wieffer-2

VK Sportphoto

Nieuws

Liveblog • Almere City - Feyenoord • 0-2 [FT]

Van de redactie

In speelronde 23 van de Eredivisie neemt Feyenoord het op tegen Almere City FC. Voor de Rotterdammers is het de eerste keer dat ze aantreden in het Yanmar Stadion in een officieel duel. De aftrap van het duel is om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf.

De ploeg uit Almere staat verrassend tiende in de competitie. Van de laatste vijf duels won de ploeg van Alex Pastoor er twee (van Excelsior en PEC Zwolle), speelde tweemaal gelijk (tegen AZ en Fortuna) en verloor alleen uit bij PSV (2-0). Feyenoord won vier van de vijf laatste Eredivisieduels en speelde alleen tegen FC Twente gelijk (0-0). 

Mis niets van de wedstrijd Almere City FC - Feyenoord via het onderstaande liveblog.

Almere - Feyenoord 0-2 [FT]

Scoreverloop:
0-1 | Yankuba Minteh ('72)
0-2 | Yankuba Minteh ('90+2)

 

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Zerrouki; Paixão, Gimenez, Ivanusec.

Opstelling Almere City: Bakker; Akujobi, Van Bruggen, Mbe Soh, Floranus, Cathline; Ritmeester van de Kamp, Pena; Hansen, Robinet, Van La Parra. 

LIVEBLOG:

Afgelopen! Feyenoord wint door twee goals van Yankuba Minteh met 0-2 van Almere City!

'90+2 GOOOAALL FEYENOORD! Yankuba Minteh scoort zijn tweede doelpunt van de wedstrijd en beslist daarmee het duel tegen Almere City. De matchwinnaar is bekend.

'90 Vijf minuten blessuretijd. De reguliere speeltijd zit erop, maar we gaan nog minimaal vijf minuten door in Almere.

'87 Het einde van de wedstrijd nadert. Nog drie minuten reguliere speeltijd en blessuretijd te gaan. Feyenoord leidt nog altijd met 0-1 en lijkt wéér de nul te houden.

'81 Scheidsrechter staat in de weg. Quilindschy Hartman wil op de rand van de zestien de trekker overhalen maar stuit dan op arbiter Van de Graaf. De scheidsrechter lost het op met een scheidsrechtersbal voor Feyenoord.

'75 Pijntjes bij Wieffer. Mats Wieffer is erbij gaan zitten en lijkt last te hebben van de heup. Na 120 minuten in Rome en 75 in Almere lijkt de tank leeg bij de middenvelder. Hij blijft nog wel op het veld staan, maar de vraag is voor hoe lang.

'72 GOOAAALLL FEYENOORD! Yankuba Minteh krult de bal op schitterende wijze in de linkerbovenhoek. Feyenoord leidt in Almere door een wereldgoal van Minteh.

'68 Drie wissels aan de kant van Feyenoord. Voor Ramiz Zerrouki, Luka Ivanusec en Santiago Gimenez zit de wedstrijd erop. Zij worden vervangen door Calvin Stengs, Alireza Jahanbakhsh en Ayase Ueda. Nog twintig minuten alles geven!

'65 Slordige Minteh. De handelingssnelheid van Yankuba Minteh laat hem in de steek. De bliksemsnelle Gambiaan wacht te lang waardoor zijn pass naar de Ivanusec wordt onderschept.

'64 Kans voor Hartman. Quilindschy Hartman komt goed voor zijn directe tegenstander en schiet de bal richting doel. Helaas gaat zijn inzet over de goal van Almere.

'61 Eerste wissel aan de kant van Feyenoord. Na een uur voetballen verlaat Igor Paixao het veld voor Yankuba Minteh.

'52 Vrije trap Feyenoord. Na een overtreding op Quinten Timber krijgt Feyenoord een vrije trap op de rechterpunt van het doelgebied. Luka Ivanusec krult de bal over het doel van Almere City.

'46 Er is afgetrapt voor de tweede helft in het Yanmar Stadion! Sipke Hulshoff stuurt dezelfde elf namen het veld op voor de tweede helft.

RUST! Halverwege nog geen doelpunten in Almere. Beide ploegen houden elkaar in evenwicht.

