Primeur Bevestigd
Wieffer-Brighton

Pro Shots | Edit 1908.nl

Transfers

Brighton concreet voor Wieffer

Bombarda

Brighton & Hove Albion FC heeft zich concreet gemeld in Rotterdam voor de diensten van Mats Wieffer. De club uit de Engelse Premier League is deze zomer de eerste concrete gegadigde om de middenvelder met miljoenen los te weken bij Feyenoord.

Wieffer genoot eerder ook belangstelling van het Italiaanse AC Milan, maar het is Brighton wat doortastend is en alle zeilen bijzet om de rechtspoot te strikken. Een eerste miljoenenbod ligt dan ook al op de mat bij Feyenoord. Ingewijden willen nog geen uitspraken doen over de hoogte van de Britse aanbieding, maar weten wel te melden dat Feyenoord 'een schamele dertig miljoen Britse pond' verlangt voor de sterkhouder op het middenveld. De Britten volgen Wieffer al langer dan anderhalf seizoen.

Afgelopen zomer doorbrak Brighton het eigen inkomende transferrecord met de komst van João Pedro, die voor een dergelijk bedrag overkwam van Watford FC. Wieffer kan in Engeland gaan spelen onder hoofdtrainer Fabian Hürzeler, die onlangs gepresenteerd werd als opvolger van de vertrokken Roberto De Zerbi. Hürzeler stond ook in Rotterdam op de lijst om Arne Slot op te volgen, maar de Rotterdamse club liet zijn keuze vallen op Brian Priske. In Zuid-Engeland ziet Brighton naar verwachting Pascal Groß (33) vertrekken, die hevig aan Borussia Dortmund wordt gelinkt.

Wieffer kwam in de zomer van 2022 naar verluidt voor een lichte transfervergoeding van 575.000 euro over van Excelsior en hij kwam bij Feyenoord tot 79 officiële optredens (9G/11A). Feyenoord moet bij een uitgaande transfer minimaal 15% over de netto winst afstaan aan zijn stadsgenoot. De middenvelder is net teruggekeerd van vakantie en ziet de overstap naar Brighton wel zitten, maar wacht de onderhandelingen tussen Feyenoord en Brighton geduldig af. 

Het spel tussen Feyenoord en Brighton is (en blijft) op de wagen: de club denkt dat Wieffer niet langer te behouden is en heeft in het buitenland al een jongere vervanger op het oog. Voor die speler is Feyenoord echter nog niet concreet.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Feyenoord moet Wieffer niet verkopen dit is de motor op het middenveld. Een zwaar onderschatte speler en we willen volgend jaar toch minimaal voor plaats twee gaan !
Weet niet of Wieffer met zijn handelingssnelheid wel geschikt is voor de PL.
Maar heel eerlijk … als we een megabedrag krijgen is het toch helemaal niet interessant waar hij naartoe verkast ? Voetballers zijn net als trainers passanten. Wij moeten vooral hopen dat er een geschikte opvolger voor hem komt.
Mooi rekenwerk zie ik hieronder, maar ik hoir demeesten alleen naar praten over hoe zo'n mooie club Brugjton wel of niet voir Mats is en dat het een mooie som geld is. Natuurlijk moet je door steeds goed te verkopen èn goed in te kopen bijblijven. Maar dan wel financieel rn zeker ook sportief. Goede speler verkopen en daarvoor de plaats een talentvolle ophalen, die naar eenzelfde niveau kan groeien als zijn voorganger, met de wetenschap dat je ook missers zult moeten incasseren. Dat lijkt mij prima, maar als je je gehele as ziet vertrekken, is het bijna onmogelijk het met talenten op te vangen. Wil je succesvol blijven, zul je toch echt top 2 moeten zojn in Nederland. Zo niet, zakken we weer terug en hobbelen we weer 20 jaar achter dat volk daar bij het ei en de boeren aan. Geld maakt niet altijd gelukkig. Uiteindelijk zijn we allemaal hoeren (als je maar genoeg biedt, us iedereen immers te koop), maar van mij mag er ook wel kwaliteit ol het veld blijven staan. We willen toch gied voetbal zien?

Beelen versus Geertje dan wel Hancko, v.d. Belt versus Timber, Milambo versus Wieffer, Ueda versus Gimenez (mits hij waarmaakt waar wij op bljjven hopen). Goed vangen en doorselecteren is prima, maar te veel tegelijk en we zijn weer bij af...

Zeker kun je de meesten niet behouden voor Feyenoord, maar ergens moet je een streep zien te trekken....

Gaat een moeilijk jaar worden vrees ik....

