Primeur Bevestigd
Mats Wieffer | Soccrates Images

Soccrates Images

Transfers

Brighton pusht voor Wieffer

Bombarda

Brighton & Hove Albion FC meldde zich onlangs in De Kuip om een transfer van Mats Wieffer te bespreken. Inmiddels heeft Feyenoord meerdere aanbiedingen vanuit Zuid-Engeland ontvangen om de middenvelder los te weken, waarmee het spel nadrukkelijk op de wagen is. Een uitgaande transfer van Wieffer lijkt dan ook niet langer tegen te houden voor Feyenoord.

Beide clubs hebben nog géén akkoord gevonden, maar het kan wel eens snel gaan. De club uit de Engelse Premier League is vooralsnog de enige concrete gegadigde om een transfer te bewerkstelligen. Clubs als AC Milan blijven belangstellend, maar drukten nog niet door in de vorm van een aanbieding richting Feyenoord. Wieffer is pas net teruggekeerd van vakantie en ziet een overstap naar Brighton wel zitten, maar wacht de onderhandelingen tussen beide clubs geduldig af.

Vraag en aanbod liggen altijd uit elkaar, zo ook bij deze mogelijke Premier League transfer. Waar Feyenoord heeft gecommuniceerd dat de club een bedrag van dertig miljoen Britse ponden verlangt, zit Brighton daar nog met enkele miljoenen onder. Mocht er een deal van de grond komen, is het aannemelijk dat beide clubs zullen middelen. Feyenoord verwacht dat Wieffer niet langer te behouden is en heeft in het buitenland al een jongere vervanger op het oog. 

Voor die speler is Feyenoord echter nog altijd niet concreet, waardoor er nog geen verdere uitspraken gedaan kunnen worden. Wieffer kwam in de zomer van 2022 naar verluidt voor een lichte transfervergoeding van 575.000 euro over van Excelsior en hij kwam bij Feyenoord tot 79 officiële optredens (9G/11A). Feyenoord moet bij een uitgaande transfer minimaal 15% over de netto winst afstaan aan zijn stadsgenoot. 

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Jordy Clasie als vervanger, mag hij het uitvechten met Zerroukki..
Brighton heeft zich ook voor Diego Gomez gemeld. Ze willen dus een vernieuwd middenveld
Mooi bedrag voor een “waterdrager” 💪💪
Wieffer is geen waterdrager. Besef je wel hoe belangrijk die is ?
Wieffer is niet de architect die met passjes en assists strooit en maakt niet veel goals. Maar hij is belangrijk in het opknappen van vele meters maken, gaten dicht lopen. Een zeeeeer belangrijke waterdrager
Enig idee hoeveel passes en steekballen wieffer heeft gegeven?
5 goals en 3 assists in heel seizoen

https://footystats.org/players/netherlands/mats-wieffer
Het is voor mij duidelijk. Je bekijkt weinig wedstrijden van Feyenoord. Behoorlijk denigrerend. Wieffer is zoveel meer.
Je ziet blijkbaar niet dat iedere aanval bij Wieffer begint. In iets meer dan een jaar tijd gewoon een ontzettend belangrijke speler geworden. Als ie niet geblesseerd was geraakt was hij gewoon basisspeler in Oranje.
Zie maar weer zo'n waterreservoir terug te krijgen.
Als ik zo lees dat hebben ze die al op het oog.
Op het oog hebben ze iemand maar, het blijft altijd afwachten of die speler het ook kan brengen.
Dan heb je niet helemaal goed zitten op te letten.
Feyenoord wilt dus 35m zien en brighton wilt iets van 25 betalen.
Nou 30m is een prima bedrag vind ik.
We moeten 15% over netto winst. is al gauw bijna 4m wat Feyenoord naar Excelsior overmaakt. Is gelijk hun grootste transfer ooit naar buiten!
Staat in de tekst verschilt enkele miljoenen. Ik vind 10 miljoen geen enkele miljoenen.
De vraag is hoe wordt de nettowinst berekend en hoe wordt de VPB meegenomen. Dat hier o.a. salarislasten bij worden gehaald is natuurlijk klinkklare onzin.
Benieuwd wat er over is straks, maar wordt denk ik een chaotische voorbereiding. Transfers verlaat door EK. Eigenlijk zou transfermarkt gewoon moeten dichtgaan voor begin seizoen...
We hebben geen spelers bij de toplanden rondlopen. Jongens zijn gewoon op tijd terug. Daarnaast kunnen wij ook geen spelers van de toplanden betalen dat scheelt ook. Je hebt al een redelijke selectie staan dadelijk en je hebt je al het nodige gehaald. Wordt echt geen paniek voorbereiding dit jaar.
Het scheelt dat Feyenoord wat meer te besteden heeft tegenwoordig. Ze hoeven nu niet speciaal iemand te verkopen om pas te kunnen handelen. In zulke gevallen moet je ook eerst wachten tot zo'n transfermarkt op gang komt.