'45+1 Redding Wellenreuther. Timon Wellenreuther stopt de inzet van Alvaro Pena. De Duitse doelman tikt de bal over de lat, waardoor Almere City een corner krijgt.

'45 Blessuretijd eerste helft bedraagt vier minuten. De extra tijd heeft te maken met de VAR-check van de afgekeurde 0-1.

'42 Goede ingreep Wieffer. Mats Wieffer pakt vlak voor het doelgebied van Feyenoord de bal af van Almere-spits Kornelius Hansen. Een belangrijke ingreep waardoor een kans voor Almere City werd voorkomen.

'36 Statement Almere City supporters. De aanhang van Almere City laat in de 36e minuut van zich horen tegen de 'dubbele-agenda-cultuur die binnen de club heerst.

'29 Feyenoord dringt aan. De Rotterdammers zijn nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong, maar creëren nog geen grote kansen.

'25 "Anti-combi". De Feyenoorders in het uitvak tonen meerdere doeken waarin zij hun onvrede uiten over de verplichte combi's die voor hen worden opgelegd bij uitwedstrijden. Door deze verplichte combi kwamen de 400 uitsupporters vandaag pas twintig minuten na aanvang van de wedstrijd aan bij het Yanmar stadion.

'23 Grote kans Almere. Van La Parra is dichtbij, maar stuit op Wellenreuther.

'22 Uitvak stroomt vol. De supporters van Feyenoord zijn eindelijk aangekomen in het stadion en laten zich luidkeels horen.

'21 GOAL AFGEKEURD. Na tussenkomst van de VAR wordt het doelpunt van Geertruida afgekeurd. Gimenez zou in aanloop buitenspel hebben gestaan, omdat Ritmeester van der Kamp de bal niet kon controleren.

'19 Supporters komen aan. Bij ESPN is boven in het scherm te zien hoe de bussen met Feyenoord-supporters aankomen.

'18 1-0!!!!! GEERTRUIDAAA! Geertruida opent de score met alweer zijn zevende doelpunt van het seizoen.

'10 Nog geen kansen in beginfase. Almere City en Feyenoord zijn nog niet tot grote kansen gekomen.

'1 Aftrap in Almere.

• Supporters pas om 15:00 in Almere. De fans van Feyenoord zullen pas rond drie uur aankomen bij het stadion, meldt Dennis van Eersel van Rijnmond Sport op X.

• Uitvak nog steeds leeg in Yanmar Stadion. De supporters van Feyenoord zijn nog niet aangekomen bij het stadion in Almere. De bus staat in de file, waardoor het meegereisde Legioen de aftrap zal missen.

• Hulshoff heeft geen lijntje met Slot. "Ik heb geen direct contact met Slot, misschien de assistent-trainers op de tribune. Dat zou kunnen, maar direct contact met mij is er niet", laat Sipke Hulshoff weten tegenover ESPN. De assistent-trainer neemt bij afwezigheid van Arne Slot de honneurs waar.

• Duel tegen Almere levert al voor aftrap vuurwerk op.

• OPSTELLING ALMERE CITY:

• Bart Nieuwkoop ook afwezig vanwege ziekte. Naast trainer Arne Slot is ook Bart Nieuwkoop zondagmiddag niet aanwezig in Almere. De verdediger/rechtsbuiten is net als zijn trainer te ziek om af te reizen naar het Yanmar Stadion.

• Feyenoordsupporters onderweg. De supporters van Feyenoord zijn dan eindelijk vertrokken vanaf De Kuip. De extra bus is aangekomen en de buscombi is onderweg naar het Yanmar Stadion. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de supporters van Feyenoord de aftrap missen.

• OPSTELLING FEYENOORD: Wellenreuther, Geertruida (C), Beelen, Hancko, Hartman, Wieffer, Timber, Zerrouki, Paixão, Gimenez, Ivanusec. Wissels: Lamprou, Van Sas, Read, Lopez, Milambo, Lingr, Stengs, Jahanbakhsh, Sauer, Minteh en Ueda.

whatsapp-image-2024-02-25-at-132635

• Problemen met buscombi. De Feyenoordsupporters staan nog altijd bij De Kuip anderhalf uur voorafgaand aan de wedstrijd. Omdat er te weinig bussen aanwezig zijn, zijn de supporters nog niet vertrokken richting Almere om hun club te steunen.