(resultaten behaald in het verleden, bieden geen garantie voor de toekomst)
《《 waarheid als een koe 》》
Zie Mats eigenlijk liever naar een AC Milan verkassen. Daar slaagt ie ook wel, maar blijft ‘ie ook wat makkelijker op de radar staan voor het nationale elftal. Bij BHA is het nog maar zien of ze de successen onder De Zerbi een vervolg kunnen geven. Net zoals nog moet blijken hoe Feyenoord het tijdperk Slot uitkomt haha. €35 miljoen lijkt me een prachtig en marktconform bedrag trouwens. Zou ook een geweldige bonus zijn voor onze vrienden van Excelsior! Zou voor hen een transferrecord zijn denk ik?
Nou alle waardering wat Slot heeft gedaan de afgelopen seizoenen, maar om dat een tijdperk te noemen ?
Arsene Wenger bij Arsenal was een tijdperk, of in mindere mate Klopp bij Liverpool om er maar een paar te noemen, maar drie jaar is geen tijdperk , is de gemiddelde houdbaarheidsperiode van een trainer bij een club.
Nee, ook niet, gewoon een kortstondig dienstverband
Bombarda wanneer verwacht jij nieuws over de nieuwe assistent trainer?
komt er ook nog tweede Performance trainer en Revalidatietrainer ?
In het artikel transfercheck stond dat de deal rond babalola voor 99% rond is. Daarnaast zei hij ook dat hamberg nog een optie is/kan zijn.
Zou toch prima zijn, tussen 25 en 30 miljoen euro voor Wieffer? En zeker omdat het zo vroeg in de transferperiode is. Als je pas eind augustus een speler als Wieffer verliest, dan ben je kansloos met het zoeken naar een vervanger.
Als Brighton bereidt is £30M (ruim €35,4M) te betalen voor Wieffer zeg ik meteen doen. Wieffer heeft Feyenoord maar 575k gekost. Mooie winst zelfs na de 15% voor Excelsior.
Mooie club en een goede winst voor ons. Het is sws helemaal geen slecht idee om nu wat spelers te verkopen die flink in waarde omhoog zijn gegaan. Slot was een coach die spelers individueel beter maakte.

Priske is meer een manager die je gewoon voor Nederlandse begrippen goede spelers moet geven (10-15M aankoopwaarde) en dan maakt hij er een team van dat kampioen wordt.
Zou denk ik voor wieffer zelf een geweldige stap zijn. Brighton lijkt mij een club die de laatste jaren heel bewust inkoopt. En ook een duidelijke visie heeft over hun voetbal. Die gaan niet als het even wat minder gaat hun complete tactiek overboord gooien. In tactiek waar wieffer erg goed in past denk ik. In de premier league zal hij waarschijnlijk ook lekker verdienen en als hij het daar een jaar of 2,3 goed doet kan je alsnog een stap maken naar de echte top. Is hij nog jong zat dan voor. Brighton zal alleen iets minder ideaal zijn voor feyenoord als ze echt die 35 miljoen willen. Volgens transfermarkt heeft Brighton dat nog nooit betaald voor een speler lijkt me stug dat ze dat dan ineens voor wieffer wel gaan doen. Misschien dat ze er uit kunnen komen voor 30 miljoen, inclusief. Dan moet feyenoord ten rade gaan of ze dat genoeg vinden, maar betwijfel het ook of er club is die echt significant meer wil gaan betalen dan dat, ik ben bang van niet. Maar krijg graag m'n ongelijk.
Veel supporters doen hier alsof we 'ff' 40 miljoen voor Wieffer gaan pakken maar zo simpel is dat natuurlijk niet. Groot talent maar moet het op een hoger niveau nog maar eens laten zien.

Ik hoop dat we, behalve bij Luts, telkens uitgaande transfers het record verbreken. Dat Wieffer dus uiteindelijk meer dan 30 miljoen van Kökçü gaat opleveren. Dat Gimenez en Timber daar weer iets overheen gaan.
Ik verwacht wel dat als er straks 2-3 weg zijn (Geertruida, Wieffer, …), dat Te Kloese extreem moeilijk gaat doen over de andere spelers.

Want ‘nee’ is ook een antwoord. Tot echt de hoofdprijs wordt betaald.
Zullen er vrees ik meer zijn, gimenez, hancko, timber, geertruida, wieffer, stengs heel misschien.
Zullen er vrees ik meer zijn, gimenez, hancko, timber, geertruida, wieffer, stengs heel misschien. Daarnaast zal of bijlow of wellenreuther vertrekken, hoop dat bijlow een stap maakt en dan timon vaste 1e keeper van maken
Er is belangstelling voor velen. Maar niet iedereen zal zomaar worden verkocht.
Ik verwacht dat Hancko, Geertruida en Wieffer zeker gaan vertrekken. Van de rest moet ik het nog zien
Liverpool zal zich ook nog wel gaan mengen in de strijd lijkt me.
Betwijfel ik. Liverpool kan vrijwel iedereen in de wereld halen, waarom zou je dan bij Wieffer uitkomen? Voor ons is Wieffer geweldig maar bijv in Oranje heeft hij niet zn Feyenoord niveau gehaald.
Niemand haalt bij Oranje z'n club niveau, dat ligt meer aan Koeman dan aan de spelers zelf. In Koeman z'n systeem ziet 1 van de meest gewilde spelers ter wereld er telkens uit als een amateur.
Ja zo kan je het mooi proberen recht te praten maar slaat natuurlijk nergens op wat je zegt.
Moet jij maar s uitleggen waarom dat nergens op slaat?

