yv2023125yv2023125a1b04378

VK Sportphoto | Tekst: Feyenoord.nl

Nieuws

"Bijtekenen is niet alleen goed voor mij, maar ook voor Feyenoord"

FeyenoordTM

Feyenoord en Lutsharel Geertruida zijn het eens geworden over een contractverlenging. Het 22-jarige kind van de club, als voetballer groot geworden op Varkenoord en de afgelopen seizoenen onbetwist basisspeler bij Feyenoord 1, tekent binnenkort voor één jaar extra bij tot medio 2025.

Het nieuws omtrent zijn verlenging werd zaterdag door Geertruida zelf op iconische wijze bekendgemaakt. Kort voor aanvang van Feyenoords laatste training voor de Klassieker stapte de publiekslieveling op een bomvol Varkenoord het veld op, om daar een shirt omhoog te houden met zijn naam en het jaartal 2025. Iets wat veel losmaakte bij de aanwezige supporters.

‘Iedereen weet dat Feyenoord mijn club is,’ aldus de in Rotterdam geboren en getogen Geertruida. ‘Bijtekenen is niet alleen goed voor mij maar ook voor Feyenoord. Ik voel dat ik hier nog niet klaar ben, niet in de laatste plaats omdat het een grote wens van me is om met Feyenoord grote successen te boeken. Vorig seizoen was al bijzonder met de finale van de Conference League en dit jaar gaat het nog beter – ook met mij als voetballer.’

‘Ik ben ervan overtuigd dat er voor de club en voor mij nog mooie dingen in het verschiet liggen. Het feit dat ik nu bij de selectie zit van het Nederlands elftal is voor mij een extra bevestiging dat ik op de goede weg ben. Het maakt me ongelofelijk trots dat ik als jongen van Rotterdam-Zuid geselecteerd ben voor het grote Oranje.’

Geertruida, die gisteren te horen kreeg dat hij zich definitief bij het Nederlands elftal mag melden voor de aankomende EK-kwalificatiewedstrijden, maakt sinds zijn twaalfde onderdeel uit van de Feyenoord-familie. Tussen 2012 en 2018 doorliep hij alle jeugdelftallen van Feyenoord Academy, om op 17-jarige leeftijd zijn debuut te maken voor Feyenoord 1.

Sindsdien speelde de veelzijdige Geertruida, die bij Feyenoord zowel in de verdediging als op het middenveld inzetbaar is, 141 officiële duels voor het eerste elftal waarin hij goed was voor 14 goals en 5 assists.

Delen

Reacties

Top nieuws! En ja voor 1 jaar. Volgens jaar CL en oranje die jongen is niet te houden dan. Als hij dan ook nog een keer niet had verlengt liep hij gratis naar Liverpool, man city ect. Nu vangen we ong 30 miljoen voor hem.
Ondanks een aantal reacties ben ik er wel blij mee.. Geertruida speelt zijn beste seizoen ooit en vindt ik de beste Feyenoorder van dit seizoen... Betrouwbare, bezit alle eigenschappen die wij als supporter graag zien en zit nu bij Oranje... Aankomende zomer verkoper, met een prijs in de pocket, betekent jackpot en dat kunnen we wel gebruiken
Jammer dat het maar 1 jaar is. Krijg je straks weer een troostprijs als die verkocht word
Goed voor Feyenoord?? En dan maar voor 1 jaar bijtekenen. Dan moet hij deze zomer verkocht worden anders heb je nog niks
Stond hier op 1908.nl gisteten niet de reactie dat t niet werd verwacht dat hij zou bijtekenen? Geven de tipgevers niet alle info meer weg aan jullie?
Dan heb je misschien heeeeel wat primeurs gemist van laatste weken, haha ;-) :-D

Zoals het hier staat, zit het. En niet anders: https://twitter.com/FeyenoordTM/status/1637118967738253317?s=20
Hoe zit met de rest van de contracten? En at betalen wij nu ongeveer aan onze toppers?