Bevestigd
transfercheckv2

Transfers

Transferchecks: Babalola, Geertruida & Minteh?

Bombarda

De zomerse transfermarkt is nog geen week geopend en het gonst al van de geruchten. Feyenoord werd in verband gebracht met assistent-trainer Lukas Babalola Andersson en zag Geertruida gelinkt worden aan PSG. Ook lijkt Minteh niet langer haalbaar voor Feyenoord, door de vele belangstelling. Hoe zit de vork in de steel? Wij probeerden het uit te zoeken!

Brian Priske krijgt Deens gezelschap bij Feyenoord in de vorm van Lukas Babalola Andersson, aldus Tipsbladet zondagochtend. Deze informatie klopt: de deal is voor 99% rond. Babalola Andersson is uit eigen beweging gestopt bij Sparta Praag en gaat zich in Rotterdam transfervrij toevoegen aan het trainersgilde, wat nu bestaat uit Brian Priske, Etienne Reijnen en John de Wolf. Babalola Andersson heeft een verleden als analist bij Lyngby Boldklub en AaB. Intern worden er mogelijkheden onderzocht om nóg een naam toe te voegen aan het trainersgilde, maar de komst van Björn Hamberg bleek wat ingewikkelder dan gedacht. Deze naam is echter nog niet doorgestreept.

L'Equipe pakte dit weekend uit met het nieuws dat Lutsharel Geertruida een contractvoorstel van Paris Saint-Germain op zak heeft. Die informatie klopt, al heeft de Ligue 1 club nog géén toenadering gezocht met Feyenoord. De multifunctionele verdediger richt zich ondertussen met Oranje op het Europees kampioenschap, waarna clubs tegen elkaar op kunnen bieden in Rotterdam. De strijd is nog niet losgebarsten, maar er zijn meer clubs voor Geertruida en ze bevinden zich letterlijk in alle Europese topcompetities.

Het moet nog bevestigd worden door ingewijden, maar Feyenoord is nagenoeg kansloos voor een nieuw verblijf van Minteh. Intern was er al langere tijd scepsis over het huren van spelers, wat gezien wordt als 'opleiden voor derden'. Minteh's club Newcastle United staat vanwege de PSR-deadline voor de financiële controle op 30 juni open voor een verkoop, maar eist tientallen miljoenen Britse ponden: voor Feyenoord een onhaalbare kaart.

"Het klopt dat Newcastle bereid is de speler te verkopen als het een goed bod ontvangt", aldus zaakwaarnemer Bakary Bojang eerder dit weekend. Olympique Lyon kwam volgens Fabrizio Romano met interesse voor Minteh om de hoek kijken, maar het heetste nieuws komt uit Liverpool: Everton is namelijk als enige club concreet. Het is aan Newcastle United en de kopende club om tot een deal te komen, want met Minteh is al een principe-akkoord over een contract gesloten.

Bij een Transfercheck raadpleegt 1908.nl relevante bronnen om transfergeruchten te verifiëren. Op basis daarvan wordt berichtgeving gedaan.  

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

@Bombarda Hoe zit het met de naam Thiago Romano van panathinaikos. Is daar iets van bekend?
Ik zou als Geertruida zijnde nooit naar PSG gaan maargoed salaris zal niet slecht zijn daar. Wat ik wel heel apart vind is dat Feyenoord zelf rekening houdt met een bedrag tussen 15-20 miljoen. Als PSG, Rotterdam en andere clubs uit alle competities interesse hebben ga je toch zelf niet dat bedrag noemen en moet 25 miljoen toch echt haalbaar zijn? Zelfde voor Hancko. Eén van de beste verdedigers in Europa, echt een topper en dan denkt Feyenoord aan 35-40? Nooit voor dat bedrag verkopen! Contract tot 2028, voelt zich thuis in Rotterdam, heeft zelf geen haast plus CL ervaring, Euro gespeeld, dan moet je toch echt inzetten op een mega bedrag 50 miljoen+ ofzo, 35-40 is echt een lachertje.
Gaat gewoon 25miljoen opbrengen
"Minteh gehaald voor de O21" gaat een jaar later voor tig miljoen naar de PL.
"Babalola Andersson is uit eigen beweging gestopt bij Sparta Praag en gaat zich in Rotterdam transfervrij toevoegen aan het trainersgilde"

