Primeur Bevestigd
Sivert Mannsverk

Alamy | Edit 1908.nl

Nieuws

Mannsverk wil in voetsporen Aursnes treden

FeyenoordTM

Waar FC Twente heeft besloten om in de winterwindow Ramiz Zerrouki niet te verkopen aan Feyenoord, hoeven de Rotterdammers zich allerminst zorgen te maken: De volgende gegadigde, Sivert Mannsverk, staat namelijk te popelen om de overstap naar De Kuip te maken.

Mannsverk, die al langer in verband wordt gebracht met een overstap naar Feyenoord, staat tot eind 2025 onder contract bij het Noorse Molde FK en is klaar voor de volgende stap in zijn voetbalcarrière.

Ondanks belangstelling van verschillende Europese topclubs, waarvan enkelen Mannsverk in willen lijven om vervolgens door te verhuren, wil de huidig Noors-international in de voetsporen treden van landgenoot Fredrik Aursnes.

Aursnes kwam in de zomer van 2021 voor €450.000 over van Mannsverk's huidige club Molde FK. Na slechts één seizoen vertrok Aursnes voor €13.000.000 van Feyenoord naar het Portugese SL Benfica, waar hij hoge ogen weet te gooien.

Feyenoord hoeft zich alleen maar te melden met een bod in Molde om een deal van de grond te krijgen. De huidige vraagprijs van Mannsverk ligt enkele miljoenen lager dan wat FC Twente voor Ramiz Zerrouki verlangt.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Geen enkele bron. Er word zo maar wat geroepen "primeur". Zo kan ik het ook.
Wel benieuwd wie die nieuwe naam is waar jullie mee zouden komen FTM?
Op dit moment heb ik liever Zerrouki. Maar die gaat niet komen neem ik aan. Een kwalitatieve vergelijking tussen Zerrouki en Mannsverk valt voor de gemiddelde forumbezoeker niet te maken. Wie volgt nou de Noorse competitie? Feit is dat Zerrouki meer ervaring heeft en zich al een tijd bewijst als een van de beste middenvelders op de 6 positie in de Eredivisie. Mannsverk zal ongetwijfeld een groot talent zijn, maar van een 20 jarige uit een andere competitie kun je niet direct verwachten dat hij een elftal op sleeptouw neemt. De Feyenoord selectie is gemiddeld al heel jong. Met alleen maar jonkies win je geen prijzen. Die jonge talenten hebben baat bij een aantal meer ervaren spelers om zich nog beter te ontwikkelen en uiteindelijk meer waard te worden. Je kunt zowel uit het oogpunt van talentontwikkeling als dat je voor de prijzen wil gaan, niet spelen met bijna alleen maar talentvolle jongens. Een meer ervaren speler erbij is op dit moment beter voor het evenwicht in de selectie.
Wel een nuancering: ik heb een voorkeur voor een meer ervaren speler zolang het iemand is die de laatste jaren goed heeft gepresteerd. Als het ervaren alternatief pakweg Riedewald is, dan kun je inderdaad beter voor Mannsverk gaan.
Hmm, Haaland, Mbappé en Messi namen hun elftal als tiener al op sleeptouw. Volgens Transfermarkt is Mannsverk de beste speler vd Noorse competitie. En Molde doet het Europees een stuk beter dan Twente.
Dan noem je ook een paar namen...dat zijn de uitzonderingen op de regel. Ook Mbappe en Messi speelden overigens wel samen met ervaren jongens. Het gaat niet alleen om Mannsverk maar om de samenstelling van de hele selectie die al erg jong is. Als je toch een Noorse voetballer wil dan zou ik de wat meer ervaren patrick berg (mvp noors competitie in 2021 en ook al 12 interlands als nr 6 in Noors elftal) een logischer keuze vinden. Geen verkeerde speler als je de filmpjes ziet. Twente kwam trouwens direct in de voorronde Fiorentina tegen, daar kun je van verliezen natuurlijk.
Mannsverk heeft Europees meer ervaring dan Zerrouki. Wat jij bedoelt is dat Zerrouki meer eredivisie ervaring heeft en qua leeftijd ouder is. Je kan je afvragen of dat relevante ervaring is. Dan zouden namelijk wel meer spelers uit de eredivisie qua ervaring een toegevoegde waarde zijn volgens die logica.
In het filmpje "18-year-old Sivert Mannsverk Will Impress Everyone...", zie je ook wat meer verdedigende acties van hem. En natuurlijk, youtubefilmpjes zijn de ultieme vorm van 'cherry picking' en dus niet de hele waarheid. Je ziet wel degelijk een speler die goed is in de duels en makkelijk naar voren voetbalt. Bij Zerrouki heb je een grotere zekerheid dat hij er meteen zal staan en dat is ook wat waard. Aan de andere kant; Mannsverk is in aanleg veel meer een vervanger van Aursnes dan Timber dat is en met hem noodgedwongen in die rol zijn we ook koploper geworden dus waarom zouden we dat met Mannsverk niet kunnen blijven?
"Feyenoord hoeft zich alleen maar te melden met een bod in Molde om een deal van de grond te krijgen"
Toch wel bijzonder voor een pas 20-jarige basisspeler met nog een 3-jarig contract bij de kampioen van Noorwegen. Bron Transfermarkt!?
Lijkt me ook niet... maar soms is de wens de vader van de gedachte ;-)
Precies, en dan vergeet je even dat de geschatte marktwaarde op Transfermarkt iets heel anders is dan de vraagprijs.
Ik heb een beter gevoel bij mannsverk. Denk dat deze jongen veel meer potentie heeft dan Zerrouki en ook beter bij Feyenoord past. Ik zie het niet als nadeel dat hij iets jonger is. Integendeel. Als ze jong zijn kunnen ze nog veel bijleren en dus nog beter worden. Eindstand verkoop je ze voor 10 dubbele weer door.
@FTM : Zijn er ontwikkelingen rond Nicolas Raskin? Hij is uit de selectie gezet en kan opgehaald worden voor weinig omdat die in juni uit z'n contract loopt.
Iedere vergelijking met Aursnes of Zerrouki gaat mank.
Is een talent wat er aan komt, is niet wedstrijdfit en is een jonge jongen van 20 jaar.