Ze zullen wel snel duidelijkheid willen wie er vertrekken. Want dan ga je voor de directe versterkingen waarvan de transfers vaak wat meer tijd kosten om tot een goed einde te brengen.
Precies! Maar je hebt nu al: Hadj Moussa, Smal, Nadje en Carranza (zo goed als) binnen. Plus je bent alleen Hendriks kwijt (geen selectie speler) dus er is nog helemaal geen reden voor paniek. En daarnaast heel simpel, komen clubs te laat voor onze spelers dat we geen vervanger meer kunnen halen gewoon niet weg doen.
Alireeza is natuurlijk ook weg waarvan Hadj de vervanger is. Daarnaast gaat Lopez ook zeker weten weg en daarvoor hebben ze Smal inderdaad gehaald.
Het klopt dat we geen spelers hebben rondlopen bij de top landen, alleen het probleem is dat de mindere landen misschien wel doorgaan allemaal, en dan nog de copa Amerika . Lingr trauner sauer hancko Lopez gimenez geertruida bijlow enz kunnen allemaal nog wel een poosje weg zijn.
De hele transfermarkt wordt vertraagd door toernooien, de grote clubs wachten wat af, en dus Feyenoord ook, want die komt na de grote clubs aan de beurt. Er gaan nog een aantal basisspelers weg, en daarna moeten hun vervangers komen. Eerste prijs die we kunnen winnen komt al erg snel.
Zonder namen te noemen kan ik er misschien wel al achter komen de vervanger van wieffer kan zomaar die middenveld uit de Uk zijn waar u een tijdje over had @Bombarda kan dat kloppen
Zeker niet, wat dat betekent huur.
Kunnen jullie voor de rest niks mee maar wat hoop ik op een van deze namen:
Eric Martel, MW van €7.500.000
Tanner Tessman, MW van €7.000.000
Matias Galarza, MW van €7.000.000

🤞
Dan Neil heeft 1908 ook al eens genoemd.
Als ze rond de 30 miljoen euro krijgen is dat geen slechte deal. Helaas gaat daar dan 4.5 van naar Excelsior en natuurlijk gaan er nog allerlei andere kosten van af, maar dan nog krijg je 30-40x de investering terug
Gaat geen 4,5 miljoen naar Excelsior. 15% van de netto winst. Dus eerst de kosten eraf en dan gaat er pas 15% over berekend worden.
Ah, dat scheelt wellicht een 1-1.5 miljoen
Brighton zou zo maar eens een topoptie voor Wieffer kunnen zijn. De meest succesvolle Nederlandse voetballers van de afgelopen 10 jaar in de Premier League; Van Dijk en Wijnaldum kozen er ook voor om niet aan de absolute boevenkant in te stappen. De spelers die dat in die periode wel deden zijn eigenlijk allemaal behoorlijk mislukt. Wieffer is. denk ik, slim genoeg om zich dat te realiseren.
Voor ons ook. We hebben zijn opvolger al in de basis in de vorm van zerrouki. De vraag is of onze talenten goed genoeg zijn om in de rotatie mee te draaien of dat we toch nog een extra defensieve middenvelder moeten aantrekken. Ik hoop van niet.
Benieuwd hoe ambitieus Feyenoord echt is en of er echt wordt gekeken naar directe versterkingen of alles alleen maar wordt opgevangen door jongens die een (half)jaar nodig hebben.
Feyenoord heeft tegenwoordig schaduwlijstjes met basisspelers en jongens die nog moeten groeien.

