lopez-peru-proshots

Proshots

Nieuws

López verliest met Peru tweede groepsduel van Canada

Van de redactie

Marcos López heeft met zijn land Peru het tweede duel in de Copa America 2024 met 0-1 verloren van Canada. In het Children Mercy's Park in Kansas werd het 0-1 voor de Canadezen door een doelpunt van Jonathan David. López speelde de gehele wedstrijd in de ploeg van bondscoach Jorge Fossati. 

Waar Feyenoordspeler Marcos López in het eerste Copa America duel nog op de bank moest starten van Peru tegen Chili, mocht de 24-jarige linkspoot tegen Canada wel vanaf de aftrap verschijnen. López stond het gehele duel binnen de lijnen, maar kon niet voorkomen dat zijn land met 0-1 verloor van Canada waardoor plaatsing voor de volgende ronde van het toernooi in de Verenigde Staten moeilijker is geworden. Na een uur spelen moest Peru met tien man verder doordat Miguel Araujo, na ingrijpen van de VAR, een directe rode kaart kreeg na een harde tackle op het onderbeen van zijn directe tegenstander.

Peru moet het laatste groepsduel tegen koploper Argentinië wat zich met zes punten uit twee duels al geplaatst heeft voor de volgende fase van het toernooi. Peru zal moeten winnen om nog kans te maken op de volgende ronde. Argentinië - Peru staat gepland op zondag 30 juni om 02:00 uur (Nederlandse tijd).

Bekijk hieronder de hoogtepunten van het duel tussen Peru en Canada.

Delen

Reacties

Die komt ook vroeg terug zo te zien.
'López speelde de gehele wedstrijd in de ploeg van bondscoach Jesse Marsch.'

Wist niet dat hij ook een Canadese nationaliteit heeft. 🤨