Stengs-Minteh-Vandebelt

VK Sportphoto

Nieuws

Liveblog • N.E.C. - Feyenoord • 2 - 3 [FT]

Ference

In speelronde 33 van dit eredivisieseizoen staat de replay van de bekerfinale op het programma. Deze keer is het treffen in Nijmegen en staat er een stuk minder op het spel voor de Rotterdammers.

Voor de wedstrijd in Nijmegen zijn Santiago Gimenez en Quinten Timber twijfelgevallen. Ook de langer geblesseerden Wieffer, Hartman, Zechiël en Nieuwkoop zijn niet van de partij. 

 

N.E.C. 2 - 3 Feyenoord • [FT]
Scoreverloop:

45' 0-1 Stengs

47' 1-1 Sano

57' 1-2 Minteh

80' 2-2 Hansen

88' 2-3 Ueda

 

Bijzonderheden:

51' Rode kaart Nuytinck (N.E.C.)

 

Vermoedelijke opstelling N.E.C.: Cillessen; Pereira, Ross (78' Hansen), Nuytinck (C), Verdonk; Proper (70' Koki), Hoedemakers (78' Schøne), Sano; Chery, Sow (51' Baas), Baas.

Wissels: Roefs, Janse, Baas, Hansen, Olden Larsen, Koki, Schöne, Arts en Rossen. 

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida (C), Beelen, Hancko, Lopez (67' Paixão); Zerrouki (85' Sauer), Van den Belt (67' Lingr), Stengs; Minteh (67' Jahanbakhsh), Ueda, Ivanusec (76' Trauner).

Wissels: Wellenreuther, Van Sas, Read, Trauner, Lingr, Jahanbakhsh, Sauer en Paixão. 

Scheidsrechter: Alex Bos

 

Feyenoord, Feyenoord, wat gaan we doen vandaag? Blijf op de hoogte via het onderstaande liveblog en praat in de reacties mee!

Liveblog:

Einde wedstrijd.

95' Feyenoord is met vandaag meegerekend 25 duels ongeslagen. 

95' Ook het "Ga staan voor Arne Slot" is nu te horen.

94' Geel Sauer en Jahanbakhsh (Feyenoord). Sauer onderschept een counter, Jahanbakhsh tikt de bal weg.

92' Het "Arne Bedankt" is luidkeels te horen vanuit het uitvak in waarschijnlijk zijn laatste uitwedstrijd als Feyenoord-trainer.

90' +5 minuten.

90' Dikke kans Ueda op 2-4. Sauer houdt een bal nog net binnen en legt voor. De Japanner kan intikken voor 2-4, maar moet dit doen met een omhaal. Hij tikt net naast.

88' Goaaallll Feyenoord. Ueda tikt binnen na een mooie assist van Jahanbakhsh. De Japanse spits scoort door de derde wedstrijd op een rij.

85' Wissel Feyenoord. Zerrouki verlaat het veld, Sauer komt in het veld. 

80' Goal N.E.C. De Nijmegenaren komen zelfs met tien man langszij. Hansen slalomt door de Rotterdamse verdediging en schuift binnen. Ook de VAR keurt de goal goed. 

78' Wissels N.E.C. Schøne en Hansen vervangen Ross en Hoedemakers.

76' Wissel Feyenoord. Ivanusec verlaat het veld, Trauner komt erin. 

74' Prachtige aanval Feyenoord. Feyenoord combineert zich prachtig naar een kans. Ivanusec en Jahanbakhsh kunnen deze helaas niet verzilveren. 

72' Wederom een gevaarlijke kans voor N.E.C. De Bal wordt richting de kruising gekopt, maar Bijlow redt opnieuw. 

71' Enorme kans voor N.E.C. Zerrouki laat zich heel makkelijk voorbij spelen, waarna Chery 1-op-1 kan met Bijlow. De keeper weet echter knap te redden.

70' Wissel N.E.C. Proper verlaat het veld, Ogawa vervangt hem. 

69' Enorme kans voor Lingr. Jahanbakhsh onderschept goed, waarna Lingr kan inschieten. Hij doet dit echter ver naast.

69' Paixão meteen gevaarlijk. De Braziliaan test Cillessen in de korte hoek, maar die kan redden.

