Slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot ziet genoeg motivatie: "We hebben een hekel aan verliezen"

Ference

Arne Slot wil voorafgaand aan het duel in Nijmegen niets weten van een gebrek aan motivatie. Zoals vaker gezegd heeft zijn ploeg namelijk een hekel aan verliezen. Voor de camera's bij ESPN gaat hij in op de afwezigen van vandaag. 

Slot is niet bezig met dat dit mogelijk zijn laatste uitwedstrijd in Rotterdamse dienst is: "We proberen ons zo optimaal mogelijk voor te bereiden tegen een, zoals we weten, sterke tegenstander. Het verschil tussen AZ en Feyenoord zie je wanneer je aankomt met de bus en als je ziet hoe vol het stadion zit. Dat is wat Feyenoord met de mensen doet, ook al stonden we met AZ ook bovenaan. Slot denkt dat de eventuele revanchegevoelens meer leven bij de NEC-fans, dan bij de NEC-spelers: "De tegenstander wil gewoon heel graag vijfde worden, dus ik denk dat het hem vooral daarin zit." 

Vandaag een aantal 'ongebruikelijke' namen in de basis bij de Rotterdammers: "Voor verschillende jongens is het een kans om zich te laten zien. Kijk naar Lopez, die wil ook een Copa America spelen. Die jongens zijn het hele jaar onderdeel geweest van het succes. Zij krijgen nu de kans om zich te laten zien." Zo is er ook een basisplaats voor Van den Belt: "Beelen heeft het voordeel gehad dat Trauner geblesseerd raakte, Thomas heeft de pech dat hij twee knallers van spelers voor zich heeft: Wieffer en Timber. Wanneer zij niet fit waren, had hij ook nog concurrentie van Zerrouki. Thomas ontwikkelt zich goed, maar dat zien jullie niet terug in de speelminuten. Op de trainingen vinden wij dat hij het laat zien. Vandaag mag hij tijdens de wedstrijd laten zien dat hij in de buurt van het niveau komt van die eerder genoemde A-internationals. 

Bij de Feyenoord-trainer heerst niet de verwachting dat Santiago Gimenez en Quinten Timber 'zware blessures' hebben. "Quinten kreeg van de week een tik en had daar nog te veel last van. Dat was zijn bovenbeen/knie. Santiago had was last van een spier. Ook daarvan wordt gedacht dat dat goed genoeg is om volgende week weer te kunnen spelen. Dat is een beetje afhankelijk van hoe dat de komende dagen verder gaat. 

Delen

Reacties

Nog geen reacties