Dat is dus geen directe versterking die volgende week kan meedoen, maar heeft zeker 2 maanden nodig .
Maar bij deze club had men nu ook Streuer trekjes en wilde ze de absolute hoofdprijs voor deze speler?
Zit best een groot verscil in spel tussen Zerrouki en Mannsverk. Zerrouki is echt een passer, terwijl Mannsverk een type Frenkie de Jong is, veel rushes maakt. Vraag is dan dan, wat wil je?
Inderdaad ziet er veelbelovend uit, ophalen deze man. Ik weet zeker dat Zerrouki niet 2x beter is dan deze spelen als je de transferwaarde kijkt. En daarnaast hebben we goede ervaringen met spelers uit Scandinavië.
Voor wie nog niet overtuigd was. Top 10 'most promising defensive midfielders' onder de 21.

https://twitter.com/ProFutureStars1/status/1610574702736441348
Bron: https://www.football-observatory.com/IMG/sites/mr/mr81/en/

Filmpje erbij, alle aspecten als DM komen aan bod: https://twitter.com/Nor_ball/status/1568621404429643777
@Ftm wat is de kans dat beide komen en dat de Vrij alsnog gehuurd wordt?

Zou wel een enorme kwaliteitsinjectie zijn voor het kampioenschap en dus de Champions league miljoenen
Beide komen lijkt mij totaal onrealistisch, vooral als je ook nog een CV moet halen. En waarom zouden ze Stefan de Vrij willen verhuren.
De kans dat De Vrij komt is echt 0,001%, daar hoef je geen inside informatie voor te hebben, dat is gewoon logisch nadenken. Huren 0% want hij loopt uit z'n contract.
Zie wel vergelijkenissen met Aursens. Zerrouki zie ik graag komen al plaats ik vraagtekens bij zijn restwaarde met zijn 24 jaar. Wil natuurlijk niks zeggen als hij zich snel ontwikkeld alleen is de marge om 7/8 mil waarschijnlijk wel minder dan die van Mannsverk, al staat Zerrouki er meteen..