Virgil van Dijk is bij Liverpool de beste verdediger ter wereld maar bij ons komt t er niet uit.
Xavi Simons is 1 van de grootste talenten ter wereld maar omdat Koeman hem begin van t toernooi misbruikte op RW zag hij eruit als een amateur voetballer.
Frimpong is de beste aanvallende back van t moment, maar op het EK ziet hij er verloren uit omdat koeman hem samen met dumfries die dezelfde ruimte in wilt op stelt.
Reijnders, Veerman, zelfs Frenkie, allemaal goede spelers die er tragisch uit zien zodra koeman ermee aan de slag gaat.
Geertruida die compleet verzuipt tegen Oostenrijk, waarom? Omdat Koeman z'n tactiek hem continu in een niet te verdedigen 2v1 zet.
Ik kan nog even doorgaan hoor... maar leg jij maar uit waarom het nergens op slaat wat ik zeg.
Het niveau valt mij zwaar tegen en Koeman speelt daar in een belangrijke rol. Als voetballer was hij geweldig als coach neigt hij naar Advocaat. Zoveel mogelijk spelers achter de bal en maar afwachten en geen druk zetten. Wat voegt Memphis, Wijnaldum , Xavi , van Dijk en Bergwijn en Blind nog toe ? Wij hebben geluk wat de loting betreft maar tegen het zwakke Roemenië mag je toch wel met een nulletje of vijf winnen. Het verprutsen van kansen ( Simons voor en na de rust ) en Weghorst mag maar 7 minuten het veld in en Blind 1 1/2 minuut. Wat is de zin van dit alles ? Waarom kan op de rechterwing niet gespeeld worden met de driehoek Drumfies, Geertruida en Frimpong ? Waarom kan op de linkerwing niet gespeeld worden met Maatsen , v.d. Ven en Gakpo. Er moet voorin veel meer druk worden gezet op de tegenstander. Weghorst / Malen. In het middenveld loopt Reijnders teveel met de bal en zal het tempo omhoog moeten. In het centrum kan ook worden gespeeld met de Ligt en de Vrij. Overigens vond ik het een goede zet van Koeman om Veerman weer speelminuten te geven en wens hem en zijn staf veel succes !
Lekker media blijven napraten.....
Heeft zeker wedstrijden minder gespeeld in oranje maar ook zeker wel wedstrijden waarbij hij wel het Feyenoord niveau haalde.
Is maar waar jij in wil blijven hangen.
Lekker media blijven napraten? Je zag dat zelf toch ook wel of niet?
Ik heb je net gezegd wat ik zelf zag.

En je uitgelegd dat je zelf kunt kiezen waar je in wil blijven hangen.
Maar hij heeft niet laten zien een duidelijke versterking te zijn voor een club als Liverpool, zeker niet structureel. Er zit zeker nog rek in maar daar gaan ze dan niet de hoofdprijs voor betalen lijkt me. Brighton mag dan qua uitstraling niet bijzonder zijn maar qua niveau is het wel logischer.
Het ging niet over Liverpool, het ging om het deel dat hij in oranje geen Feyenoord niveau zou hebben gehaald.

Alleen Hancko zou versterking zijn voor Liverpool voor de rest niemand op het moment van Feyenoord.
In eerste instantie ging het daar wel over. Daardoor begon de discussie over zijn niveau in het Nederlands elftal.

Ben het met je eens over Hancko. Eventueel ook Geertruida maar daar gaan ze zich waarschijnlijk niet voor melden.
"Daardoor begon de discussie over zijn niveau in het Nederlands elftal."

Ja en daar reageer ik toch ook op. Noem zelfs oranje in de tekst staan maar nergens spreek ik over Liverpool.
Ik kan niet alle voorgaande reacties meenemen in mijn antwoord op een specifieke reactie over een deel van die reactie.
Slot heeft geen zeggenschap over het technisch beleid daar, dus als Liverpool al bij Feyenoord aanklopt is het misschien voor Geertruida.

De rest is niet interessant of overbodig voor Liverpool.
Ahum, wel zeggenschap:
https://www.nu.nl/voetbal/6317506/slot-openhartig-in-eerste-liverpool-interview-krijg-inspraak-in-transferbeleid.html
Inspraak ja, hij mag een mening geven.
Maar het scenario zoals bij Feyenoord waarin hij de alleenheerschappij heeft, dat gaat hem niet worden.
Zo is dat ook door Liverpool gecommuniceerd
Ik gun het hem van harte, de club kan hard aan hem verdienen en Engeland is waar veel spelers van dromen. Toch weet ik niet of ik dit voor hem een verstandige stap zou vinden. Hij liep bij Feyenoord tegen het einde van het seizoen al regelmatig op zijn achterste benen, en in Engeland wordt op het conditionele vlak nog wel wat meer van je verwacht. Ik zou er goed over nadenken als ik hem was.
Bij Brighton geen midweekse CL. Dat scheelt enorm
Dat fysieke kun je opbouwen, juist in zo'n competitie. Zijn handelingssnelheid moet ook omhoog voor de PL.
@Bombarda hoe zie jij de komende weken voor je wat betreft uitgaande transfers?