67' Driedubbele wissel bij Feyenoord. Minteh, Lopez en Van den Belt verlaten het veld. Zij worden vervangen door Lingr, Jahanbakhsh en Paixão. 

59' Kans Verdonk. De linksback kan hard inschieten na een afgeslagen bal, Bijlow kan echter makkelijk vangen.

57' Goooaallll Minteh!!! De buitenspeler kan binnen schieten nadat Ueda over de bal heen maait: 1-2!

55' N.E.C. geeft niet op. Chery test Bijlow in de korte hoek.

51' Wissel N.E.C. Sow wordt vervangen door Baas.

51' Vurig begin. Ueda krijgt een dikke kans op de 1-2, maar raakt de bal volledig verkeerd. 

49' Rood Nuytinck (N.E.C.). Ueda breekt door en kan alleen op de keeper af na een foute ingooi van N.E.C.. Nuytinck legt de aanvaller neer net buiten de zestien meter en ontvangt de rode kaart. De vrije trap die erop volgt, eindigt in het niets na een misverstand.

47' Goal N.E.C. Feyenoord komt slap uit de kleedkamers. Sano zet de Nijmegenaren op 1-1.

46' De bal rolt weer in Nijmegen. 

Rust.

45' Gooooaallll Feyenoord, Stengs schiet binnen. De nummer 10 van Feyenoord schiet de bal in de korte hoek op slag van rust.

33' Gele kaart Lopez (Feyenoord). De linksback maakte een overtreding aan de zijlijn waarbij hij obstructie pleegde op Pereira.

33' Flinke kans Minteh. Minteh breekt door en komt oog in oog met Cillessen. Hij besluit om zelf te schieten, in plaats van de bal breed te leggen op Ueda. De N.E.C. doelman kan keren.

30' Doelpoging Stengs. Uit stand probeert Stengs de bal in de verre hoek te krullen. Nuytinck helpt zijn keeper en haalt de bal in een eerder stadium weg. 

25' Zerrouki ontsnapt. Zerrouki maakt een overtreding, maar ontvangt geen kaart van scheidsrechter Bos. Bij een gele kaart is de middenvelder geschorst voor het treffen met Excelsior volgende week zondag. 

18' "Waar is die beker nou?" Ondertussen herinneren de meegereisde Feyenoorders de thuisclub eraan wie de bekerfinale heeft gewonnen. Luidkeels klinkt het "Waar is die beker nou" en "Ga staan/zitten als je de beker hebt". 

18' Schot N.E.C. Een gevaarlijke poging van N.E.C. die maar rakelings naast het doel van Bijlow belandt. 

17' Minteh onderschept counter N.E.C. Verdonk lijkt doorgebroken na een Rotterdamse corner, zeker wanneer hij Zerrouki uitspeelt. Minteh zet echter alles op alles en met een sprint onderschept hij de Nijmeegse counter. 

7' Eerste wapenfeit. Chery schiet de bal een flink stukje over. 

1' Aftrap! De bal rolt in Nijmegen. 

• Ook N.E.C. maakt de opstelling bekend: Cillessen; Pereira, Ross, Nuytinck (C), Verdonk; Proper, Hoedemakers, Sano; Chery, Sow, Baas.

• Opstelling Feyenoord bekend! Geen Trauner vanaf de aftrap, Lopez start linksachterin. Op het middenveld zien we dat er een plekje is vrijgekomen voor Van den Belt. 

• Arbiters. Vanaf de zijlijn wordt scheidsrechter Alex Bos vandaag geassisteerd door Rens Bluemink en Franca Overtoom. Laurens Gerrets is de vierde official. Vanuit het ARAG Replay Center in Zeist is Robin Hensgens de VAR, geassisteerd door Charles Schaap.

• Puntenverbetering. Bij winst op N.E.C. blijft een puntenverbetering ten opzichte van vorig seizoen nog mogelijk voor Feyenoord. De ploeg staat nu met nog twee duels te spelen op 78 punten, waar er vorig seizoen in totaal 82 werden behaald.

Speelronde 33. Alle negen eredivisiewedstrijden zullen vandaag om 14:30 uur aftrappen. Feyenoord is te volgen op ESPN 3.

