Jeugd

Overzicht Academy: Feyenoord O14 zegeviert op bezoek bij AZ

Waar Feyenoord Onder 21, Onder 18 en Onder 17 dit weekend geen competitieverplichtingen hadden, kwam een viertal teams van Feyenoord Academy wel in actie. Onder 16 speelde gelijk tegen PSV, Onder 15 en Onder 14 pakten de volle buit op vreemde bodem terwijl Onder 13 de punten deelde met Vitesse. De verslagen lees je in dit bericht.

Feyenoord Onder 16 deelt punten met PSV
In de thuiswedstrijd tegen PSV leek Feyenoord Onder 16 lang op weg naar de eerste competitiezege van het seizoen. Na ruim een half uur spelen kwam de ploeg van het trainersduo Brian Pinas en Robin van Persie aan de leiding via een doelpunt van Rayan Boulahrouz. Diep in de tweede helft moest het echter alsnog de gelijkmaker van de Eindhovenaren incasseren. Zodoende eindigde het treffen onbeslist.

Feyenoord Onder 16 - PSV Onder 16 1-1
Scoreverloop
33’ 1-0 Boulahrouz
68’ 1-1 Verhulst

Opstelling Feyenoord Onder 16
Zon, Van den Elshout, Spier, Erat, Mparaganda, Mojanaga, Boulahrouz (72. Wessels), El Harmouz, Rambocus (63. Seintje), Ouarghi, Gompel (72. Treffers)

Feyenoord Onder 15 wint ook bij FC Utrecht
Feyenoord Onder 15 heeft ook de vierde wedstrijd van het seizoen gewonnen. Op bezoek bij FC Utrecht bleef het lang een spannend duel en moest de ploeg van trainer David Toxopeus diep gaan om de punten mee naar Rotterdam te nemen. Na een 1-0 achterstand bij rust zorgden Izu Onunta en Jerayson Hoepel in de tweede helft voor de uiteindelijke 1-2 eindstand.

FC Utrecht Onder 15 - Feyenoord Onder 15 1-2
21’ 1-0 Jones
54’ 1-1 Onunta
76’ 1-2 Hoepel

Opstelling Feyenoord Onder 15
De Mol, Valentijn, Palmberg, Roovers, Soewarto, Koka (51. Rueck), Nirk (51. Nobel), Khan (26. Bakkali), Kargbo (80. Nahany), Onunta, Hoepel

Puati schiet Feyenoord Onder 14 langs AZ
Feyenoord Onder 14 heeft zich na het verlies van vorige week in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (1-2) knap hersteld. Het lastige uitduel met AZ Onder 14 werd door het team van Erik van der Ven met 0-1 gewonnen. Kelson Puati nam in de tweede helft het enige en dus winnende doelpunt voor zijn rekening.

AZ Onder 14 - Feyenoord Onder 14 0-1
46’ 0-1 Puati

Opstelling Feyenoord Onder 14
Van Bennekom, Zwartjes, Pieterse, Faik, Nouamani, Akkermans, Tuur, Hornsta, Wilbrenninck-van Cuilenborg, Puati, Janssen

Feyenoord Onder 13 lijdt eerste puntenverlies bij Vitesse
Het is Feyenoord Onder 13 niet gelukt om de zegereeks van de laatste weken een vervolg te geven. Na drie overwinningen op rij moest het team van trainer Martijn den Haan afgelopen zaterdag genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. Lange tijd keek Feyenoord Onder 13 op Sportcentrum Papendal tegen een achterstand aan. Pas in de slotfase van de wedstrijd kwam het via een treffer van Mehdi Miri langszij.

Vitesse Onder 13 - Feyenoord Onder 13 1-1
20’ 1-0 Hoogeveen