senesi dessers

VK Sportphoto

Nieuws

Marcos Senesi: Van Emmen naar Premier League

Dennis

Met Marcos Senesi vertrekt wederom een sterkhouder uit het team dat de Conference League- finale wist te bereiken.

Na Luis Sinisterra, Tyrell Malacia, Guus Til, Reiss Nelson en Cyriel Dessers, is het nu de Argentijn die zijn koffers pakt. Senesi transfereert naar AFC Bournemouth, dat vorig seizoen naar de Premier League wist te promoveren. Zijn presentatie bij de Engelse club wordt komende dagen verwacht.

In september 2019 komt de Argentijn met veel bombarie over van San Lorenzo. Feyenoord betaalt zeven miljoen euro voor de verdediger, destijds een record. De komst van Senesi voelt ‘exotisch’. Onbekend maakt bemind en een Argentijnse verdediger klinkt vooraf al goed. Zeker gezien het aankoopbeleid van Feyenoord in die periode, dat zich kenmerkt door uitblinkers in de eredivisie te contracteren. Senesi geeft de indruk dat alle vliegtickets voor scouts eindelijk nut hebben gehad. Er komt een 22-jarige speler uit Zuid-Amerika, met de potentie om voor veel geld door te verkopen. 

Op 22 september 2019 debuteert Senesi in de uitwedstrijd tegen FC Emmen (3-3). Vlak na rust komt de linkerverdediger binnen de lijnen voor Edgar Ié. Op het kunstgras kent hij een ongelukkig eerste optreden in het Feyenoordshirt. Hij oogt onwennig en wild en gaat bij de 3-2 van Emmen in de fout. In de media wordt hij na afloop afgebrand. Zijn transfersom zou op het plastic veld direct zijn verdampt. 

Senesi heeft het lastig in Nederland. Hij moet wennen aan het land en de cultuur. Bovendien spreekt hij geen Engels en wordt daardoor gehinderd door een taalbarrière. En sportief maakt Feyenoord niet z’n beste periode mee. Jaap Stam laat zijn ploeg zo offensief spelen dat de verdediging dikwijls verzuipt. Zijn opvolger Dick Advocaat spijkert de boel juist dicht en prikkelt de Argentijn door hem een tijdje op de bank te zetten.

Senesi knokt zich echter terug en ontwikkelt zich gestaag tot vaste waarde in de centrumverdediging. De Argentijn oogt scherp, staat vaak op de juiste plaats, kent een goede inspeelpass en pikt af en toe een goal mee. Senesi is bijna onopvallend goed. Alleen zijn traditionele slippertjes moeten nog uit zijn spel. Opvallend genoeg is dat vaak waar over wordt gesproken. Duidelijk is dat door zijn transfersom de meetlat hoger ligt dan bij zijn kompanen in het centrum. Daar ziet hij in drie jaar een bont gezelschap voorbij komen. Van Edgar Ié tot Uros Spajić en van Eric Botteghin tot Cuco Martina. Een teken dat Feyenoord zoekende is. 

Het ontbrekende puzzelstukje wordt gevonden in Gernot Trauner. Samen met de Oostenrijker vormt Senesi een hecht centrumblok. De Argentijn blinkt steeds vaker uit, vooral in de grote wedstrijden. Senesi laat zich gelden in de Conference League en wekt interesse van andere clubs. Ook ontvangt hij een uitnodiging voor het Argentijnse nationale elftal. 

Feyenoord verliest de finale in Tirana, maar de wereld kijkt mee en Senesi speelt een sterke partij. De speculaties komen op gang. En Feyenoord staat open voor een transfer. Senesi speelt inmiddels drie jaar voor de club, is 25 jaar, Argentijns international en was ooit voorbestemd om met winst door te verkopen. Dit is het moment.

Het wordt uiteindelijke AFC Bournemouth. Marcos Senesi gaat zich meten met de spitsen uit de Engelse Premier League. Naar verluidt wordt er dik 15 miljoen euro voor hem betaald. 

Marcos Senesi speelde 116 wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij acht goals maakte.

Delen

Reacties

Voor een speler met een contract van nog 1 seizoen is het niet slecht, maar voor een speler die een paar jaar geleden '50 miljoen zou opleveren' is het toch wat mager
"Onbekend maakt bemind..."
Klinkklare onzin, het is "onbekend maakt onbemind"!
Niet te vergeten dat Linssen ook zijn koffers heeft gepakt.

Ot: mooie stap voor hem en alsnog een prima bedrag met een 1 jarig contract.
Benieuwd of hij het niveau van de PL gaat redden.
Twijfel bij hem een stuk meer i.v.t. Malacia.
Te traag voor de top. Maar verder fysiek sterk; goede lang bal; goede pass; goede techniek; kan goed koppen. Komt wel goed met hem.
Had naar mijn mening dus beter in Spanje gepast.
We gaan hem missen! Wat een strijder. Succes in Engeland marcos. Zorg er even voor dat je een goede transfer hierna maakt en Feyenoord daardoor wat extra centen gaat ontvangen😌