Ben vooral benieuwd of een van deze transfers niet de ontwikkeling van Wieffer (en later Dermane) in de weg staat.

Zie persoonlijk liever een goede backup voor cv komen. Achter Geertruida (rb en backup cvm en cv) hebben we niemand achter de hand..

Bv. Mees Hilgers, JP van Hecke (loopt uit contract wellicht voor een leuke prijs op te halen)
Mijn voorkeur gaat naar mannsverk, veel goedkoper en je kan concluderen dat juist de buitenlandse goedkope transfers het beter doen bij Feyenoord dan de grote transfer vanuit Nederland. Timber vindt ik ook nog steeds zulke grote bedrag niet waard!
Eens hoor. Het enige voordeel van Zerrouki is dat hij Nederlands spreekt... En misschien dat hij heeft bewezen in NL een bepaalt niveau te halen
Mannsvek staat er ook meteen... Dat is echt een goede speler hoor...

Ik zou het wel weten...
Dat is inderdaad in mijn ogen ook de afweging die Feyenoord (en dus Slot en te Kloese) maken.

In het mooiste geval is Mannsverk echt de nieuwe Aursnes, pikt Feyenoord hem op voor zo’n 4 miljoen en stijgt zijn waarde binnen 1-2 seizoenen al naar meer dan 12 miljoen (dat zou in het allermooiste geval zo zijn, kans daarop is vrij klein natuurlijk).

Zerrouki daarentegen is dan (vind ik) niet meer dan een bod van 6 miljoen waard, maar hij zal er wel direct staan en zal het zeer waarschijnlijk op 6 wel een stuk beter doen dan Timber. Als Feyenoord door hem stabieler weer te blijven spelen, betekent dat een grote kans op Champions league voetbal en dus transfer dubbel en dwars terugverdiend.

Hebben ze met Mannsverk dadelijk een paar maanden nodig en lopen ze de Champions league mis, dan is hij uiteindelijk toch wel een “dure” aankoop geweest.

Wieffer en Dermane zullen moeten gaan strijden voor een basisplek volgend seizoen, wanneer Kökcu inmiddels verkocht zal zijn en denk ik. 1 van hen zal met de komst van Zerrouki hoogstwaarschijnlijk verhuurd gaan worden.

Hilgers zou een goeie versterking zijn voor cv, maar Araujo van Emmen lijkt me ook wel geschikt. Ben erg benieuwd welke spelers Feyenoord gaat aantrekken deze winter transferwindow.
Misschien is branco van den boomen een interessante speler ?
Zeer interessante speler! Zou juichen als die zou komen. Maar ik denk meer een opvolger van Kokcu. Bewijst nu ook in Ligue 1 zijn waarde als spelmaker. Komende zomer transfervrij.
Wel heel toevallig dat dit nieuws naar buiten komt op dezelfde avond dat Twente de stekker eruit trekt. 300 iq play om Zerrouki alsnog aan te trekken
Maar gaat Feyenoord nu voor Manssverk of is jouw hoop?
Benieuwd welke (nieuwe) naam er morgen na de wedstrijd genoemd wordt.

-Eredivisie ervaring

Zal dan niet al te best zijn ben ik bang
Dacht je van gini wijnaldum ook eredivisie ervaring
@FTM offtopic, is zomeraanwinst Youssef Amyn, een begenadigd talent, een optie voor het eerste? Net als Bullaude nog minimaal gezien/van gehoord.
Lijkt me een valkuil als Slot zich te weinig met gasten als Karim en bovenstaande bemoeit.
Jullie hebben deze speler allemaal zo uitvoerig bekeken dat hij de hype wel waard moet zijn. Ik zie hier analyses voorbij komen als 'een type Aursnes' terwijl ze totaal andere pass en heatmaps hebben. Mannsverk is weer een dribbelaar, geen passer.

