lukaku-feyenoord

VK Sportphoto

Nieuws

Lukaku zag sterk Feyenoord: "Karsdorp en ik probeerden de ploeg daarop voor te bereiden"

Stan

Feyenoord kwam donderdagavond niet verder dan een gelijkspel tegen AS Roma. De Rotterdammers kwamen via Igor Paixão nog op een voorsprong, maar een 'schouder-doelpunt' van Romelu Lukaku gooide roet in het eten. De spits van de Romeinen verschijnt na het laatste fluitsignaal voor de camera’s van Veronica

Volgens Lukaku heeft Roma zich een prima uitgangspositie verschaft. "Je wil altijd wel winnen, maar ik denk dat we tevreden zijn met het resultaat." De Vlaamse topspits wist wat hij kon verwachten in De Kuip. "Feyenoord speelt heel goed voetbal. Rick (Karsdorp) en ikzelf hebben ons best gedaan om de ploeg daarop voor te bereiden. Het is dan spijtig van die tegengoal, maar aan de andere kant: het is een ploeg met veel kwaliteiten, die vandaag belangrijke spelers miste. Wij hebben onze job gedaan en nu wachten we op ze in Rome."

De imposante Belg stond in De Kuip tegenover Thomas Beelen en Dávid Hancko, die ten opzichte van verdedigers in Italië veel aan de bal waren. "Dat was anders. Ze hadden veel meer balbezit, maar in onderlinge duels kon ik het hen lastig maken met een paar loopacties in de box. Ik heb wel twee, drie goede kansen gehad waarvan er eentje heel goed binnen ging. Nu wil het gewoon afmaken volgende week."

De Rossi
Lukaku wist tegen Feyenoord het net te vinden, maar trainer Daniele de Rossi vertelt tegenover Sky Sports Italia nog meer te verwachten van zijn aanvaller. "In deze rol hebben we het over één van de beste spitsen van Europa. Daarom zou het verkeerd zijn om met minder genoegen te nemen van hem. Hij levert en is geboren om doelpunten te maken. Ik ben blij met zijn prestatie."

Ook de rest van het elftal kan op complimenten rekenen van de Italiaanse oefenmeester. “Het team leverde een goede prestatie, hoewel we op momenten moesten lijden onder de druk van Feyenoord. Het was een moeilijke wedstrijd; Feyenoord kan voor problemen zorgen als ze de bal aan de voet hebben”, prijst De Rossi het spel van de Stadionclub. "Ik verlang altijd van mijn spelers dat ze agressief zijn, maar dat is niet makkelijk tegen een ploeg die de bal zo makkelijk laat rondgaan."

Uiteindelijk is Feyenoord uit dat goede spel trefzeker via Paixão. Iets wat De Rossi zichzelf aanrekent. "Het was mijn fout, eerlijk gezegd. We hadden niet genoeg tijd in de training om alles te doen wat we wilden. Als je zo'n treffer incasseert, dan ligt dat aan de trainer. We krijgen te veel goals tegen op deze manier. Daar zullen we aan werken."

Delen

Reacties

Daar gebruiken ze hem ook beter. Hij maakt vaak goede loopacties achter de verdediging maar wordt altijd in de voet aangespeeld. Kijk zijn goals maar bij Japan en in België. Rond de 16 spelen van de tegenstander is killing voor hem.
De Rossi. Wat een verademing vergeleken met die Portugese skunk
Lukaku wat een kerel is dat, geweldenaar.
Fair in de duels ook, die krijg je niet omver.
Beelen heeft het echt super tegen hem gedaan.
Lukaku zag sterk Feyenoord, ik ook……