• Arne Slot zondagmiddag afwezig. De trainer van de Rotterdammers zal niet aanwezig zijn in Almere wegens ziekte, zo meldt Feyenoord zojuist via X. De assistent-trainers zullen de honneurs waarnemen. 

• Arbitrage. De KNVB heeft Edwin van de Graaf aangesteld als scheidsrechter. Van de Graaf wordt daarbij ondersteund door assistent-scheidsrechters Sjoerd Nanninga en Robin Janssen. Laurens Gerrets is de vierde official is in Almere. Stan Teuben is tijdens de wedstrijd de VAR in Zeist en hij krijgt hulp van Richard Brondijk als AVAR.

• Eerste keer. Feyenoord neemt het voor de eerste keer in de geschiedenis van de Eredivisie op tegen Almere City FC in het Yanmar Stadion. Eerder dit seizoen eindigde het duel in de Kuip in een 6-1 overwinning voor de Rotterdammers door doelpunten van Gimenez, Paixão, Geertruida, Wieffer en Timber. Ritmeester scoorde namens de ploeg uit Almere. 

• Goedemorgen Kameraden! Vandaag het uitduel tegen Almere City. Weet Feyenoord de drie punten mee naar huis te nemen tegen de huidige nummer tien van de Eredivisie? Laat het hieronder weten in de comments en praat mee over het duel vanaf 14:30 uur.

Delen

Reacties

Redactie, hoe lang mag een vervelende puber blijven trollen op de fansite van onze mooie club….
Even buiten de pot pissen. Ik was zojuist een tijdelijke kaasvreter in deze zes punten wedstrijd. Voor het eersie had ik iets met een Van Bommel😀
Met te weinig creativiteit op het middenveld en hopeloos uit vorm zijnde vleugelaanvallers, krijg je het voetbal waar we vanmiddag naar hebben zitten kijken. Dat Giménez geen enkele indruk maakt, lijkt dan misschien op een vormcrisis maar hij was toen we allemaal dachten dat hij €50.000.000 waard was, ook al geen spits die zijn eigen kansen creëert, dus als er sprake is van een crisis dan staat allerminst vast dat dat een vormcrisis is van één individuele speler. Dat zou je pas kunnen constateren als om hem heen meerdere spelers de pannen van het dak voetballen en hij nog steeds niet of nauwelijks scoort.
Wellenreuther verdient het iig om ook als Bijlow fit is eerste keus te blijven inmiddels. Hij keept zo goed dat een terugkeer naar de bank tzt echt niet meer vanzelfsprekend kan en mag zijn.
De vleugels zijn al maanden een hoofdpijndossier, dat ben ik met je eens. De Jong is en zal topscorer zijn, omdat er continu aanvoer is vanaf de flanken. Maar vandaag was het een wedstrijd die wat mij betreft echt op zichzelf staat. De tank was voor aanvang al leeg bij die jongens. Het wedstrijdverslag van 1908 is terecht getiteld ‘Dubbelslag Minteh helpt uitgeblust Feyenoord aan zege’. Als ze donderdag weer eenzelfde pot spelen mogen we het weer over de voetbalkwaliteiten hebben. Vandaag hebben ze wat mij betreft gewoon een prima prestatie geleverd door te winnen. Hoe ze dat hebben gedaan is vandaag even minder relevant.
Ik waardeer je positieve instelling en ben het dus ook wel met je eens, maar dan weer niet helemaal! 😉
Juist met meer effectieve creativiteit (vanaf de flanken) worden dit soort wedstrijden 'makkelijker' om te spelen en te winnen. Dus ja, waardering voor de 3 punten na een slijtageslag op donderdag maar die 3 punten waren waarschijnlijk makkelijker binnen gehaald, en dus niet binnen gesleept, als het hoofdpijndossier eerder was onderkend en niet was weg gerelativeerd met minder relevante statistieken. + Het bij ontstentenis van Stengs niet uitproberen van Ivanušec op de 10-positie is een gemiste kans op beter voetbal.
Ik denk dat Slot tussen de regels door al 3 jaar roept dat alle vleugelspelers niet voldoen. Het lukt Feyenoord gewoon niet om goede buitenspelers aan te trekken. Al moet daar echt wel de kanttekening bij geplaatst worden dat het ook de moeilijkste en daarom duurste positie is. Tegelijkertijd kun je als trainer of als directeur niet na elke wedstrijd roepen dat je vleugels niet sterk genoeg zijn, want daarmee demoraliseer je de ploeg en zéker de spelers in kwestie. Ik denk dat het benoemen van die statestiekjes vooral bedoeld is om het moraal hoog te houden, wat in een seizoen als deze belangrijker is dan ooit. Bovendien houdt hij daarmee de druk van buitenaf (media) enigszins onder controle.