Maar in principe zullen ze iemand halen die de strijd aan moet gaan met Zerrouki.
Ieder Wieffer-artikel wekt de indruk dat hij kostte wat het kost weg wilt. Waarom is dat zo en is dat überhaupt wel zo? Hij heeft het toch goed hier..
Heb dat bij iedereen wel een beetje, behalve bij Hancko.
Heb geen idee of het zo is. Maar hij heeft het goed hier maar, gaat het in het buitenland vele malen beter hebben
In ieder geval financieel
Dan lees je dingen die er niet staan want er staat: "Wieffer (...) ziet een overstap naar Brighton wel zitten, maar wacht de onderhandelingen tussen beide clubs geduldig af". Dat een voetballer van een Eredivisieclub een overgang naar een verdienstelijke Premier League club 'wel ziet zitten', lijkt mij de normaalste zaak van de wereld.
Waarom in godsnaam heb je de indruk dat hij zelf zo graag weg wil???

Wieffer plaatst de artikelen toch zelf niet?
Gebeurt kennelijk genoeg om hem heen, dat is de enige redelijke conclusie die je nu kunt trekken.
Omdat alles zo snel kan veranderen. Wanneer je in de PL kan spelen zeg je geen nee.
Excelsior ontvangt minimaal 15% van de NETTOWINST; wat omzet min de kosten is.
Buiten de €575000 die Feyenoord heeft betaald, welke bedragen worden als kosten meegerekend om tot een nettowinst te komen ?
Als het salaris van Wiefer en de kosten van de zaakwaarnemer ook ook als kosten worden meegerekend is de nettowinst een stuk dan wat er wordt geschreven, en ik weet niet welke kosten er nog meer worden meegerekend maar ik denk dat het bedrag voor Excelsior hoog is maar lager dan wordt geschreven of zit ik hier fout ?
Vind je het echt zo belangrijk om tot achter de komma alle details te weten? 🤔
Op zich wel eens interessant om te horen hoe zulke dingen werken toch?
Wat mij nog meer verbaasd is het woord minimaal .
Nou weet ik wat minimaal betekent, maar in deze context niet.
Is er ook een maximaal percentage ?
En waarvan hangt het af of het minimaal 15% is of is er nog iets dat het ook hoger kan uitkomen ?
Betekent gewoon dat ze ook niet precies weten wat er afgesproken is.
Soms wordt 15 genoemd soms 20...
Dus je minimaal 15 dan maar het kan ook zijn dat er toch een hoger percentage was onderhandeld.
Verstandige stap van / voor Wieffer. Doorgroeien bij een club in de relatieve luwte en spelen in de beste competitie. Over een jaar of twee klaar voor de absolute top.
Tsja, dat vraag ik me af. Feyenoord speelt CL, en Brighton is momenteel subtop in de PL, maar is daar zeker geen vaste waarde in het linker rijtje. Qua salaris is het waarschijnlijk wel cashen voor Mats, en voor Feyenoord qua transfersom ook, dus worden beide partijen er beter van. Doen!
Sluit een vertrek van Wieffer het vertrek van Zerrouki ook meteen uit?
Hoop van wel, je hebt volgend jaar een brede selectie nodig. Zerrouki heeft al mooie ervaring opgedaan tenminste en dat heb je nodig. Timber was z'n eerste seizoen ook niet zo goed en dit jaar een topper. Dus volgend jaar nog een kans!