Delen

Reacties

Eigenlijk had de verdedigende actie van Minteh ook in de lijst met relevante wedstrijd momenten moeten staan, Wat een fabelachtige rush was dat, zeg!!!
Doorselecteren in de zomer, het niveau van veel van onze breedtespelers ligt te laag voor een Nederlandse topclub. We hebben een veel te brede bank met allerlei net niet spelers die de basis niet versterken. Elke volgend aankoop moet een basiswaardige speler zijn of een high potential die daar binnen een seizoen kan komen, anders is het gewoon zonde van het transfergeld. Met eigen jeugd komen we verder dan veel van de breedtespelers die vandaag op het veld stonden.
Precies dan maken we echt stappen want we staan stil.
Ik snap de gedachte wel maar aan de andere kant met deze zgn. 'breedtespelers' was noch de wedstrijd, noch het resultaat slechter dan in de eerdere twee thuiswedstrijden tegen NEC en toen was er beide keren een andere opstelling. Nu ontevreden zijn met het vertoonde spel is dus op zijn minst een beetje met twee maten meten.
N.B. Dat waren ook nog eens wedstrijden waarbij er voor Feyenoord nog 'van alles' op het spel stond, iets wat vandaag niet het geval was.
Neem je daarnaast in ogenschouw wat het eigen vermogen van Feyenoord op dit moment is, is het de vraag of de positie van de club er werkelijk bij gebaat is om al te veel geld uit te gaan geven aan grotere en dus risicovollere investeringen. Ik zie nu liever wel doordachte en dus gerichte versterkingen dan dat je bij gebrek aan geduld weer succes meent te moeten kopen. Hoe dan ook voor alles hangt er veel af van wie er wel of niet vertrekt. Vervanging daarvan is prio 1, gerichte versterking komt daarna.
Jij haalt twee zaken door elkaar Kees, bovendien kan je de eerste conclusie over meten met 'twee maten' niet trekken zonder mijn opvatting te kennen over de eerdere wedstrijden (en die weet je niet). Ik was ten aanzien van de eerdere wedstrijden minstens zo ontevreden als bij deze wedstrijd, maar wel vanuit een andere insteek. Dat had meer te maken met het vertoonde spel.

Waar er toen nog genoeg kwaliteit op het veld stond, daar was dat nu overduidelijk niet het geval. Het vertoonde spel was evenmin goed, maar dat kan je mijns inziens vooral wijten aan een gebrek aan kwaliteit bij de breedtespelers die opgesteld werden of later invielen. En daar wringt het, we hebben teveel van dit soort spelers die niets extra's brengen in de basis en vooral het niveau omlaag halen.

Voor een aantal van die spelers stond overigens nog steeds het nodige op het spel, zoals een selectieplekje in de vertegenwoordigde elftallen voor aanstaande toernooien.

Mijns inziens moet Feyenoord meer gerichtere investeringen doen in spelers die de potentie hebben om een grote transfer te maken na Feyenoord en waarvan de inschatting is dat ze in korte tijd een toegevoegde waarde voor de basis gaan worden, dat houdt in dat je gaat zoeken in de categorie Sinisterra (~2.5 mio), Trauner (~1 mio), Aursnes (~0.5 mio), Wieffer (~0.5 mio), Hancko (~6.5 mio), Timber (~6.5 mio) en Gimenez (~7 mio). Een combinatie van basiswaardige spelers zoals Aursnes, Trauner en Hancko, en high potentials die een hogere bovenlat hebben maar iets meer tijd nodig hebben om aan te haken. Het hoeven ook geen mega bedragen te zijn met slimme scouting.

