Luka Ivanusec Kroatië (Soccrates Images)

Soccrates Images

Nieuws

Ivanušec en Kroatië definitief uitgeschakeld op EK

Moreno

Luka Ivanušec mag vakantie vieren; zijn land Kroatië is na vanavond definitief uitgeschakeld. Kroatië werd derde in de poule met slechts twee punten, en door de resultaten van vandaag zijn de Kroaten klaar op het EK. 

De vier beste nummers drie plaatsen zich ook voor de achtste finales van het Europees Kampioenschap, maar met twee schamele puntjes is al voor het einde van de groepsfase zeker dat Kroatië daar niet bij zit. Er zijn namelijk nu al vier poules waarvan de nummer drie meer punten heeft behaald dan Kroatië. 

Nederland (4 punten), Slovenië (3) en Hongarije (3) zijn al uitgespeeld en staan zeker boven de Kroaten, terwijl in poule E - waar België, Roemenië, Slowakije en Oekraïne deel van uitmaken - alle ploegen na twee duels al op drie punten staan. Van poule E is dus ook al zeker dat de nummer drie hoger eindigt dan Kroatië.

Voor Nederland en dus Geertruida en Bijlow is echter nog wel belangrijk hoe de wedstrijden in poule E en F morgen verlopen. Afhankelijk van die resultaten speelt Nederland tegen Engeland, óf tegen de poulewinnaar van groep E: België, Slowakije, Oekraïne of Roemenië.

Delen

Reacties

Lekker meteen terugkomen en de hele voorbereiding meedraaien. Komt helemaal goed volgend seizoen!
Hoeft niet meteen maar fijn dat hij vroeg aansluit. Moet zich laten zien bij de nieuwe trainer