precies dit. timber was ook niet geweldig in zijn eerste seizoen en nu is iedereen fan. laat hem het maar zien en anders zijn er nog genoeg andere opties.
Bij Timber zag je het eerste seizoen zijn klasse al. Alleen te sporadisch. Bij Zerrouki idem. Heeft in de CL ook goede wedstrijden gespeeld zoals Atletico uit en Lazio thuis. Daar zit nog zoveel meer in. Wie we ook mogen halen als vervangen van Wieffer. Het wordt daar een mooie concurrentiestrijd.
Precies Zerrouki is zo'n onderschatte speler, alleen hij is geen Wieffer. Wieffer moet het van z'n lopen en werkvermogen hebben. Zerrouki is technisch. Zet naast Zerrouki een Nadje neer (een snelle bewegelijke ballenafpakker) en Zerrouki als passende en dan gaat hij het echt goed doen.
Mag hopen dat die vervanger al beter is als Zerrouki anders hebben we voor komend seizoen een serieus probleem. Voor geertruida idemdito. Die moeten er meteen als een ala hancko vanaf wedstrijd 1 staan. Zeker met oog op de johan cruijff schaal en nog belangrijker de CL. Wil dit keer op volle oorlog sterkte zijn in de Johan Cruijff schaal ipv een oefenpotje waarin je je beste spelers na 60 minuten moet wisselen omdat ze niet fit zijn zoals vorig jaar…
Gokje: Raphael Onyedika Nwadike van Club Brugge
Echt een heerlijke speler is dat, maar ik verwacht dat die nooit meer haalbaar is voor Feyenoord. Die kan makkelijk naar de midden moot PL en die betalen simpelweg €20 tot 25m voor zo’n speler..
Was ook maar een gokje op basis van zijn verleden met Priske en dat bij een verkoop van meer dan 9.5 miljoen, zijn oude club recht heeft op 25%.
@Bombarda de speler die zijn opvolger moet worden kan meteen in de basis of moet hij hier nog naar toe groeien?
In de tekst staat "vervanger" dus dat beantwoord je vraag.
Anders zou er wel staan dat de vervanger al reeds in de selectie aanwezig was en er slechts naar een back-up gezocht werd.
Maar is het niveau van die speler al zo goed dat hij er meteen staat bedoel ik
Dat zal liggen aan het land en de competitie waar de speler vandaan komt. Maar aangezien je een basisspeler wilt vervanger zal dit waarschijnlijk niet al te lang (mogen) duren.
Kan meteen in de basis, is beduidend beter dan Zerrouki (en vertegenwoordigt een lagere ingeschatte marktwaarde)
Lagere ingeschatte marktwaarde dan Zerrouki bedoel je? Moeten we dan denken aan maximaal 5 miljoen?
Nee dat gaat over de MW van Zerrouki op
transfermarkt.nl, die staat op dit moment op €9.000.000
Enkele miljoenen dat kan dan maximaal 3 miljoen zijn
Laten we zeggen 28 miljoen Britse ponden
Is toch 33 miljoen euro
En doorverkoop dan is dit zo mooie deal
Als dit het geval is en Excelsior krijgt 20 procent van de winst is dat toch 6 miljoen ruim
Lezen, Dani010. Er staat duidelijk 15% én géén 20%. Kwestie van lezen, voor je iets roept. Stel dat wat jij zegt, 33 miljoen euro, klopt. Dan is 20% €1.660.000 en 15% €1.245.000
Hoe jij aan die 6.000.000 euro komt, is een raadsel.
Haha, dan mag jij leren rekenen.

Voor 0,5 miljoen gehaald. Het gaat over de netto winst. 33 miljoen min 0,5 is 32.5 miljoen.

