malacia

VK Sportphoto

Nieuws

Malacia: "Ik vond mezelf in 2021 al klaar voor de volgende stap"

Van de redactie

Tyrell Malacia zette afgelopen zomer zijn handtekening onder een vierjarig contract bij Manchester United. De Engelse grootmacht nam de vleugelverdediger voor 15 miljoen euro over van Feyenoord. Met oog op het aankomende WK was het volgens veel mensen een risicovolle stap van de geboren Rotterdammer.

"Dat wordt de bank voor hem, hoorde ik mensen zeggen. Maar ik heb altijd gezegd dat ik in mijn kansen geloof. En dat ik al voldoende heb meegemaakt in mijn loopbaan om te kunnen knokken voor een basisplaats. Het is natuurlijk niet zo dat het bij Feyenoord allemaal makkelijk is gegaan. Ups en downs met prachtige momenten, maar ook met flinke teleurstellingen. Ook in mijn privéleven. Met zware blessures. Al die dingen hebben mij gevormd. Ik weet hoe je moet omgaan met tegenslagen. En ik weet dat ik er zal staan. Ook bij Manchester United. In Engeland gold ik bepaald niet als de grootste aankoop. Dat wist ook wel. Maar als je presteert, hoor je niemand meer daarover", geeft Malacia aan in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Last van nervositeit heeft de verdediger nauwelijks. "Ik debuteerde bij Feyenoord in de Champions League tegen Napoli. Ik wilde altijd tegen de beste spelers spelen. Er is niets mooier dan topwedstrijden spelen. Waarom zou dat mij nerveus maken? Als het niet loopt, ga ik terug naar de basis. Dat weet ik. Al moest ik wel even wennen aan de grootsheid van Manchester United, hoor. Dat merkte ik meteen toen ik er was. Ik was de eerste aankoop."

Al snel wist de 23-jarige Rotterdammer een basisplaats te veroveren in Manchester. "De eerste twee wedstrijden in de competitie verloren we. Dan is er druk, maar die is er altijd. Ik merkte tijdens de trainingen dat ik wel eens in de basis zou kunnen staan. En tegen Liverpool was dat inderdaad zo. Het is wel lekker dat het meteen goed ging en dat er complimenten volgden van oud-spelers. Maar ik verander niet, hoor. Ik ben gewoon Tyrell. Of ik in nou in de Kuip speel of op Old Trafford."

Naar eigen zeggen was Malacia na vijf seizoenen in het eerste elftal van Feyenoord klaar voor een volgende stap. "In de zomer van 2021 vond ik mezelf eigenlijk al klaar voor de volgende stap. Toen kon en wilde ik naar Club Brugge vertrekken. Dat ging niet door, maar thuis zei ik daarna wel tegen mijn familie en vrienden dat ik na dat seizoen zou vertrekken bij Feyenoord. Dat gebeurde ook, gelukkig wel na een prachtig jaar. Of het achteraf dan fijn was dat ik niet naar Brugge ben gegaan, omdat ik nu in de Premier League speel? Ik geloof dat alles in het leven met een reden gebeurt."

Ook kon hij deze zomer naar Frankrijk en was in vergaande gesprekken met Olympique Lyon waar Peter Bosz de hoofdtrainer is. Toen Manchester United langskwam was voor Malacia de keuze gauw gemaakt wat zorgde voor scheve gezichten in Lyon. "Ik heb trainer Peter Bosz daarna niet meer gesproken. Ik droomde altijd van de Premier League. Toen Manchester United kwam, wist ik waar ik heen wilde. Het is gebeurd zoals het is gebeurd."

Delen

Reacties

Mooi voor Malacia dat hij nu in de Premier League kan spelen. Daar speelt hij toch met en tegen grote namen.
Toch mooi dat hij nog een jaartje bleef... Heeft veel meer geld opgeleverd qua transfersom en zonder Malacia zouden we misschien niet zo ver komen in de Conference league.
Dat klopt helemaal wat je zegt, brugge wilde toen 6 miljoen betalen, Feyenoord wilde 11.
Waren er toen heel veel die zeiden strik erom.
Waarschijnlijk dezelfde die nu zeggen is te weinig deze 15 miljoen. Dat ene jaar in Conference League heeft de club enorm goed gedaan.