team-123

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: “Met nog acht wedstrijden te gaan, geweldige overwinning hier”

Ference

Na afloop van de wedstrijd in de hoofdstad kwam Arne Slot voor de camera’s bij ESPN. Uiteraard was hij heel erg tevreden met het resultaat, maar was hij bescheiden. Hierin wilde hij het nog niet teveel hebben over een eventueel kampioenschap. Wel moest hij erkennen dat deze overwinning er voor zorgt dat ze er erg goed voor staan in deze fase van het seizoen.

Hans Kraay merkte op dat de ploeg van trainer Arne Slot in polonaise de kleedkamer in ging: “Volgens mij ging ik daar niet in mee en was ik de eerste die binnen was. We zijn ontzettend blij, tegelijkertijd hebben we een belangrijke wedstrijd gewonnen van een hele sterke tegenstander.” Slot geeft aan dat het vertrouwen de tweede helft groeide bij hem en zijn ploeg, zeker na de 2-2.

Kökcü werd verweten dat hij voor de corner langzaam naar de cornervlag liep. Slot grijpt hierin terug op wat Carel Eiting ooit heeft gezegd: “Hoe langer je wacht met het nemen van de bal, hoe meer de spanning toeneemt bij de tegenstander. Dat vond ik zeer verstandig, misschien dacht Orkun daar aan, misschien was hij aan het tijdrekken. Dat weet ik niet.”

Kraay zag Gimenez (wederom) scoren en vroeg of Slot die had opgepoetst in drie maanden tijd: “Hij had niet lang nodig om een goal te maken, ik vond hem overigens de eerste helft een stuk beter in de duels en agressiever.” Hierbij gingen ook de complimenten naar de assist van Hartman. De man die misschien wel rood had kunnen krijgen: “Ik zag hem een duidelijke overtreding maken, je had hem kunnen geven, maar dan zou ik het prettig vinden als we ook de eerste gele kaart even analyseren. Die vond ik vrij snel gegeven, die tweede kon je zeker geven. Dan voetbal je niet meer lekker met een overtreding op zak die geel had kunnen zijn, terwijl je al geel had. Zeker tegen zo’n geweldige speler als Kudus gaat dat niet. Overigens heeft Lopez het daarna uitstekend ingevuld.

Ook de oefenmeester van de Rotterdammers zag hoe Feyenoord wederom een goal tegen kreeg uit een corner: “Wij dekken in de zone, je ziet duidelijk dat Alireza de bal verkeerd inschat waardoor Alvarez bij de tweede paal vrij komt. Het is het overwegen waard om te kijken naar mandekking, daar kijken we elke week kritisch naar. We doen elke week kleine aanpassinkjes om te verbeteren. Standaardsituaties zijn cruciaal in grote wedstrijden. Het is dan heel fijn dat wij daar een goal uit maken en dat dat niet eens heel onverdiend was op dat moment. De tweede helft bleven we veel meer uit de duels, speelden we de opbouw beter uit. Hierdoor kon Ajax niet meer in het duel komen.

Ondanks de 6 punten voorsprong was Slot bescheiden over ‘het kampioenschap’: Dat we meedoen durf ik te zeggen, dat we er goed voor staan ook. Met nog acht wedstrijden te gaan, geweldige overwinning hier. Maar wij weten hoeveel moeite het ons kost om te winnen, daar is helemaal niks mis mee en dat doen we heel vaak. En als we dit vol kunnen houden, want we hebben vandaag gewonnen door één dat we goed kunnen voetballen, maar je hebt vandaag ook weer een fysieke prestatie gezien die tot de verbeelding spreekt denk ik. Dus als we dat kunnen blijven leveren en niemand geblesseerd raakt, dan staan we er ontzettend goed voor.

Delen

Reacties

De strijd om de 2e plaats barst los in alle hevigheid😄
Voorlopig staat AZ binnen tien min met 2-0 achter, het kan niet op tot nu toe!