makkelie

VK Sportphoto

Nieuws

Makkelie over situatie met Hartman: "Dit is voor mij geen gele kaart"

Van de redactie

Volgens diverse mensen kwam Feyenoord in de eerste helft van het duel tegen de nummer twee van de competitie zondagmiddag goed weg. Quilindschy Hartman werd na 25 minuten spelen gewisseld voor Marcos Lopez na een overtreding wat wellicht zijn tweede gele, en dus rode, kaart had kunnen zijn. Scheidsrechter Danny Makkelie stond, ondanks het nieuwe KNVB-beleid waarbij scheidsrechters niet meer voor de camera komt staan na duels, tegenover ESPN om de situatie toe te lichten.

"In principe hebben we een nieuw beleid bij de KNVB waarbij we niet meer voor de camera verschijnen om uitleg te geven over een spelregel, maar ik denk dat het goed is dat ik de regel nog een keer uitleg", begint Makkelie. 

Makkelie heeft een duidelijk antwoord over de situatie waar Hartman bij betrokken was. "In zo'n geval moet de scheidsrechter beoordelen of er sprake is van een onbesuisde overtreding of een onvoorzichtige overtreding. Bij onbesuisd is er sprake van snelheid en sprake van kracht. Hier steekt de speler van Feyenoord zijn been uit. Dat is een onvoorzichtige overtreding."

Wanneer is het dan wel een gele kaart? "Dat is wanneer de speler een veelbelovende aanval eruit haalt, oftewel de counter. In dit geval is het op de speelhelft van Ajax, het is aan de zijlijn, ver van de goal en er zijn nog verdedigers van Feyenoord in de buurt. Dit is voor mij geen gele kaart en niet alleen voor mij niet, maar ook voor al mijn collega's. Ik ben ook een internationale scheidsrechter en ook daar geef ik de gele kaart niet, dus ook vandaag niet. Als ik de wedstrijd opnieuw zou mogen doen, gaf ik hem weer niet. Het was geen eerste gele kaart en ook geen tweede."

Delen

Reacties

Goede reactie. Vorig jaar hadden wij een pingel moeten krijgen, nu komen wij goed weg. Dat is voetbal.
Goed dat hij wel werd gewisseld, en Lopez viel prima in. Logische wissel
Kunnen ze weer goed verliezen in 020.
Alsof Ajax geen rode kaart verdiend had... Gaat er eentje ook bewust bovenop een been staan...
Duidelijk uitgelegd!
Alles wat Ajax is mag nu verder gaan met uithuilen.
Johnny heeft nu ook alle tijd om naar de blessuretijd te gaan kijken..
Kneusje!
Hans was het aan het opzoeken . Daar had Makkelie gelijk in