Maar goed, ik vertrouw jullie volledig. PSV puntverlies, 22 januari Ajax uit, er staat Champions Leauge op het spel.

Dan staat deze jongen dus in de basis en leidt hij ons naar de overwinning.

Mooi man.

En dat voor maar 4 miljoen.
Lijkt ook wel een type Aursnes toch? Niet bang om een actie te maken en lastig van de bal te halen.
Feyenoord moet zich nog melden
Maar gaat Feyenoord zich wel melden? Ik heb het gevoel dat dit een Gnonto verhaal gaat worden. Toptalent wat zelf wil, maar toch weer niet doorgaat.
Ik ben er ook bang voor. Maar Feyenoord moet zich nog melden, inderdaad. Volgende week lijkt er iets te gaan gebeuren.
Gewoon beiden halen.
Verwacht namelijk niet dat szymanski en kokcu blijven.

Zerrouki kan gelijk mee en Mannsverk rustig brengen. Qua beelden vind ik hem ook meer 8
Heeft al twee maanden geen wedstrijden meer gespeeld, ivm winterstop daarzo. Zal er dus in deze belangrijke Januarimaand nog niet staan. Verder ben ik van dat beetje wat ik gezien heb positief, maar wil ik liever iemand die er gelijk staat en fit is.
Feyenoord heeft ook al 2 maanden geen wedstrijden meer gespeeld, behalve oefenpotjes dan
1+1 is 2 toch ? Waar wachten ze bij ons dan op ? @ftm
Slot wil het liefst iets met Eredivisie ervaring.
Geen idee of Mannsverk echt zo een toegevoegde waarde is. Laten we het hopen. Voordeel van Zerrouki tov Mannsverk is natuurlijk wel dat Zerrouki geen aanpassingen nodig heeft voor de Eredivisie
De meeste mensen hier waaronder ik hebben hem nog niet 90 min zien spelen maar door de YouTube video’s ben ik nu al fan!
Ik zie hem nog liever! Soort Frenkie de Jong in de manier van spelen, alleen in de omschakeling moet het wat beter, maar dat krijgt Slot er wel bij hem in.
Mag van mij komen. Vind Zerrouki te duur. Ja die is beter en ouder en Nederlands, maar voor hoeveel ga je die verkopen ooit? Geen club die daar 15+ voor gaat betalen. Zie Aursnes.
Dus je neemt een risico met je aankoopbedrag.

Doe maar een goedkope jongere spelertje.
Als je CL haalt zijn de centen snel terug verdiend
Maar in hoeverre heeft dit invloed op Zerrouki
Jij wist gisteren toch al dat Zerrouki sowieso niet zou komen? Waar maak je je druk om dan?
Klopt, ben benieuwd hoe dat rijmt met het stoppen van onderhandelingen
Weet je zeker dat Fc Twente Zerrouki niet wil verkopen naar aanleiding van die instafoto van Zerrouki?
Ik heb Streuer gesproken en hij wil het niet.
Wat zou dan die instapost kunnen betekenen?
Zerrouki geeft wat tegengas. Ik vind dat wel mooi.
Dus een goed teken dat ze nu voor Manssverk gaan @FTM?
Laat Te Kloese zich maar melden.
Zerrouki is dus volledig uitgesloten?
Zou leuk zijn, maar heeft al bijna 2 maanden niet meer op het veld gestaan ivm de lange winterstop in Noorwegen dus is helemaal niet klaar om te spelen.
Is die 5m de vraagprijs van Molde of enkel de waarde volgens transfermarkt?!
Dat maakt nogal een verschil namelijk ;-)
Vandaag nog onderhandelingen starten.
Maandag-dinsdag worden er wat lijntjes uitgeworpen is de verwachting.