yv2024211yv2024211a9c00385

VK Sportphoto

Nieuws

Wellenreuther onderscheidt zich: "Hard werken en laten zien dat ik het kan"

Stan

Dat Feyenoord tegen AS Roma slechts een tegentreffer hoefde te slikken, had vooral te maken met het uitstekende keeperswerk van Timon Wellenreuther. De Duitse keeper hield zijn ploeg goed op de been en moest alleen vissen bij een inzet van Romelu Lukaku. Bij Veronica reageert de doelman op het gelijkspel tegen de Romeinen. 

Bij Wellenreuther heerst er na de kraker tegen Roma een bitterzoete nasmaak. "Als je 1-0 voor komt in de wedstrijd, goed aan het verdedigen bent dan heb je het gevoel dat je meer verdient." De goalie van Feyenoord is echter ook realistisch: "Over de gehele wedstrijd krijgen beide ploegen voldoende kansen, dan is 1-1 een eerlijk resultaat." De Duitser speelde zelf een belangrijke rol in die uitslag, door onder andere een afstandsschot van Leandro Paredes op de lat te tikken. "Ik dacht eerst dat de bal over ging. Uiteindelijk was het een goede redding."

Zo benadrukte Wellenreuther maar weer eens een uitstekende stand-in voor de geblesseerde Justin Bijlow te zijn. Hij schikt zich in zijn rol, maar geeft aan dat het voor een keper lastig is om er weer meteen te staan. "Het is niet makkelijk. Wanneer je minuten moet maken dan moet je er klaar voor zijn en mezelf laten zien. Dat is alles wat ik kan doen. Hard werken en in de minuten laten zien dat ik het kan. Als je hard blijft werken in de trainingen dan betaalt dat zich uit op het veld."

De sluitpost is nuchter als hem wordt gevraagd of hij niet meer speeltijd verdient bij Feyenoord. "Ik ben nu gewoon gelukkig dat ik minuten kan maken, dat is het. Ik weet niet voor hoe lang, en laat het elke wedstrijd zien." Over een mogelijk vertrek naar een club waar hij eerste keeper kan zijn, heeft Wellenreuther dan ook weinig te zeggen. "Ik heb geen idee, dat is heel ver weg. We hebben nog genoeg wedstrijden te spelen."

Wie na de terugkeer van Bijlow tussen de palen staat, is nog maar de vraag. Voor Wellenreuther heeft het echter geen effect op zijn band met de geblesseerde doelman. "Ja, we zijn goede vrienden. De relatie is goed. Ik leef met hem mee, natuurlijk ben ik blij om te spelen. Aan de andere kant is het heel vervelend voor hem. Hij is ongelukkig op bepaalde momenten, want hij is een topsportman en doet er alles voor. Hij komt zeker een stuk sterker terug."

Delen

Reacties

Heeft nog maar contract tot 2025, een Duitse club zal hem zeker willen halen eind van seizoen.
Denk dat er genoeg interesse voor hem is.
Misschien wel beter dan Bijlow? Of mag ik dat niet zeggen hier ;-)
Ja hoor. Ze zullen echter alle twee hun sterkere en mindere kanten hebben, maar dat heeft iedereen. Op welke plaats in het veld je ook staat.
Koopje voor 1 miljoen. Einde seizoen 5-voudige waard, maar zou hem daar niet voor weg doen.

Degelijke keeper! 👍🏻
Heerlijk om hem als backup te hebben. Vind hem opbouwend vele malen minder dan Bijlow, maar zo ongelooflijk stabiel verder.
Omdat hij niet achterin loopt te kloten zoals Bijlow? Hij brengt juist veel meer rust voor de verdedigers en hanteert veel vaker zijn goede lange bal. Plus zijn manier van uitkomen is meer wegroeien ipv dat heen en weer getik met de achterlinie.
Ga anders even beweren dat Bijlow een mindere keeper is haha.
Timon die nadert het topniveau van Justin. Het kan alleen maar beter worden. Laten staan die jongen.