Wieffer (30+), Stengs (15+) Timber (30+) Hancko (40+) Geertruida (20+) Bijlow (7?) & Gimenez (40) lijken op zeker weg te gaan en daarnaast is er nog interesse in spelers als Beelen.

Als je dat bij elkaar optelt zou er, indien bijna al deze spelers verkocht worden 150+M + startgeld CL binnenkomen.

Heb jij enig idee of Feyenoord een Max aantal spelers laat gaan (lijkt me niet dat je je hele as laat vertrekken) en hoeveel er ongeveer geherinvesteerd zal worden?
Nou, dat zijn wel erg enthousiaste bedragen. Denk eerder dat Wieffer 25-30 wordt, want de GBP 30m is slechts een vraagprijs en vraag en aanbod liggen altijd uit elkaar.

Verder is het speculeren, we zien het wel. Leegloop was altijd al de verwachting.
Hoeveel er ook binnenkomt, het beleid zal maximaal 10m blijven voor nieuwe spelers. Dus 150m ophalen en 8 vervangers halen voor in totaal 80m, geeft een plussaldo van 70m. Met CL startgeld erbij is het leuk en zeer gezond om dan een eigen vermogen te hebben van misschien wel 100 miljoen.

Genoeg geld, maar punt is alleen dat we dan geen selectie hebben waar we kampioen mee worden en/of leuk meedoen in de CL. Dat kan een bewuste beleidskeuze zijn van Feyenoord. De grote vraag is hoe het inmiddels verwende legioen hier mee omgaat. Priske valt niet te benijden hierin.
Brighton? Dat is toch geen stap vooruit? Lekker rommelen in het rechterrijtje in de Premier League?
Spelen in de Premier League is een gigantische stap vooruit
Ja, maar dan wel bij het Fortuna Sittard van de Premier League. Lachen, jongen. Meer wedstrijden verliezen dan winnen. Daar wordt iedereen vrolijk van.
Je speelt je in 1 keer financieel onafhankelijk. En kan je in de kijker spelen van een subtopper. Top PL is te hoog gegrepen op dit moment. Mij lijkt dit een hele goede stap voor hem.
Als hij bij Feyenoord blijft, is hij volgens mij ook niet afhankelijk van de voedselbank. En als je beter wilt worden, kun je volgens mij beter bij Feyenoord blijven. Ik zie Brighton volgend seizoen gewoon om de plaatsen 16-20 spelen. Dan kun je een stap naar de (sub)top ook vergeten.
511,75 mln. €
Totale MW

Maar geen stap vooruit? :-)
Wat het geld betreft, toppie! Maar qua werkplezier? Spelen om het kampioenschap of spelen om lijfsbehoud?
Wieffer onhoudbaar
Hancko onhoudbaar
Geertruida onhoudbaar
Timber onhoudbaar ?
Gimenez ????
Bijlow ???
Wellenreuter ??

Gaan er wel erg veel..... zoveel bepalende spelers opvangen is toch haast niet te doen?
Check transferperiode 22/23 eens. Zoveel nieuwe spelers waaronder Danilo, Wieffer, Lopez, Szymanski (huur), Dilrosun, Paixao, Idrissi (huur), Gimenez, Timber en Hancko.

Natuurlijk hadden we toen een aantal goede spelers zoals Geertruida, Trauner en Kokcu maar dat heeft Feyenoord na een leegloop nog steeds met Wellenreuther, Beelen en hopelijk Hancko. Ivanusec en Ueda zijn ook prima spelers die op het eind van vorig seizoen hun meerwaarde lieten zien.
Klopt, maar dat was toch iets wat toen ook niemand verwacht had (wel gehoopt), juist omdat het toen ook leeg liep. Superknap wat ze met die overgebleven + nieuwe spelers gedaan hebben. Maar dit lukt niet elke keer. En nu verlies je met een beetje pech de hele as...
Wellenreuther, Beelen en Hancko behouden dan sta je verdedigend goed.
En je had toen een ek na circa 15 wedstrijden waar bijna geen Feyenoorder aan meedeed. Als slot toen niet wekenlang het kunnen trainen waren we geen kampioen geworden want voor het wk liep het echt nog niet.
Wat een gelul, Feyenoord stond 1e.
Bijlow mag gaan, weet zelf ook wel dat Wellenreuther 1e keeper gaat worden
Timber heeft1 goed jaar die zie ik nog wel blijven
Geertruida zie ik gaan
Giminez zie ik gaan
Wieffer zie ik gaan

Vraagteken: Hancko ( 50 miljoen.....dat gaat Atletico nooit ophoesten)
Bijlow gaat 1e keeper worden. Door dat ene goede half jaartje van Timon? Overal op de bank gezeten na Willem 2. Waan van de dag altijd bij veel Feyenoord supporters..
Niet door dat ene goede half jaartje. Hij heeft Justin altijd meer dan goed vervangen toen hij geblesseerd was. Dat zijn geen dagkoersen. Meer dan dat. Slot zei ook: Ik heb twee 1e keepers. Daarvan is er eentje vaak en lang geblesseerd en de ander niet..
Op Bijlow kan je never nooit bouwen die gozert is komend seizoen ook 10+ wedstrijden uit de roulatie. Niet lullig bedoeld hoor maar Wellenreuther eerste keeper van maken
Precies en je wilt ook weer voor de titel gaan, dat kun je de de nieuwe trainer niet a af n doen dat er zo overal weg mogen
Nieuwe coach andere speelwijze. Sommige varen daar wel bij. Laten we hopen dat zerrouki en milambo zijn afwezigheid kunnen opvangen
@Bombarda heb je morgen een inkomend primeurtje?
Ik mag hopen dat Feyenoord deze speler oppikt: https://youtu.be/zrKOn00RSQY?si=RR5_jSGTYq43ZDd7

