read-roma

VK Sportphoto

Nieuws

Read debuteert: "Hij heeft een aantal kwaliteiten waar ik van hou"

Stan

Tijdens het belangrijke Europa Leauge-duel met AS Roma was de jeugdopleiding van Feyenoord weer goed vertegenwoordigd in het elftal van Arne Slot. Naast speeltijd voor Quilindschy Hartman, Bart Nieuwkoop en Antoni Milambo was er het debuut voor Givairo Read. De rechtsback kwam na 80 minuten in het veld en speelde zo zijn eerste minuten voor Feyenoord 1. 

De 17-jarige Read werd afgelopen zomer door Feyenoord overgenomen van FC Volendam. Sindsdien maakt hij indruk bij de Onder-18 en in de Youth League-wedstrijden van de Rotterdammers.

Het resulteerde in een plek bij de wedstrijdselectie tegen Roma. "Ik hoorde gister na de training dat ik mee moest. Ik was wel echt heel blij", zegt Read daar zelf over als hij voor de camera's van Feyenoord verschijnt. Dat hij zou debuteren was echter geen zekerheid. "Lutsha (Geertruida) was ziek, dus ik en Marcos López waren de enige verdedigers op de bank. Dus ik had wel al een voorgevoel, maar ik wist het nog niet zeker."

Toen hij vlak voor tijd daadwerkelijk het veld betrad, werd hij gerust gesteld door de staf en zijn teamgenoten. "Dat ik gewoon mijn spel moest spelen, wat ik altijd doe eigenlijk. Gewoon mijn ding doen en dan komt het wel goed. Blijven strijden; dat heb ik volgens mij wel gedaan", zegt de jeugdige back, die tegen de Romeinen deed wat hij kon. "Het was wel spannend, zeg ik eerlijk. Ik probeerde ook wat te brengen, bijvoorbeeld in de diepte, maar het is niet echt iets gevaarlijks geworden. Maar dat maakt niet uit."

Read genoot van het spelen in De Kuip. "Het voelde echt heel anders dan een normale wedstrijd in de jeugd. Ze motiveren je echt. Als je moe bent blijf je doorgaan door de fans. Dat hielp wel echt." Dat hij nu al voor Het Legioen in actie mocht komen had hij zelf niet per se zien aankomen. "Het gaat wel allemaal sneller dan verwacht. Ik vind het heel leuk en goed om mee te maken. Ik blijf gewoon doorgaan, want ik ben nog niet waar ik wil zijn. Maar het is een les dat ik zo door moet gaan en dat ik op de goede weg ben. Dan komt het wel goed."

Slot heeft complimenteuze woorden over voor de jonge vleugelverdediger: "Het is een jongen die vanaf de winterstop bij ons meetraint. Die hebben we afgelopen zomer van FC Volendam overgenomen. Heeft eerst een half jaar bij Robin van Persie bij Onder 18 gezeten. Heeft ook een aantal kwaliteiten waar ik van hou. Snel voetenwerk. Ook niet bang om te spelen, niet onbelangrijk als je De Kuip in moet."

Delen

Reacties

Er gebeuren nog steeds mooie dingen bij Feyenoord. Dit was ook weer een lichtpuntje
Prima debuut! Dat is het voordeel van blessures: er komen jonge gasten bovendrijven. Zo al weer bijna twee jaar geleden Hartman en nu Read en Milambo.
Heb deze jongen in jeugd zien voetballen, echt top dat Feyenoord hem heeft gehaald. Nog zeer jonge speler, maar talent heeft hij zeker.
Hoop dat hij volgend jaar volledig bij de selectie zal zitten. Volendam heeft nog goede speler die mbuyamba, heb geen idee wat daar mee aan de hand is, hij deed tegen Feyenoord nog mee.
Misschien dat iemand dat weet.
Hij doet me denken aan dumfries wat gaat dit een grote worden.
Verdienstelijke invalbeurt en mooi dat hij er aan heeft mogen proeven nu.