timber

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord verliest nipt van Stade Rennes

Max1908

Feyenoord speelde vrijdag zijn tweede oefenwedstrijd in Lagos tegen het Franse Stade Rennais. De club uit Bretagne staat momenteel derde in de Ligue 1. 

Opstelling Feyenoord eerste helft: Wellenreuther; Pedersen, Hancko, Rasmussen, Lopez; Timber, Kökcü, Dilrosun; Wålemark, Gimenez, Paixão.

Opstelling Feyenoord tweede helft: Wellenreuther; Benita, Hokke, Hartman, Kleijn; Milambo, Bullaude, Taabouni; Slory, Jahanbakhsh, Sauer.

Tussenstand: 2-1

Scoreverloop: 1-0 Arnaud Kalimuendo, 1-1 Orkun Kökçü; 2-1 Matthis Abline

Delen

Reacties

Keienkop010
16 december 2022 20:50
Goedemorgen crew zijn jullie wakker,
Goedenavond crew ,
Ik wil mijn account hier op 1908.NL VERWIJDEREN, maar het e-mailadres info@1908.nl. is een niet bestaand adres ik kan geen contact met jullie maken,
Kunnen jullie aub mijn account hier VERWIJDEREN AUB , bijvoorbaat dank !.
Op zich niet gek in de voorbereiding tegen een goed en hoog geklasseerd Frans team dat veel fysieke power heeft, maar het gebrek aan creativiteit en gevaar in de aanval blijft problematisch. Aanvallend moet er echt veel verbeterd worden nog, we creëren nog steeds zeer weinig kansen. Als je dan iemand gaat halen, zou ik zeker een aanvaller halen. Kwantitatief zitten we daar goed, maar kwalitatief ontbreekt er het nodige. Qua spel mag er bovendien ook gewerkt worden aan het sneller in stelling brengen van onze aanvallers, aantal balcontacten was weer erg laag. Wat mij betreft mag Sauer er vast bij, die heeft in elk geval de wendbaarheid, snelheid en de actie om wat te creëren.

Verder degelijke wedstrijd, zeker in de eerste helft werd nauwelijks iets weggeven. Dat is ook een verdienste van het team en onze grootste kracht. De Fransen kwamen er in de tweede helft iets te vaak handig tussendoor door de gebrekkige organisatie bij Feyenoord, maar dat vind ik goed verklaarbaar met alle mutaties.
Je moet ook een beetje geluk hebben. Ik heb wel het gevoel dat onze aanvallers dicht tegen een goede vorm aanzitten. Het probleem is wel dat je categorie Sini/Gakpo gewoon niet kan halen. En dat is de kwaliteitsimpuls die je mist. Als je met onze portemonnee een aanvaller gaat shoppen, kom je gewoon in dezelfde categorie welke we al hebben. Als een aanvaller maar een beetje rendement heeft, wordt het al duur voor ons.

Die Gustav Isaksen van Midtjylland vond ik erg goed tegen ons, maar die is al te duur. En of hij er meteen staat? Ik vraag het me af. Ook jongens als Sauer en Slory die nu een leuke indruk maken, gaan het verschil niet maken. Je moet hopen dat Idrissi, Dilrosun, Walemark of Paixao een stap gaan maken in 2e seizoenshelft. En bij alle 4 heb ik het idee dat het kan. Zijn echt de details die het verschil maken.
Creativiteit niet heel geweldig maar wel veel meer teamdiscipline. Het doorjagen en vooral de restposities na balverlies worden veel consequenter en beter ingeschat en uitgevoerd. Hoop dat die verbeteringen standaard worden waardoor het nog moeilijker wordt tegen Feyenoord punten te halen. Dit is niet het spectaculairste deel van het voetbal maar oh zo belangrijk.
Wel fijn dat we nu een keer een normale commentator hebben.
vind hem teveel radio commentaar geven