Of beter gezegd, waarom is hij er nog niet?
Wieffer is denk ik onhoudbaar, maar hij is de middenvelder bij ons waardoor wij sterk zijn. Mwt hem zijn we de baas. Dan ischet middenveld is van ons. Mats kunnen we niet missen. Vervang je niet zomaar. Zo sterk...
Waterdrager. Lekker verkopen en door
Die kan al direct vaste waarde zijn of is het een groot talent waar veel aan verdiend kan worden?
Op wie doel je dan Bombarda? Welke "beoogde opvolger is top"?
Ik ben wel blij dat het een Engelse club is. Die betalen toch al snel meer dan die Italiaanse clubs. Bij Brighton wordt dan wel weer verstandig transferbeleid gevoerd. Veel succesvolle aankopen gedaan de laatste jaren. Maar meestal betalen ze niet de hoofdprijs. 35 miljoen vaste prijs zullen ze denk ik niet doen. Hoop van wel.
zie jij hem niet blijven, Bombarda ( Timber bedoel ik), heeft pas 1 uitstekend seizoen gespeeld
Welke bepalende speler blijft wel, als ik zo alles mag lezen is het zeker weten dat hancko, timber, wieffer, geertruida gaan vertrekken. Daarnaast zal Santi ook wel een transfer maken en sws 1 van de keepers (hoop bijlow, zodat timon 1e keeper wordt)
Ach.. Al met al is iedereen vervangbaar, maar het zal even duren ook voor nieuwe spelers opstaan
@Bombarda Feyenoord begint hopelijk niet weer aan huur. Minteh had je voor 5 mil op kunnen pikken 1.5 jaar geleden.
Ja bizar Kantoona had hem getipt..

Maar zijn we nu van huurspelers af of in iedergeval met optie tot koop?
Onjuist, Feyenoord had hem eind 2022 zelf al in het vizier
Flikker op met Kantoona. Gozer doet aan YouTube scouting, dat kan iedereen. Als het aan hem lag had nu Van Hooijdonk bij Feyenoord in de spits gespeeld en Timber rechtsback. Hij was ook voorstander van Gaaei en Mannsverk, we hebben allemaal gezien dat beide spelers flink te kort komen.
Inderdaad. Scouten gaat ook om een mentaliteit van een speler buiten het veld, allemaal leuk wat er op het veld gebeurd. Maar tegenwoordig draait het wel om meer dan dat
Beetje respect met je “flikker op”. De man heeft verstand van voetbal en komt vaak met leuke talentvolle spelers door die daarna vaak bij grote clubs terechtkomen. Hij zit heel vaak raak.

Enne… tuurlijk, het is geen echte professionele scout, maar afgaande op jouw comments heeft ie er zeker meer kijk op ;)
Haha natuurlijk lijkt het of hij verstand heeft omdat hij ieder talent op Twitter gooit en hoopt dat de talenten ontwikkelen zodat hij terug kan refereren na een 1-2 jaar. Als je terug bladert dan zie je ook dat hij matige spelers wilde hebben maar daar hoor je hem nu nooit meer over.

Timber kwam volgens hem in alles te kort op het middenveld en zou niet de top halen. Rechtsback was volgens hem beter. 1 jaar verder en moet je nu Timber eens zien.

Maar blijft lekker die gozer volgen met zn YT highlights scouting.
Raar verhaal. Omdat hij ook wel eens een matige speler aanraadt en Timber beter vond passen op RB is het een kluns?

Wat is in jouw ogen een acceptabele succesrate dan voor een goedwillende amateurscout?

Zijn we niet een beetje te kritisch en veroordelend?
Helemaal geen raar verhaal. Sommige hebben Kantoona heilig verklaard terwijl hij wat YT highlights bekijkt. Knap hoor.
Ja is wel te begrijpen was hij 17. Toen hij bij feyenoord kwam zei iedereen incl. Slot dat hij waarschijnlijk voor 021 kwam.
Dat is niet waar. Er was een misverstand omdat veel supporters dachten dat die idd voor 021 kwam maar 1908 was van altijd al duidelijk dat die voor het eerste kwam. En dat is ook wel logisch want er kwamen hele newcastle delegaties aan te pas om te kijken of feyenoord een geschikte club voor minteh was. En ze gaan hem natuurlijk niet een jaar verhuren aan een jeugdefltal dan kon hij net zo goed weer verhuurt worden aan de club waar die vandaan kwam
@Bombarda off-topic: Zou Roland Sallai van Hongaarije een optie zijn voor op 10 of rechter Vleugel? Bevalt me wel goed op het EK
Leuke speler idd Roland Sallai ma wel al 27 jaar transferwaarde 15mil ma wel nog ma een jaar contract
Denk toch dat die ons zou kunnen versterken. Ongeveer het enige lichtpuntje tot nu toe voor Hongaarije dit EK
Lieve help, kan een cluppie als Excelsior dus even 5 miljoen incasseren als het even meezit 😦
Excelsior gaat cashen deze zomer met Driouech, Wieffer plus Dallinga dvk.
Wat heb ik van deze speler genoten zeg op het middenveld, zal helaas niet te vervangen zijn vrees ik.
Dat dacht ik toen Aursnes wegging ook.
Word lastig idd. Die Morton kan wel ballen. Hopelijk strikken ze die
Wel veel buitenlanders dadelijk. Hoop niet dat we zo'm vreemdeling legioen worden, en ja ik snap dat er niet veel keus is met Nederlanders.
Die Nederlanders moeten uit je eigen jeugd komen....

