beelen

VK Sportphoto

Opinie

Cijfers • Beelen en Wellenreuther uitblinkers tegen Roma

Stan

Feyenoord moest het in het cruciale duel tegen AS Roma zonder een aantal belangrijke krachten stellen. Waar Justin Bijlow en Gernot Trauner ontbraken stonden hun vervangers echter op: Thomas Beelen en Timon Wellenreuther legden beiden een uitstekende pot op de mat tegen de Romeinen. Het duo wordt daarvoor beloond met een gedeelde hoogste beoordeling door Het Legioen. 

Beelen stond in het duel tegen Roma tegenover de sterke Romelu Lukaku en leek na een vroege gele kaart een lastige wedstrijd tegemoet te gaan. "Het was wel vervelend voor mij, maar ik heb er niet heel veel meer over nagedacht. Ik kan ook niet met de handrem erop spelen tegen zo’n spits", zegt de centrale verdediger daarover. De 22-jarige Beelen weet zich in het restant van de wedstrijd echter behoorlijk staande te houden tegen de Vlaamse topschutter, die weliswaar trefzeker is. Het levert hem een beoordeling op van 8,3. 

Arne Slot kent de kracht van zijn mandekker: "Beelen heeft een aantal kwaliteiten die hem verdedigend sterk maken. Goede fysiek en een hele goede snelheid." Gebruiker Tomasson-1 is het daar in de comments mee eens en verwacht op den duur een basisplaats voor de Harderwijker. "Beelen gaat Trauner uit de basis spelen op deze manier. Goede concurrentie!"

Naast Beelen scoort ook Timon Wellenreuther gemiddeld een 8,3 onder de 7682 stemmers. De doelman was met een aantal knappe reddingen van groot belang tegen de tegenstander uit Italië en toont aan dat Feyenoord naast Justin Bijlow over nog een meer dan adequate doelman kan beschikken. Vooral bij de inzet van de Argentijnse Leandro Paredes, die door Wellenreuther op de lat wordt getikt, maakt de sluitpost indruk. Zelf is hij vooral blij met de kans die hij krijgt onder de lat: "Wanneer je minuten moet maken dan moet je er klaar voor zijn en mezelf laten zien. Dat is alles wat ik kan doen. Hard werken en in de minuten laten zien dat ik het kan. Als je hard blijft werken in de trainingen dan betaalt dat zich uit op het veld."

Beoordelingen Feyenoord vs Roma

Timon Wellenreuther Timon Wellenreuther
8,3
Bart Nieuwkoop Bart Nieuwkoop
6,8
Thomas Beelen Thomas Beelen
8,3
Dávid Hancko Dávid Hancko
8,0
Q. Hartman Q. Hartman
7,2
Mats Wieffer Mats Wieffer
7,8
Ramiz Zerrouki Ramiz Zerrouki
6,6
Yankuba Minteh Yankuba Minteh
6,1
C. Stengs C. Stengs
6,4
Igor Paixão Igor Paixão
7,6
Ayase Ueda Ayase Ueda
5,7
Ondrej Lingr Ondrej Lingr
6,3
Santiago Gimenez Santiago Gimenez
6,4
Luka Ivanusec Luka Ivanusec
7,2
G. Read G. Read
7,4
A. Milambo A. Milambo
7,0

Delen

Reacties

Ik snap de score voor Ueda niet zo goed, ik vond dat hij goed bleef jagen en met zijn werklust toch echt wel goede dingen deed.
Wat mij betreft heeft Minteh weer laten zien dat hij na een imponerende sprint, veelal de bal kwijtraakt.
Toch wel benieuwd of Beelen nu via de scouting of Slot/Te Kloese is binnengekomen. Volgens mij is vaak gesuggereerd dat hij via Slot is binnengekomen en dat heeft Arne dan toch goed gezien
Zeker beelen heeft de zelfde potentie als wieffer goedkoop ingekocht. En jong en laten het nu op een hoog niveau zien respect.
Wieffer kon mij deze keer niet echt bekoren.
Had zijn momenten, maar ik vindt ook dat wieffer beter speelt met timber op het middenveld.
Slot had wel een aanmerking op het eeuwige legioen deze keer…
Klopt we zijn niet stil te krijgen😜
Als ik het goed heb gezien begint Ivanusec weer tekenen van leven te vertonen en dit geldt ook voor Santi. Paixao is ook weer op de goede weg. Ik vind Zerroucki niet beter dan Milambo en van de totale wanprestatie van Ueda begrijp ik niets
Als je kijkt naar ueda merk je dat hij overgeslagen wordt. Hopelijk veranderd dat snel want het is geen slechte voetballer net als ivanušec. Maar moeten wel bij het elftal passen en dat gevoel heb ik niet jammer genoeg. Ik hoop dat ik er naast zit natuurlijk wil alleen maar het beste voor feyenoord.
Kwam van Zwolle als ik me niet vergis.. En Zwolle is de club van Arne. Dus grote kans dat het op aandringen van Slot is. Hoewel PSV hem ook wilde hebben dus hij was al bij meer clubs bekend.