Miedema naar Feyenoord

Feyenoord.nl

Vrouwen

“Ik hoop ooit in een Feyenoordshirt te spelen, echt!”

Van de redactie

Het is nog onduidelijk waart Vivianne Miedema volgend seizoen speelt. De topspits vertrekt na zeven jaar bij Arsenal en hoopt de komende twee weken de knoop door te hakken over haar toekomst. In Rotterdam ligt die vooralsnog niet.

Het is alom bekend dat Miedema een groot fan is van Feyenoord. Om die reden wordt zij regelmatig in verband gebracht met het spelen voor haar favoriete club. Volgens de 27-jarige international is het alleen nog te vroeg voor een overgang naar Feyenoord, al is uitstel wat haar betreft geen afstel. “Ik hoop ooit in een Feyenoordshirt te spelen. Écht.”

Naar alle waarschijnlijkheid heeft de net van een kruisbandblessure herstelde Miedema geen gebrek aan interesse. “Vrouwenvoetbal is groeiende, niet alleen in Engeland. Maar natuurlijk: er zijn in het vrouwenvoetbal geen vijftien topclubs dus we kunnen allemaal wel bedenken welke opties er zijn.” 

Een langer verblijf in Engeland behoort tot de mogelijkheden, maar is geen uitgemaakte zaak. “Ik sta open voor een stap naar elk land in Europa. Londen is best wel makkelijk te bereiken vanuit alle landen in Europa dus wat dat betreft zijn er genoeg opties. Wat het belangrijkste voor mij is, is dat ik ergens fit kan worden, goed behandeld wordt en Champions League kan spelen. Engeland is nog steeds de beste en meest complete competitie wat mij betreft, maar ik sta zeker open voor andere competities. Ik ben nu 27, hopelijk komen nu mijn topjaren.”

Delen

Reacties

Ok, volgend jaar dan. En neem je Engelse vriendin mee...
Zat knappe voetbal dames in Nederland hoor🤭kom maar mietje🥳
Die komt pas als je over haar top is.
Andere clubs zijn veel verder dan wij.
Miedema was/is? de beste spits ter wereld, de beste speelster in Engeland. Ook Twente en Ajax zouden nog zeker 3-4 jaar moeten wachten.
Lekker boeiend, vrouwen voetbal is nog steeds amateur niveau.
Persoonlijk vind ik het zeer saai om naar te kijken en begrijp die hele hype rondom vrouwen voetbal nog steeds niet.
Ik kijk liever naar vrouwen die hockey of handbal spelen, dat ziet er veel natuurlijker en verzorgder uit.
Vindt het verder helemaal goed dat het in ontwikkeling is hoor, maar de aandacht die het vrouwen voetbal krijgt slaat nog steeds nergens op.
En toch zitten in veel landen de stadions vol.
Maar wat is er mis dat vrouwen mogen voetballen?
Ligt daar jouw afkeer?
Hockey en handbal doen vrouwen al veel langer dan voetballen, behalve in de VS dan.
We hebben nou eenmaal vrouwen op deze wereld.
Er is geen sprake van afkeer je leest het niet goed.
Vindt het verder helemaal goed dat het in ontwikkeling is hoor, maar de aandacht die het vrouwen voetbal krijgt slaat nog steeds nergens op.
Dit is mijn mening erover omdat ik het niet leuk vind om te volgen mag dat?
Die paar berichten per maand dat over ONS vrouwenelftal gaat?
De aandacht voor deze vrouwen is er bijna niet.
Daar ga ik wel in mee. Als je het dameshockey vergelijkt met het herenhockey dan zit er niet zo’n groot verschil tussen als het heren- en damesvoetbal. Dames voetbal ziet er gewoon een beetje gemankeerd uit; het lijkt wel of de voetcoördinatie minder verfijnd is. Alsof een mannelijke voetballer een pass heeft na een lange rush, geen kracht en precisie. Ik vind het ook prima dat het er is en dat het behoorlijk populair is, maar ik vind het niet aantrekkelijk om naar te kijken. Dan zie ik liever de jong-elftallen aan het werk.
Vertel eens, waar vertelt Relax dat vrouwen niet mogen voetballen? Ik kan dat niet in zijn tekst lezen. Integendeel, hij schrijft: ‘Vindt het verder helemaal goed dat het in ontwikkeling is’…
Nog 2 jaartjes in het buitenland en dan komt ze naar ons toe. Feyenoord is denk ik ook nog niet toe aan Vivianne Miedema.
Ze zou zich kapot ergeren aan het niveau denk ik