Of zullen we de twentes en heerenveens lekker blijven sponsoren met veel te hoge bedragen.
Wiefer zelf kwam goedkoop vanuit Kralingen hierheen.
Voor 450.000 en 20% doorverkoop om die reden. Feyenoord zag t in eerste instantie niet in Wieffer zitten maar op advies van Dijkhuizen nam Slot de gok. Pas na blessure Kokcu viel hij opeens op.
15% doorverkoop. Minimaal 4 miljoen voor excelsior is wel ff lekker
2 jaar geleden ook. En vorig jaar Kampioen geworden. Het is alleen nu afwachten met de nieuwe trainer.
50 miljoen moet kunnen, die Engelsen betalen standaard te veel.
Zou echt een heel mooi bedrag zijn. 15 procent keurig onderhandeld door Excelsior. Zoals aangegeven gaat dat over de netto winst dus als de belasting etc eraf is.

Mocht hij voordat bedrag weggaan maken wij een goede 20-22 miljoen netto winst!
Praet een optie als vervanger? Zijn toch een aantal leuke transfervrije spelers beschikbaar, wat ervaring is ook wel welkom.
@Bombarda denk je dat Feyenoord bij aanvang competitie een goede complete selectie heeft of verwacht je nog veel mutaties in augustus?
Feyenoord doet wel wat jasjes uit, ik betwijfel het
Hoezo je betwijfelt het,er komt toch ook weer geld voor terug om andere spelers te halen??
Alsnog doe je er zeker op korte termijn een jas uit, mochten alle verwachtingen gaan uitkomen
Brighton is een goede club, is inderdaad niet de absolute top, maar als hij het daar goed doet komt hij vanzelf daarvoor in aanmerking.
Zelf wil hij graag weg, dan zou mooi bedrag met doorverkoop percentage goed zijn.
Denk niet dat eerste bod brighton 30 miljoen zal zijn.
@Bombarda is de verwachting dat er clubs gaan komen voor zerrouki, nieuwkoop, vd belt en lopez? Van de 4 gasten moeten we af!
Nieuwkoop gewoon een goede back up. Jongen van de club ook die altijd alles geeft.
Nieuwkoop gaat niet weg. Prima speler voor de breedte die daar ook mee kan leven, wil alles geven voor de club en belangrijk voor homegrown regel voor CL. Ook dat soort gasten zijn nodig in de selectie

Andere drie mogen uitkijken naar een nieuwe bestemming
Nieuwkoop kan nooit een hele wedstrijd spelen, wat heb je daar aan?
Nieuwkoop niet, rest kan snel gaan
Aantal clubs hebben geïnformeerd dus kan snel gaan idd.
veel te veel voor betaald natuurlijk
We moeten helemaal niets, dat bepaal jij niet.
Vd belt zou nog wel eens verhuurd kunnen worden. Ook al hebben we op zn zachts gezegd weinig goede dingen van hem gezien, maar ik geloof wel dat hij pitentie heeft
zou best kunnen, ditzelfde idee had ik over Wieffer ook in wintertransferperiode 2023, gelukkig dat Wieffer zich ineens de basis in knokte (
Wachten.gaan echt nog wel meer clubs voor hem komen.lekker tegen elkaar op laten bieden
Nergens voor nodig, als we hem voor 35 miljoen aan Brighton kunnen verkopen zeg ik gelijk doen, mooi bedrag en mooie club.
Dan wel maar lees hieronder dat bomarda zegt dat het later uit zak vallen.daaeom zeg ik wachten
Bombarda zit niet bij de onderhandelingen en kan niet in het hoofd van DtK kijken hè.
Het lijkt me ook goed voor Feyenoord dat de spelers die nu vertrekken ook slagen bij hun volgende club. Dan is Brighton perfect voor Wieffer. Dat is voor de reputatie van Feyenoord ook wel goed.
30 miljoen pond, 35 miljoen euro, zou toch een prima bedrag zijn voor Wieffer dat nog alles te bewijzen heeft.
En Brighton is een prima en mooie tussenstop op weg naar de top.