Hoe zou de voetbalwereld eruit zien als de spelers ook zo vrij mogen zijn om in de zomer vrij van werkgever te wisselen?
Tottenham is nu ook serieus in de race voor Geertruida, die willen wel met een bod gaan komen.
Zie dat dit stuk gisteren is geplaatst, dus logisch dat hier nog niet is vermeld.
Zo te zien is carranza afscheid aan het nemen. Kijk zijn verhaal op insta
4 assistenten naast de hoofdcoach lijkt op het eerste oog wel wat veel. Meestal heb je aan 2/3 genoeg. Al zal daar wel over nagedacht zijn lijkt mij.
Reijnen mag niet op de bank plaatsnemen, dus is officieel geen assistent.
Dit laat dat ruimte voor john en babalola en een "specialist" op de bank.
Op het trainingsveld zijn te toch echt met z'n 4en dalijk. Reijnen is gewoon een assistent die alleen z'n papieren niet heeft.
Eens, maar als je het vertaald is het geen officiële assistent.
Daarnaast is met zijn 4en op het veld staan niks nieuws.
Dus eigenlijk zijn we van de Geertruida-situatie alleen maar beter geworden, want veel clubs willen hem; lijkt mij dat ze gewoon tegenelkaar kunnen opbieden toch? Laat er maar een bedrag uitrollen van 35/40 miljoen.
35/40 miljoen, lachwekkend. Dat werd vorig seizoen niet eens geboden, allemaal leuk die ‘interesse’. Maar zien wie concreet wordt en Lutsharel zelf zal ook een stem hebben waar hij wel/niet heen wilt
Verschil is wel dat hij zich dit seizoen heeft laten zien in de CL en nu mee is met het EK. Ach laat ze maar lekker bieden. Tot 2 jaar terug had ik nooit verwacht dat we meer dan een appel-en-een-ei voor hem zouden krijgen.
Andere clubs zijn niet dom en weten dat Feyenoord moet verkopen deze zomer, dus zet bedragen van 35-40 miljoen maar uit je hoofd.
Dat opbieden houdt natuurlijk ook een keertje op. Als je er 25 miljoen uithaalt heb je het als Feyenoord zijnde heel goed gedaan. Je moet het denkt ik meer in het salaris zoeken waarmee clubs een speler over de streep willen halen om voor die betreffende club te kiezen.
Hoe wordt er intern naar Zerrouki gekeken, zijn ze bereid mee te werken aan een vertrek tegen een redelijk bod, of krijgt hij de kans onder Priske om zich te bewijzen?
Het is eigenlijk schandalig, dat Newcastle Feyenoord heeft gebruik om 4x winst te maken op Minteh. Maar goed, onze club is er zelf ingetrapt
Als huurder moet je gewoon percentage van prijs(stijging) vragen. Maar misschien betaalde Feyenoord hem geen loon?
In de meeste gevallen wordt wel een percentage afgesproken. Meestal 5 procent. Dat is ook zo tussen Feyenoord en FC Dordrecht.
Aan de andere kant heeft hij ook een aandeel gehad in het feit dat wij CL hebben gehaald en dus hebben we "gratis" goals en assists gekregen.
Dit is hoe de voedselketen werkt en alleen clubs als city en Madrid kunnen zich daar aan ontrekken.
Accept your fate.
Nee joh, we hebben profijt gehad van Minteh en dit is geweldige reclame voor Feyenoord. Rijke clubs zijn nu veel sneller geneigd om hun toptalenten een jaar bij ons te stallen. Versterking van onze selectie, win-win.
Hoorde dat de (of één van de) beoogde vervanger(s) van Wieffer op het moment in Belgie zou spelen @Bombarda
Zal om Mathias Delorge gaan. Er worden honderden spelers ‘gevolgd’
@Bombarda Staat Aster Vranckx bij Feyenoord nog op de radar? Contract tot 2025 bij Wolfsburg, zal wel niet de hoofdprijs hoeven te kosten.
Jammer dat Hamberg nog niet binnen is, leek me toch echt wel een goede zet!
Minteh is zo'n speler waar we over 10 jaar tegen elkaar zeggen zo van "Dat die jongen gewoon bij Feyenoord heeft gespeeld joh!". Eeuwig zonde dat we hem niet zelf hebben opgehaald uit Denemarken/Gambia.
Minteh werd na een paar wedstrijden bestempeld als een "blindepaard" door sommige analisten en supporters
Sommige analisten slaan dan ook louter onzin uit. Die zitten er alleen op basis van hun voetbal loopbaan.

Overigens begint de scheidslijn tussen presentator, 'journalist' en analist ook aardig te vertroebelen...
Fijne updates! Veel dank.

Hamberg helaas toch onzeker. Ik begon hem al een beetje te knijpen. Kunnen jullie meer vertellen over waar het aan ligt, en hoe de kansen nu worden ingeschat? @Bombarda
Vanwege het tijdstip gaan we daar morgen verder over navragen
Zal wel een financiële kwestie zijn, anders moet een werkloze assistent toch geen probleem zijn
Alles bekend, behalve dat het moeilijk is om de transfervrije Hamberg als assistent te vinden. Maar ze zullen vast een goede oplossing vinden.
Speelt er al wat rond andere (rechter) buitenspelers? En ik neem aan dat die Rodriguez ook onhaalbaar blijft?
Als de additionele kosten Girona te gortig zijn, nadat de transfer fee voor Feyenoord al niet haalbaar was, kun je dit veilig concluderen ja.

Als er over een maand nou niemand meer voor hem is gekomen kunnen ze het misschien nog eens proberen, maar voor nu lijkt het me kansloos
En hoe zit het met wieffer en brighton? Wat is daar van waar? @Bombarda
Misschien een idee om het artikel over Wieffer te lezen, maar kijk maar wat je doet
@Bombarda je was was sceptisch wat betreft het transferbedrag voor Geertruida, maar met zoveel topclubs is 25 miljoen toch makkelijk haalbaar?
Maar max 20? Zo weinig voor een speler die je achterin overal neer kan zetten en desnoods ook op 6. Mag toch hopen op max 25 anders is dit toch nog wel een lachertje. Weet ook dat ie maar een contract voor een jaar heeft maar kom op
"Maar kom op" gaat PSG denk ik niet overtuigen
Die hebben geld zat, wilden geen eens 200 miljoen voor mbappe hebben die nog een jaar contract had, dan heb je geld over
Feyenoord zegt af te wachten, kortom: daar ligt nog geen aanbieding
Mocht greenwood naar lazio gaan wat betekent dit voor stengs en isaksen?