Bevestigd
geertruida2025website

Nieuws

Lutsharel Geertruida gaat zijn contract verlengen!

FeyenoordTM

Een bijzonder moment voorafgaand aan de laatste training voor Ajax-uit. Lutsharel Geertruida kwam het veld op met een wedstrijdshirt waarmee hij tegenover de Feyenoord-aanhang duidelijk maakte dat hij zijn contract tot medio 2025 gaat verlengen.

Feyenoord, Geertruida en zijn management zijn sinds afgelopen zomer in onderhandeling geweest om het contract met één seizoen op te waarderen. Een akkoord is kortgeleden dan eindelijk bereikt.

Geertruida, die sinds vrijdag bij de definitieve selectie van Oranje behoort, vertegenwoordigt volgens Transfermarkt een marktwaarde van €18.000.000. Met zijn uitstekende spel en deze verlenging kan dat alleen maar leiden tot meer.

 

Officiële aankondiging Feyenoord.nl:

Feyenoord en Lutsharel Geertruida zijn het eens geworden over een contractverlenging. Het 22-jarige kind van de club, als voetballer groot geworden op Varkenoord en de afgelopen seizoenen onbetwist basisspeler bij Feyenoord 1, tekent binnenkort voor één jaar extra bij tot medio 2025.

Het nieuws omtrent zijn verlenging werd zaterdag door Geertruida zelf op iconische wijze bekendgemaakt. Kort voor aanvang van Feyenoords laatste training voor de Klassieker stapte de publiekslieveling op een bomvol Varkenoord het veld op, om daar een shirt omhoog te houden met zijn naam en het jaartal 2025. Iets wat veel losmaakte bij de aanwezige supporters.

‘Iedereen weet dat Feyenoord mijn club is,’ aldus de in Rotterdam geboren en getogen Geertruida. ‘Bijtekenen is niet alleen goed voor mij maar ook voor Feyenoord. Ik voel dat ik hier nog niet klaar ben, niet in de laatste plaats omdat het een grote wens van me is om met Feyenoord grote successen te boeken. Vorig seizoen was al bijzonder met de finale van de Conference League en dit jaar gaat het nog beter – ook met mij als voetballer.’

‘Ik ben ervan overtuigd dat er voor de club en voor mij nog mooie dingen in het verschiet liggen. Het feit dat ik nu bij de selectie zit van het Nederlands elftal is voor mij een extra bevestiging dat ik op de goede weg ben. Het maakt me ongelofelijk trots dat ik als jongen van Rotterdam-Zuid geselecteerd ben voor het grote Oranje.’

Geertruida, die gisteren te horen kreeg dat hij zich definitief bij het Nederlands elftal mag melden voor de aankomende EK-kwalificatiewedstrijden, maakt sinds zijn twaalfde onderdeel uit van de Feyenoord-familie. Tussen 2012 en 2018 doorliep hij alle jeugdelftallen van Feyenoord Academy, om op 17-jarige leeftijd zijn debuut te maken voor Feyenoord 1.

Sindsdien speelde de veelzijdige Geertruida, die bij Feyenoord zowel in de verdediging als op het middenveld inzetbaar is, 141 officiële duels voor het eerste elftal waarin hij goed was voor 14 goals en 5 assists.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Geweldig nieuws. Alleen hoop ik niet dat er clausule in het contract is opgenomen dat hij voor een gelimiteerde transfersom weg mag.
Geweldig nieuws dit! Wat speelt hij goed dit seizoen en zeer verdiend geselecteerd voor het nl Elftal. Dit is een win win. Of hij gaat deze zomer weg voor een mooi bedrag, of we kunnen nog een jaar van hem genieten en CL spelen!
We horen ook niks meer over T-mobile als shirtspknsor. Dal niet doorgegaan? Is Joris v Dijk als directeur daarom met stille trom vertrokken? Of was het fakenews verspreid door Utrecht
Gisteren las ik toch een bericht van ftm dat ze er niet uitkwamen? Onder bericht van Trauner. Is geen kritiek, absoluut niet maar soms worden deals ook binnenskamers gehouden en dat is in dit geval alleen maar leuk. Toffe actie met dat shirt. Wist niet wat we zagen.
Letterlijk geen woorden maar daden!
@ftm, enig idee of ze iets van een rare clausule in zij contract hebben opgenomen? Mag het hopen van niet namelijk!
Ik kom hier na de Klassieker op terug.
@ftm, al enig idee van dit nieuws maat? Ik ben heel benieuwd, en ik denk wel meerdere kameraden die hier benieuwd naar zijn!
Mooi dat hij Feyenoord deze zomer een hogere transfersom gunt!
Je moet niet weggaan, als het net leuk begint te worden. Lekker nog een jaartje bij familie en vrienden, meer salaris, en verzekerd van een basisplaats, zodat je ook bij Koeman in beeld blijft. Goed gedaan Luts.
Linksom (Luts speelt langer bij Feyenoord) of rechstom (Luts vertrekt voor een hogere transfersom) is dit goed nieuws. Zo zou je het in de politiek ook willen, dat er linksom en rechtsom goed nieuws is.
Had het niet meer verwacht, denk nog steeds dat hij weg zal gaan aan eind dit seizoen. Je kan nu wel stuk hogere transfersom krijgen.
Dat denk ik ook. Hij wordt nu voor een paar maandjes de best betaalde.
Deze heeft gewoon een heel groot Feyenoord hart ! Respect !
Toch verkopen aan premier leag club..voor 15 miljoen.
Bij PL clubs hoog in de boom gaan zitten. Minimaal 20.
Die gasten hebben geld teveel
Bal lag bij hem :-D
Zielsgelukkig mee dat hij een knoop heeft doorgehakt. Nog mooier: De manier van aankondiging!