Zonde dat al die spelers met een vertrekwens: Timber, Hartman en Wieffer niet op het EK actief zijn, dat ha hun transferwaarde nog flink hebben kunnen opkrikken
@Bombarda Is die vervanger voor de basis of voor achter Zerrouki?
Deze stap snap ik net zo min als Kökcü naar Benfica. Qua niveau is dit nauwelijks een vooruitgang.
Afgelopen winter stond Atletico op de stoep, clubs als Milan houden Wieffer ook goed in de smiezen. Dan wacht je toch op iets groters? Brighton speelt geen Europees voetbal, is een redelijk kleine club in de UK en gevoelsmatig ook een club die boven zijn stand leeft. Persoonlijk zou ik het erg jammer vinden als hij deze stap zou maken.
Gewoon middenmoot PL
Grootste competitie. Zicht op veel speeltijd en ideale positie om je bij de grote pl clubs in de kijker te spelen
Qua niveau van de club is het geen stap omhoog maar daardoor kan hij wel in betrekkelijke rust wennen aan een zwaardere competitie en het leven in het buitenland. Bij een middenmotor krijg je meer tijd en kansen om je te bewijzen dan in de absolute top. Met zijn 24 jaar heeft hij nog tijd genoeg om de stap hoger op te maken.
Het belangrijkste voor feyenoord is dat Engelse clubs het meeste geld hebben en kunnen betalen
Denk alleen, dat clubs als Milan en Atletico minder betalen dan Brighton. Dus het zou beter zijn, wanneer je spelers verkoopt dat alleen aan Premier League clubs doet.
Zou meer een vervanger van Timber zijn.
Timber zal ook waarschijnlijk vertrekken niet waar ?
Zie Mathias Delorge Knieper voorbij komen. Leuke speler…
Is die speler die Feyenoord op het oog heeft Tyler Morton @Bombarda?
Verwacht je nou echt dat hij ‘ja’ gaat zeggen als je gelijk hebt?
Voor 30 mag ik wel hopen dat er een % doorverkoop bij komt.
Ja klopt das 35 Mill euro. En nog steeds imo laag voor de kwaliteit van Wiefer. Zwaar onderschatte speler. Doet niets onder voor een Veerman en een Schouten die volledig gehyped worden..
Gewoon benieuwd hoor, maar waarom vraagt Feyenoord nog zulke ‘lage’ bedragen? Champions league ervaring, international, kampioen en vooral gewoon heel erg goed. Snap dat Feyenoord gaat verkopen, maar waarom niet een duidelijke bodem prijs. Als hier een duidelijke reden achter zit hoor ik/we het graag, maar vooral benieuwd waarom de meeste spelers redelijk betaalbaar in de markt lijken te staan, terwijl we meer dan de helft van de basisspelers kwijt raken. In 020 werden ze gevoelsmatig veel straffer gekrijst, maar kwamen er relatief ook stuk hogere prijzen op tafel
Laten we nou niet ineens gaan overdrijven en denken dat we voor elke speler die presteert bedragen kunnen krijgen ruim boven de 35 miljoen.
Waarom niet, krijgt de concurrentie ook
Wieffer moet zich eerst nog bewijzen en Feyenoord is nog geen "grote" naam als Ajax.

35 miljoen euro zou voor Wieffer een prima bedrag zijn, 2 jaar geleden konden we daar alleen nog over dromen.
Wieffer 35 miljoen euro, Gimenez en Hancko beiden 40 miljoen. Met dusdanige bedragen ben je al aardig op weg
Tja, feit blijft dat als Wieffer bij ajaks speelde, het bedrag gewoon 50 miljoen euro zou worden. Zelfs het ajaks van dit seizoen 😏
Daar moeten we zeker zo'n 12/13 miljoen voor moeten kunnen krijgen.
Dat moet zeker kunnen. Ik dacht eerder aan rond de 30 maar dan hebben we inderdaad ook 12/13 binnen.
Je omschrijft je eigen post. Goud dit.
12/13 miljoen voor Wieffer is anders het niveau van een geestelijk gehandicapte.

Sorry dat ik dat niet doorhad.
Degene die dingen op het internet zo serieus neemt is degene met het "niveau van een geestelijk gehandicapte", zoals je het zo poëtisch verwoorde.

Lees ook even de reactie boven die van jouzelf...
Wat een achterlijke belediging maak je hiermee naar de 'geestelijk gehandicapten' onder ons! Ga je schamen, serieus. Waarom zo minderwaardig naar deze mensen toe? Voor zover ik weet hebben zij net zoveel recht mens te zijn als alle andere mensen. Wie ben jij om dit te doen? Echt, wat stoor ik mij verschrikkelijk aan deze kutopmerking. Je zult het vast niet zo bedoeld hebben, maar dit kan echt niet hoor.
Wat een achterlijke belediging maak je hiermee naar de 'geestelijk gehandicapten' onder ons! Ga je schamen, serieus. Waarom zo minderwaardig naar deze mensen toe? Voor zover ik weet hebben zij net zoveel recht mens te zijn als alle andere mensen. Wie ben jij om dit te doen? Echt, wat stoor ik mij verschrikkelijk aan deze kutopmerking. Je zult het vast niet zo bedoeld hebben, maar dit kan echt niet hoor.
Wat een achterlijke belediging maak je hiermee naar de 'geestelijk gehandicapten' onder ons! Ga je schamen, serieus. Waarom zo minderwaardig naar deze mensen toe? Voor zover ik weet hebben zij net zoveel recht mens te zijn als alle andere mensen. Wie ben jij om dit te doen? Echt, wat stoor ik mij verschrikkelijk aan deze kutopmerking. Je zult het vast niet zo bedoeld hebben, maar dit kan echt niet hoor.
Wat zwets je allemaal joh? Weet niet wat er allemaal in je hoofd omgaat maar krijg eens ff een dikkere huid ofzo.
Dikke huid? My ass. Je moet gewoon doen. Niet van die onnozele uitspraken gebruiken. Denigrerend is een nog te nette uitdrukking. Kun jij ws niets aan doen dat je dit niet eens door hebt.