Luka zou ik idd ook al iets eerder een kans hebben gegeven op 10. Maar ik krijg soms het idee dat Stengs wat moeilijker te managen is dan de andere jongens, dus is Slot in zijn geval misschien voorzichtig/berekenend?
We vergeten met z’n alleen hier Wellenreuther te roemen!
Die stond weer fantastisch te keepen.

Het gaat vooral om Minteh zie..
Maar Wellenreuther, Beelen en Hancko speelden weer als bazen.
Haha, wat een fantastische speler is die Minteh:). Nee, alle gekheid op een stokje: Ik ben blij dat hij aan het einde van het seizoen verdwijnt, maar deze goals zijn meer dan welkom. De eerste leek veel op een goal van Dilrosun. De wissel van Zerrouki was meer dan terecht: Hij presteerde weer niets. Ze hadden die transfersom beter aan mij kunnen geven. Ik had dan vervolgens het geld natuurlijk onder jullie verdeeld. Buitenspel: De tegenwoordige regel is dat het afhankelijk is van de willekeur van de scheidsrechter. Het begint te lijken op een jurysport; dat kan toch niet de bedoeling zijn. Gelukkig drie punten.
Het was vandaag keer alles met Minteh, is onberekenbaar.
Nou 3 punten zijn binnen dat is het positieve
Mooi voor Minteh. Maar wat is er aan de hand met Gimenez? Hij wordt al vergeleken met Jorgensen.
Het zou denk ik goed zijn om hem in tegenstelling tot Jorgensen wél tijdig te verkopen
3 punten zijn binnen. Voor de rest zal ik er maar niks over zeggen. Laten we het er maar op houden dat het een zware Europese avond was afgelopen donderdag. Een buitenspeler die erin komt en 2 keer scoort wat een weelde.
Wel fijn dat minteh nu een zes dobbelt... 😀
Jullie hebben de 0-2 gemist zo lijkt het.
Hahaha die Minteh…
Wint even deze moeizame wedstrijd voor ons..
Giminez moet gewoon flink wat rust krijgen het begint een beetje op jorgensen te lijken😒😔
Zei ik een tijdje geleden hier ook al…
Zit er helemaal doorheen…
Wordt Jorgensen 2.0
Het is ook niet gek alles moeten spelen ook de interland wedstrijden je ziet het gewoon aan alles .
Die de Graaf fluit al zo slecht en dan loopt hij ook nog in de weg!
Vergeet een kaart aan zichzelf te geven voor een schwalbe..
Wieffer eruit voor Milambo, Slot sloopt hem zo.
Had ik ook gedaan..
Wieffer heeft rust nodig na donderdag..
En Milambo moet minuten maken..
Dus een win win situatie..
Deze niet-wissel heb ik ook niet begrepen.
Je heb helemaal gelijk sjors, dit kun je geen seizoen volhouden, daarom snap ik ook niet dat de jeugd geen kans krijg. Je moet rouleren om een team fit te houden. Met deze instelling kan je zelfs de beker gaan verliezen
Helemaal mee eens want je heb iedereen nodig. Dat hebben we vorig jaar ook gezien daarom snap ik de aankopen ook niet. Je wist dat szymanski kokcu en idrissi weg gingen maar je had sauer en paixão al. Van ueda snap ik nog maar toch niet voor zo veel en is 25 jaar feyenoord is voor de meeste een tussenstap voordat ze naar echt grote buitenlandse clubs gaan. En die clubs gaan geen 16 miljoen betalen voor ivanušec of ueda dus vindt het zelf een groot risico.
Minteh heeft nu nog steeds beter cijfers dan ivanušec en staat nu met even veel doelpunten samen met paixão.
Oh mijn God, Minteh scoort, moet niet gekker worden.
Zou het een mooie goal of een mislukte voorzet zijn ?
Ik weet het niet .. maar goed, we staan voor.
Hahahah wat gaan we nou beleven zeg.
