Minteh Stengs

Nieuws

Zaakwaarnemer Minteh: "We hebben een akkoord bereikt en de bal ligt nu bij Newcastle"

Van de redactie

Bakary Bojang, de zaakwaarnemer van Yankuba Minteh, geeft in gesprek met het Engelse The Chronicle aan dat er een persoonlijk akkoord ligt met een andere club. Verder bevestigt de agent van de snelle Gambiaanse aanvaller dat Newcastle United inderdaad de 19-jarige speler van de hand wil doen. Een prijskaartje van 40 miljoen pond is wat de Engelse club zoekt voorafgaand aan de PSR-deadline voor de financiële controle op 30 juni, maar of dat een realistisch bedrag is, valt te betwijfelen.

"Het klopt dat Newcastle bereid is de speler te verkopen als het een goed bod ontvangt", begint Bojang tegenover het medium "Van onze kant, als Newcastle wil verkopen en de uitdaging goed is, zullen we er zeker naar kijken. We communiceren op dit moment met enkele clubs." Maar op zaterdagavond was een persoonlijk akkoord al beklonken en zaakwaarnemer Bojang verklaarde: "Ik kan geen specifieke clubs noemen die met ons in contact staan. We hebben echter wel al overeenstemming bereikt met een van de clubs. De bal ligt nu bij Newcastle."

Afgelopen maand was verhuurmanager Shola Ameobi van Newcastle nog lovend. "Yankuba Minteh heeft het dit jaar verbazingwekkend goed gedaan. De visie voor hem was om te zien of hij op dat niveau kon spelen bij Feyenoord. Het was een grote sprong vanuit Denemarken vanaf Odense, maar wat hij heeft gedaan en doorzettingsvermogen die hij heeft, heeft dat bereikt. Hij is atletisch begaafd, maar we wisten niet dat hij zich tactisch en technisch zo zou ontwikkelen."

Delen

Reacties

De bronnen zijn beetje op binnen feyenoord heb ik uit zeer betrouwbare bron.
Ik vind Minteh nu al beter, dan alle rechtsbuitens van het NL-elftal, en dat is geen geintje.
Ben toch zeer nieuwsgierig wie er met hem aan de haal gaat en vooral voor welk bedrag, want zoveel heeft hij toch niet laten zien?
Hij is niet constant genoeg en blonk vooral uit tegen de mindere tegenstanders van de Nederlandse competitie. Dat is toch een zeer gewaagde stap om daar een miljoenenbedrag voor neer te leggen
Vergelijk die gozer ff met de rest van de buitenspelers die we hebben (potentie van Ivanusec daargelaten) en tel daar zijn leeftijd van 19 jaar bovenop.

Hij is wat onbevangen af en toe, maar mag ook op die leeftijd.
Maar wacht ff. Ze willen 40 miljoen pond voor die jongen ontvangen!?!? Jongen is hooguit 25 miljoen euro waard. Zit veel potentie in, en hij is zeker in de 2e seizoenshelft een stuk beter gaan voetballen door meer zicht op anderen te hebben. Maar laat hem dat nog een jaartje bewijzen bij Feyenoord, en dus ook champions league spelen. Zou voor zijn eigen ontwikkeling niet slecht zijn.

Ben alleen wel bang dat er kapers op de kust zijn die het geld er wel voor over hebben. Want ik zie Feyenoord hem niet kopen.
Feit is dat Feyenoord het geld niet heeft dus niet dat gaat 100% niet gebeuren nee.
Ze willen n PL bedrag zonder aantoonbare PL ervaring. Redelijk kansloos.
Even een off-topic: klopt het dat Babolola de nieuwe assistent coach is van Priske? En betekent dat dat Hamberg niet meer aan de orde is?
1908 en Bombarda zijn momenteel denk afwezig vanwege privézaken. Zullen dus even op andere sites moeten letten.
Die zouden toch allebei moeten komen?
Plan is allebei en zijn vrij dichtbij het aantrekken van beiden, volgens Tipsbladet
Men heeft het in Engeland over Everton, die moeten dan ook wel weer een speler verkopen voor 30 juni. Maar Newcastle moet ook wat verkopen voor deze datum, anders kunnen zij puntenaftrek krijgen.
Ben benieuwd
Zonde heeft ons punten gegeven en gekost.
Niet meer huren tenzij optie tot koop
Haha wij hebben 0% kans om hem volgend seizoen nogmaals in een Feyenoord shirt te zien spelen
Ik bedoelde helemaal geen andere spelers huren.
Je verdient er zelf niets op en je hebt opleidingstijd.
Heeft echt als een dom paard rondgelopen eerdte seizoenshelft
Oh zo bedoelde je. Daar ben ik het deels mee eens. Ik vind dat je spelers kan huren die al iets hebben laten zien bij een grotere club, maar niet meer aan spelen toe komen. Niet spelers van 19
Precies aan de bovenkant.
Nico Williams ed. Dat vooral als je geen geld zelf hebt voor transfersommen
en korting op salarishuis.
Maar je maakt dan geen geld op het veld