Ik begrijp dat je er niets verkeerds mee bezielt, maar het is een erg fout gekozen manier om je mening te uiten en daar zeg ik wat van. Dan moet ik geen dikke huid hebben. Nee, jij moet het gewoon niet zo lullig formuleren. Dat is fout. Snap je toch wel? Nou, doe het dan niet. Simpel toch?
@Bombarda weet je toevallig al meer over die doorverkoop clausule van Stengs? Heeft Nice transferrechten of betreft het slechts een percentage over de winst?
Over winst als het goed is maar heb geen dubbele bevestiging voor je
Die overloper hoeft niet meer terug te komen. Je haalt die man weg als ie aan het wegkwijnen is in Rusland, als dank weet ie niet hoe snel er in Eindhoven getekend moet worden. Nooit meer!
@Bombarda al enig zicht op de gehele staf? Komen er 2 nieuwe assistenten en nog een nieuwe performance coach?
Assistenten worden Hamberg en Babalola. Performance coach zal er nog wel bijkomen door vertrek Peeters, Clarup was in beeld. Waar sindsdien totale stilte over is
Ik dacht dat zerrouki de vervanger op 6 was? of wil Priske met 2 6en spelen en diepgaande nr 10?
Zerrouki moeten ze lekker wegdoen voor een miljoentje of 5. Poen van Wieffer erbij leggen en 2 toppers kopen die gaan concurreren met Nadje.
Timber was 1e seizoen ook minder, nu bijna een EK. Zerrouki ook die kans geven lijkt me. Nadje moet ook maar blijken mee te kunnen. maar 1 topper moet er zeker bij..liefst bovencategorie (10mln+)
Waarom het liefst een dure speler?
Onze duurdere spelers laten zien dat een hogere prijs ook geen garantie op succes geeft. Beter onbekend maar goed gescout dan al iets bekender en veel betaald. Echte top kunnen wij toch niet halen. Daar leent ons salarishuis zich niet voor.
hoeft niet perse duur te zijn maar kwaliteit kost vaak wel veel, zeker als meteen CL niveau moet zijn..
Waarom moet het een duren speler zijn zie liever een voltreffer ala Aursnes en Wieffer
natuurlijk is dat beter maar voor beiden valt wat te zeggen. gewoon goed scouten en basis kwaliteit binnen halen..
En zo kan ik 100 spelers opnoemen die het eerste seizoen ‘minder’ waren en tweede seizoen nog kutter. Zerrouki heeft echt nog helemaal niets laten zien wat ook maar een klein sprankje hoop geeft.
Vind jij, ik zie wel mogelijkheden...bijv als ze met met twee 6en gaan spelen. Dat hij tegenvalt...dat klopt. maar voor mij nog niet afgeschreven..
Dat is timber. Wief 6, stengs 10.
Wief alleen 8 als zeroukki meedeed en stengs op rechtsbuiten
Dat mag. Arend was het iig wel met de meerderheid het hier eens.
Waar heb jjj al die seizoenen naar zitten kijken???
Excelsior loopt sowieso de polonaise nu. Ongeveer 4.5 miljoen extra meegepikt als KKD club. Het loont dus om je talentvolle spelers aan Feyenoord te verkopen met een goed percentage.

Verder mooie club voor Wieffer en rond de 30 ook een goed bedrag. Ik hoop toch dat we zo snel mogelijk in de window de spelers kunnen verkopen die de stempel onhoudbaar hebben.
30 miljoen pond plus een flink doorverkooppercentage zou een mooi bedrag zijn. Wiefer is een zeer goede speler maar goed vervangbaar. Voor hem zelf is het ook wel een prima club waar hij ervaring op kan doen voordat hij wellicht de stap naar de internationale top maakt.
Als die maar niet dooe Zerrouki wordt vervangen.
De vervanger waar in het artikel over word gesproken is Tyler morton van Liverpool
Was afgelopen seizoen verhuurd aan hull geloof ik
En grote clubs zoals Leipzig en dergelijke willen hem ook
Is 22 jr een Engelsman
Kan Feyenoord toch nooit betalen en gaan niet huren.
Het is niet bekend of het huur word met optie tot koop
En waarom is hij niet te betalen
Komt genoeg binnen en is geen eerste elftal speler van Liverpool
Maar dit nieuws komt niet van mij