makaay

VK Sportphoto

Nieuws

Makaay: "Ik ben voorstander van een type Giménez"

Van de redactie

Santiago Giménez kreeg de afgelopen weken de voorkeur boven Danilo in de basisopstelling van Feyenoord. Oud-Feyenoorder Roy Makaay gaf bij ESPN aan een voorkeur te hebben voor de Mexicaan in de spits bij de Rotterdammers.

"Het ligt er een beetje aan van welk type spits je houdt, maar ik ben meer voorstander van het type Giménez. Hij is misschien iets minder in het afjagen, maar hij is wel echt op zoek naar goals. Hij heeft misschien in de competitie nog niet zo veel gescoord, maar bijvoorbeeld de goal tegen Lazio, waardoor Feyenoord groepshoofd werd, zie je dat hij niet opgeeft. Ik denk dat het als verdediger gewoon een hele vervelende speler is om tegen te spelen. Danilo kreeg van Slot de complimenten voor het afjagen tegen Ajax, maar het is maar net waar de voorkeur van de trainer ligt," begint Makaay.

In de afronding heeft de oud top-spits nog een tip voor de Mexicaan. "Persoonlijk denk ik alleen dat als hij (Giménez red.) soms wat beter naar de keeper kijkt, dat hij het rustig kan afmaken. In de jeugd vertelden we al tegen spelers dat je 8 van de 10 keer de oplossing van de keeper krijgt."

Delen

Reacties

Das phantom kan de spelers van Feyenoord wel wat leren betreft balletjes afmaken..

Alleen voor de goal komen heb je weinig aan.