Ik ben bang dat het een schaamteloze 0-0 blijft.
Als we zo gaan afwerken als Hartman en Ali wel ja.
Gelukkig hopelijk maakt dit doelpunt de wedstrijd open! Mooi doelpunt trouwens👍🏻
We zitten te kijken naar verslagenheid. Dit is niet per se een gebrek aan voetballende kwaliteiten. Speel je deze wedstrijd met een gat van slechts 3 tot 6 punten naar PSV, dan hadden we vandaag naar een heel ander Feyenoord gekeken, echt waar. Er is geen urgentie. De jongens zijn gewoon op, dat kun je aan alles zien. En dat is écht niet gek.
En PSV dan? Hou toch op. Professionals moeten dit gewoon makkelijk met 0-3 meenemen naar huis.
Ja, het zijn professionals, maar ook gewoon mens. PSV wint, zoals Feyenoord vorig seizoen won. Dat is een groot verschil.
Mooi, van Zerrouki en Gimenez zijn we af.
Jammer dat Ivanusec niet mag blijven staan, niet slecht vandaag.
Wieffer heeft wel erg veel momenten van complete afasie en te traag handelen! Gauw wisselen!
Jongen is op, zet gewoon Milambo erin.
Wieffer loopt gewoon op zijn tenen, heeft rust nodig
Echt hè .. heel rap terug naar Engeland met die rennende idioot.
Geef die bal af en je staat voor.
Altijd als ik iemand idioot noem dan scoort de betreffende idioot.
Timber en Wieffer eraf aub
Wat een geklooi
Het voetbal is al tijden niet aan te gluren.maar wat ze vandaag laten zien is echt schrikbarend.
Ga mij nou niet vertellen dat dit waardeloze voetbal komt omdat je doordeweeks een zware wedstrijd heb gespeeld , daar geloof ik geen bal van , je ziet het toch, Almere met beperkte middelen doet wat ze kunnen zijn fanatiek vliegen erop bij Feyenoord gaat zo'n beetje alles mis , als het dan toch punten moet kosten zet dan in Jezus naam van die jonge jongens erin die nog alles te bewijzen hebben
Sauer kan een man passeren, maar dat heeft Slot liever niet, stel je voor dat ie een goede voorzet geeft.
Tijd voor een flinke schoonmaak waar blijft de fucking jeugd je heb ze toch niet voor niks bij de selectie😠😠😠
Gaat die Gimenez er nog af of hoe zit dat ????
Zo lui als wat. Voor straf in Dinopak door Amsterdam laten wandelen.
Wel grappig dat na het geklaag van de VAR tegen PSV beker, deze VAR uit Aarle-Rixtel komt...
Neemt niet weg dat Feyenoord dit over zichzelf afroept. Hoe kun je met een maandsalaris wat velen van ons niet eens per jaar verdienen, zo’n vertoning op de mat leggen.
Ik kan me niet voorstellen dat dat puur met de afwezigheid van Slot te maken heeft.
Al moet ik zeggen dat die Hulshof ook geen wonderen verricht.
Wordt tijd dat er een leider opstaat zoals Kökcü die de spelers op het veld gaat aanspreken op hun gebrek aan inzet.
Geen wissels ???
Ach waarom zou je ook, het gaat best goed 😭😭😭
Wat een zaaddodend slecht voetbal. He-le-maal niks komt er vanaf de zijkanten. Het is breien en schuiven zoals in vrijwel alle wedstrijden sinds een maand of 3.
Het wordt tijd dat de technische staf zich gaat realiseren dat dat quasi-overwicht en de zgn. statistieken die dat onderbouwen een verhaal vertellen dat er niet toe doet. Het echte verhaal is het verhaal van de 8 vleugelaanvallers die er sinds de komst van Arne Slot zijn gehaald en het feit dat geen van die 8 heeft weten te overtuigen over een langere reeks van wedstrijden. En met dit middenveld erbij speel je toch behoorlijk klotenloos voetbal.