Het precieze transferbudget is niet geheel bekend, ik zag eerder FTM iets noemen over bedragen tot 10 miljoen, daarmee moet je naar mijn mening een heel eind komen met gericht gescoute spelers (zie eerder genoemde geschatte bedragen). Dit kan je inderdaad doen zover het budget strekt (ik vermoed dat we maximaal 1 of 2 spelers tot 10 miljoen kunnen halen) en dus zal je -tot er een andere transferklapper komt- alleen de posities die hoge prioriteit hebben kunnen versterken. Maar het streven moet daarna toch wel zijn om door te selecteren waar dat mogelijk is.
Of ik twee zaken door elkaar haal of jij aan het goochelen slaat met soorten ongenoegen, weet ik na lezing van je tekst nog steeds niet echt, maar dat maakt wellicht ook niet zoveel uit. Ik constateer slechts dat het prestatieniveau met deze breedtepelers goed genoeg was om de wedstrijd te winnen en dat dat met de verondersteld betere spelers niet veel anders, c.q. beter was.
De rest van je betoog is trouwens een prima verhaal.
Zal wel een kwaal van ons vaderlandse onderwijssysteem zijn waardoor het begrijpend lezen in dit land schrijnend achteruit is gegaan. Meten met twee maten betekent dat je gelijksoortige zaken verschillend beoordeelt. Dat impliceert dat je bij het maken van die opmerking ('Nu ontevreden zijn met het vertoonde spel is dus op zijn minst een beetje met twee maten meten') wist hoe ik oordeelde over de eerste twee wedstrijden van NEC. Het zal misschien aan mijn leeftijd liggen, maar het staat me niet bij dat we het daar eerder over hebben gehad. Dus het is mij een raadsel hoe je tot zo'n conclusie kan komen.
Beetje kinderachtige reactie Willy dat valt met tegen van je, en dan bedoel ik de zin "Zal wel een kwaal van ons vaderlandse onderwijssysteem zijn waardoor het begrijpend lezen in dit land schrijnend achteruit is gegaan". Maar goed, als jij de wijs(k)neus uit wil hangen moet je dat zelf weten.
Ik vind het meerdere keren spelen tegen dezelfde tegenstander (i.c. NEC Nijmegen) 'gelijksoortig' ondanks een verschil in de opstelling van beide teams in de in totaal 3 wedstrijden. Als je dan het spelbeeld en de resultaten bekijkt, is het een 'beetje' raar dat je al te negatieve conclusies trekt over het niveau van de spelers die zondag jl in de basis stonden. Te meer daar het verschil tussen de wedstrijden, ze zijn immers niet 'gelijk' maar 'gelijksoortig' (!), nl een wedstrijd die er voor Feyenoord niet meer toe deed terwijl NEC nog een plek had om voor te spelen met het oog op de thuiswedstrijd in de play-offs, eerder een mindere prestatie dan een iig 'gelijkwaardige' prestatie voor de hand liggend maakte.
Voor het juiste begrip: 'gelijkwaardig' verhoudt zich op ongeveer dezelfde manier tot 'gelijk' als 'gelijksoortig' dat doet. Het lijkt erop maar is niet hetzelfde. Ten slotte, ik heb het idee dat je je door de formulering 'met twee maten meten' een beetje in je kuif gepikt' voelt. Big deal. ik neem die woorden terug en zeg gewoon dat ik het ook geen spetterende wedstrijd vond maar opvallend genoeg niet zwakker dan de eerder wedstrijden tegen NEC van dit seizoen. Dan deel ik nog steedsje conclusie niet helemaal mar kun je weer rustig slapen. ;-)
@KeesPijl schei uit zeg, je houdt je nu van de domme maar mijn verhaal was kraakhelder en je komt zelf met het flauwe "goochelen met soorten". Dit is een pot verwijt de ketel verhaal nadat je zelf eerder al met een vreemde formulering kwam en ik je aansprak op deze onnavolgbare logica. Waarbij het me uiteraard ging om twee maten, waarvoor per definitie benodigd is dat je twee verschillende conclusies van mij met elkaar contrasteert. Er was echter maar één conclusie, namelijk over de laatste wedstrijd. "Nu ontevreden" betekent dat ik eerder niet ontevreden was, volgens mij kon jij helemaal niet weten wat ik 'toen' vond.

Maar je hebt gelijk dat het eigenlijk een discussie van niets is, dus laten we het er bij laten.
Voor de statistieken: verschil met kampioen PSV is teruggebracht naar 7 punten. Feyenoord werd kampioen met eenzelfde verschil tot PSV.

