roy-makaay

VK Sportphoto

Nieuws

Makaay over Bijlow: "Hij is nergens bang voor. Gooit zich overal voor"

Van de redactie

Roy Makaay ziet een mogelijk verband tussen de manier van keepen van Justin Bijlow en zijn blessures de afgelopen seizoenen. Dat zegt de oud-Feyenoorder bij ESPN. Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Bijlow meerdere weken is uitgeschakeld met een polsblessure.

Makaay was werkzaam in de jeugd van Feyenoord en heeft Bijlow daar van dichtbij meegemaakt. “We weten niet hoe dit gebeurd is op de training, maar hij heeft aan aanvallende manier van keeper. Dat deed hij in de jeugd ook altijd. Hij is nergens bang voor. Gooit zich overal voor. Dit seizoen leek het heel goed te gaan. Hij was het hele seizoen fit, stond lekker te keepen”. 

De oud-spits van Feyenoord erkent dat dit niet de eerste blessure van Bijlow is en spreekt van pech. “Voor de algemene beeldvorming richting hem, denken de mensen ‘hij is weer geblesseerd’ als ze het nieuwe horen”, aldus Makaay.

De blessure is volgens Makaay ook een streep door de rekening voor de ambities van Bijlow in het nationale elftal. “Het Nederlands elftal komt eraan. Daar maakt hij misschien kans op eerste keeper te worden. Dan is dit frustrerend.”

Delen

Reacties

Ja hij moet niet bangerig zijn, want hij is de beste uitkomende keeper. Geweldige timing, snelheid en reflexen. Alleen tegen afstandsschoten en indraaiende corners is het wat minder.

Maar als hij zijn speelstijl gaat veranderen is het een middelmatige keeper.
aan aanvallende manier van keeper….
als ze het nieuwe horen….
Lijkt qua stijl het AD wel 😁