Minteh

Dubbelslag Minteh helpt uitgeblust Feyenoord langs Almere

Stan

Feyenoord heeft zondagmiddag een minimale overwinning geboekt op Almere City. De ploeg uit Rotterdam had veel moeite met het creëren van kansen tegen de promovendus, maar wist via twee treffers van Yankuba Minteh toch met 2-0 te winnen.

Feyenoord, waar Sipke Hulshoff bij ziekte van Arne Slot langs de lijn stond, leek na 20 minuten op voorsprong te komen. Een 7e Eredivisie-goal van Geertruida werd afgekeurd vanwege buitenspel van Gimenez, die na een foute inschatting van Ritmeester van de Kamp de bal ontving.

Op dat moment kwamen de supporters het stadion binnen, nadat er problemen waren met de buscombi vanuit Rotterdam. Het uitvak werd echter lang niet beloond voor hun geduld: Feyenoord kwam nauwelijks tot kansen.

In de 72e minuut is het echter invaller Minteh die de ban brak voor de Stadionclub. Met een wonderschoon afstandsschot schoot hij uit het niets de 0-1 binnen. In de extra tijd zorgde de vleugelaanvaller met een intikker op een assist van Stengs nogmaals en bepaalde de eindstand op 0-2.