Staat toch net wat mooier.
Mooi dat feyenoord wel alles deed voor de overwinning. En dat ueda weer matchwinner is eindelijk krijg ik ongelijk en ben daar blij mee.
Die Arend Martijn heeft ook een paar fish and chips teveel op denk ik…
Leuk voor Ueda, eerste fatsoenlijke voorzet van de zijkant. Goede APS’s van Beelen ook.
Lekker dat zinloze wisselen. Zullen we gaan missen.
Hehe, eindelijk gaat die Algerijnse dweil eraf, 84 minuten te laat wat mij betreft
Zerrouki..........niet.......maar heel veel niet.......
Niet dat deze wedstrijd maar iets boeit, maar jeetje.. onze Oostenrijkse vriend is ook niet meer ‘aan’
Man man wat een slappe troep.
Trauner weer zo onbeholpen .. en waar was onze rechtsback ???
Stond zeker ergens in het zonnetje te slapen.
Leuk dat Slot de jeugd een keer de kans geeft …
Man man, je had prima Read kunnen brengen (Geertruida staat al hele wedstrijd te slapen) en Sauer ipv Paixao.

En dan nu ook nog Trauner er achteraan …. pfff.
Jezus man die Zerrouki en Ueda kunnen er echt geen klote van man, dramatisch
En wat heeft Slot ooit in die Japanse prutser gezien? Holy shit. KKK niveau.
Bij Lingr en hem zie ik het niet zo snel meer gebeuren. Bij die 1-2 heeft Ueda echt geluk dat minteh hem nog afmaakt, maar had natuurlijk op Geertruida moeten afleggen, leest af en toe het spel echt verkeerd. Lingr is een geinige speler, maar komt echt techniek tekort. Rest van de spelers kan je prima mee door, hetzij als reserve
Hebben we het bonnetje van Zerrouki en Stengs nog?
Stengs is btw wel feyenoord niveau
Hij heeft het niveau wel maar het komt er helaas te weinig uit. Mijn reactie was na die belabberde vrije trap hahah.
Lingr wordt door Slot behandeld als een slotneus.
Jammer dat Lingr en Sauer zo weinig speeltijd krijgen.
Zerrouki, gewoon verkopen en je verlies pakken. Deze man hoort niet bij feyenoord. Maar het is duidelijk dat er snel dingen moeten gaan gebeuren boor het nieuwe seizoen
Ach deze wedstrijd gaat helemaal nergens om. Wellicht dat dat ook in de koppies speelt. Om je op basis van deze wedstrijd druk te maken over volgend seizoen?
Deze wedstrijd is gewoon belangrijk hoor, ook nu nog kijken scouts naar de wedstrijden.
Misschien dat Mislintat kijkt maar een scout met verstand zie ik nu niet op de tribune zitten
Man, wat oogt Zerrouki ongelukkig. Qua voetbal, maar ook in zijn lichaamshouding.
Legt als enige de ballen tussen de linies en de opbouw loopt goed. Speelt prima, maar net als de rest op 70%
Zerrouki is amazing. This footballer doesn't fit us at all. He looks terrible.
Of Feyenoord nou wint of niet, CL en de 2e plek hebben we toch al.

Hoop eerder dat Ajax gewoon 6e word. Heb je zelf nog wat aan, potentiële concurrentie zwakker maken.
@Konterman, als Ajax de Conference League in worden ze ook zwakker. Zij spelen doordeweeks dan namelijk Europees (net als wij) alleen zij mogen op donderdag aan de bak en wij op dinsdag/woensdag. Wij hebben dan normaal gesproken meer rust dan zij
5e is europa league. Maar dat is ook op donderdag volgens mij
Sauer en milambo mogen komende wedstrijden wel eens wat meer speeltijd krijgen hoor, en vanaf volgend seizoen lekker Kraaijeveld erbij halen
Hoezo niet Milambo ipv Van den Belt?
Milambo is er helemaal niet bij. Had ook nog pijntjes.
Snap dat Lingr weg wil, als zelfs vd Belt al boven hem in de pikorde staat 😳
Op die positie kan Stengs ook spelen eventueel toch?
Zal lastig zat worden met deze opstelling
Nee joh, slot zei al maanden terug dat ze meer dan 11 basisspelers hebben. Nu kunnen we zien hoe sterk onze bank is, ben juist blij.
Kan je gelijk constateren hoe belangrijk onze transferwindow aankomende zomer wordt.
Toch weer veranderingen in de vermoedelijke opstelling hier. Het gaat verder ook nergens meer om.
Ik hoop uiteraard dat we winnen. Maar met een verlies heb ik ook geen problemen
Voor eens en voor altijd afrekenen met NEC. De 0 houden en 3 punten mee naar Rotterdam. Ik ga voor een overwinning van 3-0, mede dankzij de invallers.