exact wat ze wilde.
Dat ze aan de zware kant zitten 😂
Ja vergis me, achterlijk systeem. We mogen nog in ons handen knijpen want voorheen hadden we nu naar huis gekund. Echter, als we tegen Spanje moeten kan je voor de wedstrijd al je spullen pakken.
Verbaast me dat ze deze poule door zijn gekomen! Presteren boven verwachting!

Ik ken een G team dat meer vecht voor de overwinning dan dit bij elkaar geraapte zooitje!