Dit keer 0,15% is 4.875.000,- dus hoe jij aan die 1.245.000 komt is mij een raadsel.
Dat is zo sukkel die denkt dat ie kan tekenen zonder reken machine hahah
Jullie berekeningen kloppen allemaal niet .. netto winst staat er... dus met alle kosten er af .. je weet niet welke kosten maar ja salaris, zaakwaarnemers.. kosten voor personeel je weet niet hoe ver dat allemaal gaat
Rekenen, Voetbaldeskundige. 15% van 33 is bijna 5 miljoen. Vast een record voor Excelsior.
15 procent van de winst
33 miljoen euro is dus 32,5 miljoen winst
Zit je toch aan de bijna 5 miljoen
Moeilijk hè rekenen
10 procent is 3,25 miljoen
5 procent is dan 1.6 en een beetje
Zit je aan de 5 miljoen
Pak je reken machine erbijj heb je wel hard nodig zo te zien
Lezen Vodtbaldeskundige! Er staat MINIMAAL 15%. Dat kan dus hoger uitvallen blijkbaar. Dan zeg ik niet dat dat 20% kan worden, ik heb het koplopcontract niet gelezen.
Hahaha hoe kun je dit typen en dan zo overtuigd zijn van je eigen onzin. 😂😂😂
@Bombarda hoe wordt er binnen feyenoord naar nadje gekeken betreft positie. Is dit meer een 6,8 of toch een 10?
Uit data blijkt het vrij duidelijk een 8 te zijn.
Dat was Wieffer bij Excelsior ook. Heeft zelfs nog op 10 gespeeld
Zelfs een keer of 15 laatste man op Woudestein. Allround
CM, die ook als CDM en CAM uit de voeten kan
@Bombarda maandag 1 juli eerste training, komt er dan ook iets van een trainingslijn of misschien zelfs wel een wedstrijdshirt?
Heel erg, al denk ik niet dat iedereen daar in mee gaat
Bedoel je binnen Feyenoord of onder de supporters?
Waarschijnlijk in potentie wel maar nog niet voor nu toch
Wat is jouw achtergrond mbt voetbal? Heb je zelf op een redelijk niveau gevoetbald? Omdat je niet zeker bent of jouw mening gedeeld wordt? Bezoekers van deze site vragen vaak jouw mening... ben dus best benieuwd.
Ik heb bij FC Groningen, FC Metz, Willem II, Feyenoord en CD Tenerife gevoetbald
Niet op niveau gevoetbald dus...
Prima aankoop is dit geweest, met dank aan de tip van Excelsior zelf, dat zij nu zelf ook gaan profiteren is voor hun ook een goede zaak.
Wieffer wil er zelf graag heen, verhalen over grotere clubs leuk, maar die pakken niet door.
Laat dit maar snel rondkomen dan kan Feyenoord ook door.
Vervanger zou al klaar staan, maar die zal zeker ook op meerdere lijstjes staan.
Stel dat hij verkocht wordt voor 32,5m EURO dan krijgt Excelsior 4,8 EURO dat is meer dan de helft van hun jaarbegroting. Dat is goed nieuws in Kralingen.
Helemaal mee eens, stuur de volgende Wieffer ook maar door.
Doorverkoop is echter 20% vanwege lage transfersom en de gok die Feyenoord toen nam. Inderdaad danzij de tip Van Dijkhuizen en Excelsior
We kunnen hem beter verkopen aan een club met een doorverkoop en dat hij later nog een stap zet dan een donny vd beek, zyech, klaassen scenario.

