timber-en-geertruida

VK Sportphoto

Nieuws

'Geertruida en Timber kunnen tegen RKC rentree maken'

Stan

Arne Slot verwacht aankomende zondag tegen RKC Waalwijk weer te kunnen beschikken over Lutsharel Geertruida en Quinten Timber, zo laat de trainer weten tijdens de persconferentie na afloop. Het tweetal ontbrak donderdagavond in het Europa League-duel met AS Roma. 

Geertruida kampte de afgelopen dagen met hevige buikgriep, waardoor de wedstrijd tegen de Italianen te vroeg kwam. Tegen RKC zal de verdediger naar verwachting weer terug kunnen keren. "Wij hopen er op dat hij er weer bij is, al is het ziekteproces niet helemaal te voorspellen", zegt Slot.

Ook voor Timber lonkt een terugkeer. De middenvelder liep in het bekerduel tegen AZ een hersenschudding op, maar was sindsdien al weer een aanta keer te zien op trainingscomplex 1908. "Voor Quinten hebben we hoop voor zondag, anders wel voor donderdag."

Jahanbakhsh en Gimenez
Een andere speler die thuiswedstrijd in de Europa League moest laten schieten was Jahanbakhsh, die kort voor de aftrap geblesseerd afhaakte. Slot rekent snel weer op de Iraniër. "Alireza denk ik ook weer terug te hebben. Donderdag sowieso, zondag zal krap worden."

Ten slotte wordt verwacht dat Santiago Gimenez, die tegen Roma al weer inviel, tegen RKC weer in de basis kan beginnen. Slot heeft de ijdele hoop dat het dan even klaar is met de blessuregevallen. "Al spelen we zoveel wedstrijden in korte tijd en moeten we dan maar afwachten wie er beschikbaar zijn. Misschien komen er wel weer nieuwe blessures bij, want in zo'n fase zitten we nu met meerdere afwezigen", vertelt de trainer, die voorlopig sowieso niet kan beschikken over Justin Bijlow, Gernot Trauner, Thomas van den Belt en Gjivai Zechiël.

Delen

Reacties

Gimenez gewoon weer in de spits, geert weer terug in verdediging en komt Timber er ook nog bij dan is het helemaal mooi, kan dan wel rkc zijn, maar makkelijk winnen is er al tijdje geen sprake van. 2 de plek is gewoon enorm belangrijk
Lekker op de bank houden en pas inbrengen als het in de 60e minuut nog 0-0 of 1-1 staat.
Eigenlijk tegen beter weten in maar @FeyenoordTM is er nog sprake van een poging tot verlenging van Geert met een jaartje erbij oid?
Lekker op de bank houden en pas inbrengen als het in de 60e minuut nog 0-0 of 1-1 staat.
Tegen RKC ga je toch geen onnodig risico nemen???
Je moet wel 2de worden, dat is belangrijkste Twente staat dichtbij
Als het een risico met zich mee brengt zal Slot ze sowieso niet opstellen