Natuurlijk er is in 2½ jaar voetbal het nodige bereikt en er vooruitgang geboekt maar als Slot en co blijven volharden in zelffelicitaties op basis van minder relevante feiten en/of de vrijblijvende quasi-diepzinnigheid op VI-Pro, is de geboekte vooruitgang ook weer snel verspeeld, vrees ik.
In ieder geval is de transferwaarde van Giménez binnen de kortste keren weer terug bij het bedrag dat Feyenoord aan Cruz Azul heeft over gemaakt. Realiteitszin en op basis daarvan zelfkritiek bij de beleidsverantwoordelijken, dat is wat Feyenoord nu nodig heeft. Anders zijn alle zelffelicitaties van Arne Slot niet meer dan praatjes voor de vaak.
Gruwelijk veld weer. Hoop niet dat er nare blessures opgelopen worden in zo’n grafpot.
Gelukkig kunnen we zo Chelsea-Liverpool kijken ., toch nog een beetje tempo en beleving op de grasmat vandaag, dit is echt zo waardeloos. Zijn dan profs ..
Wat een dramapot. Ik heb gisteren het 1e half uur gezien van de pissertjes, omdat ik op een sensatie hoopte. PEC is te vergelijken met Almere en dan zie ik toch een gigantisch niveauverschil met Feyenoord. Sorry, ik wil het serieus en realistisch benaderen, maar het gemak waarmee Eindhoven tussen de linies de vrije man kan vinden en er doorheen komt als een waterval vind ik wel frappant met wat ik nu zie.
Het is dat de rest vd eredivisie nog slechter is, maar normaal gesproken wordt je geen 2e met dit voetbal
Zerrouki eruit, ivanusec op 10 en Sauer in
De enige voorin die nog iets doet en dat is echt niet veel is Ivanusec. Paixao komt niemand voorbij en Gimenez is tot.nu zeer slecht.
Zelfs Wieffer is slordig. Almere pompt alles naar voren, kan ze dat niet kwalijk nemen.
Ik erger me kapot, hoop maar op 1 bevlieging van iemand, meer zit er niet in.
De eerste helft is er een die lijkt op hoe ik de spelers de bus uit zag komen; verveeld, niet scherp. En dat kan ik ze eigenlijk niet eens kwalijk nemen. Na 120 minuten + strafschoppen tegen Rome, zonder resultaat, maakt deze wedstrijd vooral mentaal zwaar. Komt nog bij dat je te maken hebt met een ongenaakbaar PSV en een beduidend minder Twente/AZ/Ajax, waardoor de absolute urgentie om te winnen ook niet leeft. En dan kunnen wij zeggen dat ze zich niet zo moeten aanstellen, maar vraag het elke oud (top) voetballer en ze zeggen allemaal hetzelfde.
We spelen slecht en ja ik weet komt door de wedstrijd van as roma. Maar het komt alleen maar aan het licht zien wat onze zwakte is heel jammer.
Motiveer je maar eens om een potje tegen Almere City te spelen na de teleurstelling en energie vretende wedstrijd tegen Roma.
Kom op zijn profs dat is echt een verkeerde instelling.
Kunnen die malloten met een trommel en/of megafoon niet gewoon het stadion uit getrapt worden?
Heb het gevoel dat er een heimachine naast het veld staat.
Als je wil trommelen ga je maar bij de fanfare of zo....
Paixao is de enige Braziliaan ter wereld die niet een actie kan maken…
Wat een ongelofelijke klote spel legt onze ploeg hier op de mat zeg. 0,0% gecreëerd vanaf de flanken, onze spits in een vreselijke dip. Zerrouki met alleen maar balverlies en die flut Braziliaan heb je echt geen kloot meer aan. Zet liever die Slory eens in de ploeg, slechter dan dit kan niet
Uiteindelijk mag dat natuurlijk geen excuus zijn, zeker niet van de flanken. Die gasten hebben niet gespeeld.
  • 1
  • 2