Bij Brighton gaat ie lekker minuten maken en komt een top vier ploeg hem over twee jaar halen voor het dubbele.
Mathias Delorge-Knieper🔜🤔
Spelers die Feyenoord niet volgt
Lijkt me niet haalbaar maar zou een goede opvolger zijn van Timber!
Is dat die speler met die bizar lage afkoopsom?
Ja, zijn afkoopsom zou ergens tussen de €5 en 10m liggen volgens Duitse media. Echt een topper is dat!
Heeft een paar weken geleden al bij Koln aangegeven dat hij gaat blijven. Staat zelfs op de website van de club. Kans lijkt me erg klein. Tanner Tessman zou mijn gok zijn.
Jammer, hebben we toch maar anderhalf jaar van kunnen genieten.
Deal hopelijk snel rond. En dan meteen doorschakelen naar een vervanger en een rechtsbuiten. Zonde als we dit jaar weer punten gaan laten liggen omdat de selectie niet optijd klaar/fit is.
Geldt wat mij betreft voor de andere sterkhouders ook.
Snel rondkrijgen want je moet gaan bouwen
Minimaal 15% van de nettowinst? Ik dacht dat er eerder gezegd was 5% doorverkoop percentage. Of heb ik het verkeerd begrepen?
5% volgens mij nooit gezegd. Heb wel vaker 15 of 20% gezien.
Dat gokje kun je wagen, maar het is toch ook fantastisch om de zomer te beginnen met zo'n mooie verkoop? Het is een goede benchmark verkoop voor de rest van de zomer, en het maakt het mogelijk om vroeg in de zomer al een topaankoop te doen.
Hoezo gok? Anders blijven en cl spelen. Speelt pas 1,5 jr he….. veels te vroeg
Voor Feyenoord is het een gok, om aan te nemen dat er clubs komen met meer geld dan een PL subtopper. Natuurlijk zie ik Wieffer het liefst ook nog jaren blijven, maar Feyenoord moet waarde blijven creëren op het veld en Wieffer zal komend seizoen minder hard stijgen dan een hidden gem van 20-21 jaar
Een Engelse subtopper/ middenmoter betalen de laatste paar echt niet minder dan Spaanse, Italiaanse franse en Duitse teams - min barca, real, psg en bayern dan.
Een ac Milaan, atletico, napoli, leveringen, enz.. betalen echt niet zomaar even 40+miljoen voor een bijna 25 jarige verdedigende middenvelder.
Brighton is daarnaast echt geen slechte club om zaken mee te doen, hebben een duidelijke visie, wijken daar niet zomaar van af. Spelers worden echt met een plan gehaald, doen feyenoorders het daar goed is alleen maar positief voor toekomstige verkopen.
1908 zal gevraagd zijn het nog niet te melden, maar het buitenlandse talent waar we interesse voor hebben is Tyler Morton. Speler van Liverpool, vorig jaar verhuurd aan Hull City
Dat zou heel mooi zijn, maar is deze jongen te betalen? Zowel transfersom als salaris zullen fors zijn
Weet je dit zeker? Ik lees van Liverpool ingewijden namelijk dat die 20mil+ moet kosten dat lijkt me dan geen realistische optie.
30 miljoen euro is gewoon een prachtig bedrag, klasse van DtK!
30 miljoen pond is 35 miljoen euro, dus komt nog mooier uit!
Als je uiteindelijk uitkomt op een bedrag van ~€25-30m + bonussen en een doorverkooppercentage zou dit een lekkere deal zijn denk ik. Over een jaartje of 2 voor 60 mil naar united en dan 20% meepakken.
@Bombarda verwacht je dat Feyenoord deze zomer in staat is om sneller te schakelen op de markt dan vorig seizoen?
@Bombarda Is feyenoord nu nog concreet voor iemand of is feyenoord nu aan het afwachten tot na het EK en of er nog spelers verkocht gaan worden?
Lijsten staan klaar, niets concreets
Dus nu wachten tot de eerste dimino valt en dan gaan we er voor
Dit klinkt alsof het record van Kökcü verbroken gaat worden. Goed bezig, DtK!
Record van Kokcu is 30 miljoen (25 + 5 gegarandeerde bonus) + 25% doorverkoop.
en 30 miljoen pond is 35,5 miljoen euro :)
Realistisch zal het bedrag vermoedelijk enkele miljoenen onder die 35.5 mln euro uitkomen. Maar dat is zonder bonussen nog altijd meer dan de 30 mln voor Kökcü.
@Bombarda kun je al meer zeggen over de eventuele vervanger?
Staat toch in de tekst van niet??
LEES het artikel gewoon eens van begin tot eind.
Begrijpend lezen blijft lastig voor sommigen
Gwn lekker voorbij de tekst scrollen waar dit staat uitgelegd om de vraag te stellen in een comment. Klasse 👍
Briljante naam/foto combi!!! 😂
Voor 30 miljoen gwn laten gaan of wachten tot er grotere clubs mee gaan bemoeien late ze maar tegen elkaar oobieden
Dat kan nog eens goed uitpakken voor beide Rotterdamse clubs en dus ook goed voor excelsior om meer zaken te doen met feyenoord over bevoorbeeld driouch
Is dat een contradictio in terminis? 😝
Meldde (verleden tijd) en eerdaags (toekomstig) gaan niet samen ;-)
Ah, ze hebben het nu zelf ook in de gaten en hebben "eerdaags" naar "onlangs" aangepast.
Goed bezig, redactie .