We hebben nu oorlogskas en salarishuis moet nog meegroeien
Feyenoord gaat gegarandeerd vol voor Minteh ! Geweldige speler en een zekerheidje voor de tweede plaats. Heb veel vertrouwen in DTK. Er komt ook voldoende transferregels binnen. Hancko en Beelen en Wellenreuther niet verkopen. Komt goed !
Er kan ook een deal worden gemaakt met Liverpool !
Komend seizoen moeten we zorgen dat we dit spelers kopen en niet meer huren. Nu zorgen we er voor dat Newcastle kan cashen en hebben we er zelf financieel weinig aan
Voetbal is veel meer dan alleen winst maken op een speler.
We hebben de tweede plek toch? Dat levert geld op en daar heeft hij echt aan bijgedragen. Dus ik zeg doe rustig nog een keer. Je kan wel een percentage bedingen als de transfersom na een uitleenbeurt boven een bepaald bedrag komt.
@Burgerking, dat klopt maar aan deze transfer lijken wij niets over te houden terwijl wij wel verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling. Je zou inderdaad moeten afspreken dat je een percentage van de transfersom krijgt, dan is het een win-win situatie voor beide ploegen
@Bombarda bestaan dat soort constructies dat de hurende ploeg mee kan delen in waardevermeerdering door een verhuurperiode? Of is dat te moeilijk meetbaar te maken? Dit moeten ze uitproberen in FM2025
@Burgerking, Heerenveen en Botman schieten mij zo te binnen. Heerenveen had met Ajax afgesproken dat ze 10% van het transferbedrag zouden krijgen als Botman werd verkocht. Bij de transfer van Ajax naar Lille (7 mil) leverde dat Heerenveen 7 ton op
interessante constructie. Sven nog lesgegeven. Grappige gozer.
@Bombarda komt Feyenoord terug uit bij Rodriguez nu een deal met Girona mogelijk lijkt te klappen? Of is hij echt 100% van de baan??

Deal zou klappen omdat geen van beide clubs bereid is om flink bedrag aan management te betalen.
Waarom zou je investeren in een speler en management die toch alleen maar denken aan geld? Vroeg of laat ga je zelf ook gezeik me krijgen.
Was alleen vraag of het klopte dat Feyenoord zich weer ging melden of dat het echt 100% van de baan was.

Heb het misschien niet goed geformuleerd
Tuurlijk,deze jongen gaat het 4voudige opleveren over 2 jaar
Waarvan waarschiijnlijk de helft naar hem en z'n management gaan en je slechts een klein deel ervan kan herinvesteren.
@Ferry dat jij nog steeds aan hem denkt..
Dacht hij maar elke dag aan Feyenoord ipv wie gaat mij het meest betalen..

Vergeet die naam en die speler..
Er zijn meer vissen in de zee, DtK zit echt niet stil.
Waarschijnlijk hebben ze de situatie van Minteh in de gaten gehouden en schakelen ze gelijk door naar andere kandidaten.
Iets met een ezel en een steen; Feyenoord gaat niet terugkomen voor Rodríguez
Daar gaat Feyenoord echt niet meer aan beginnen !
Zou best wel eens verrassend kunnen worden,Minteh blijft gewoon bij feyenoord.
Er is nu poen zat ,en met hem heb je zekerheid, dit weet Kloese ook!!
Jammer dat hij niet meer naar Feyenoord komt. @Bombarda, klopt het dat Tottenham pole position staat om Geertruida te kopen?
Weet je of Feyenoord interesse heeft in Dario Osorio? Lijkt me een uitstekende vervanger voor Minteh. @Bombarda
Naam die ik nog niet vernomen heb
Het was te mooi om waar te zijn dat hij nog 1 seizoen bij Feyenoord zou komen voetballen. Vizier op nog zo'n type, maar dan wat completer. Dat kan je gerust aan Don Dennis overlaten.
Zal waarschijnlijk naar Dortmund gaan.